مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی:
ثبت عناصر تاریخی و معنوی خلیجفارس در فهرست آثار ملی و جهانی اولویت قطعی میراثفرهنگی است

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی با اشاره به جایگاه خلیجفارس در اسناد تاریخی و باستانشناسی ایران، از آغاز فرآیند مستندسازی و ثبت این نام در فهرست ملی خبر داد و آن را اقدامی راهبردی در دفاع از هویت و کیان سرزمین مقدس ایران دانست.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، در جریان سفر به استان بوشهر با بیان اینکه یکی از اولویتهای اصلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، حفاظت و پاسداشت هویت تاریخی سرزمین ایران است، اظهار کرد: بر اساس اسناد معتبر تاریخی و شواهد علمی در لایههای باستانشناسی، نام خلیج فارس یک حقیقت انکارناپذیر است که باید در قالب میراث ناملموس، ثبت ملی و در سطح جهانی تثبیت شود.
وی با اشاره به تلاشهای مکرر برای تحریف نام خلیجفارس توسط برخی جریانها افزود: بر اساس دستور صریح وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، پروندهای جامع در حوزه باستانشناسی با محوریت منطقه تاریخی سیراف در حال تدوین است تا ضمن استناد به دادههای علمی و تاریخی، گامی بلند در راستای ثبت رسمی نام خلیجفارس در فهرست آثار ملی کشور برداشته شود.
ایزدی ادامه داد: برخی رقابتها و رفتارهای سیاسی در مجامع بینالمللی نباید موجب غفلت از سندیت تاریخی این نام شود. خلیجفارس بخشی از شناسنامه تمدن ایرانی است و حفاظت از آن وظیفهای ملی، فراملی و فرهنگی است.
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی همچنین با اشاره به ظرفیتهای گسترده میراث معنوی ایران گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ پرونده از میراثفرهنگی ناملموس کشور در حال بررسی برای ثبت در فهرست آثار ملی هستند که بخشی از آنها متعلق به چهار استان جنوبی کشور است.
وی تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۰ هزار اثر ملموس از میان بیش از ۶۰۰ هزار اثر شناساییشده در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدهاند، اما در حوزه میراث ناملموس، این آمار همچنان فاصلهای معنادار با ظرفیتهای واقعی سرزمین ما دارد.
ایزدی افزود: مفاهیمی چون آیینها، سنتها، خوراکها، متلها و یادمانهای شفاهی مرتبط با مفاخر و شهدا، از جمله شهید رئیسعلی دلواری، شهید محمدابراهیم همتی و شهید صفری، شایستگی ثبت و انتقال به نسلهای آینده را دارند.
او با اشاره به جایگاه مهم بوشهر در سه حوزه تاریخ، صنایعدستی و گردشگری دریایی اظهار کرد: ثبت حماسه بوشهریها در مبارزه با پرتغالیها، بخشی از تلاش ما برای مستندسازی اسناد هویت ملی است. بوشهر یکی از پایگاههای اصلی توسعه پایدار گردشگری در کشور محسوب میشود.
ایزدی در پایان خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری، مسیر اصلی توسعه پایدار در کشور است و ما موظفیم ضمن مستندسازی و ثبت عناصر هویتبخش ایران، آنها را به شیوهای حرفهای، ملی و در تراز تمدنی جمهوری اسلامی ایران معرفی و حفاظت کنیم.