خبرگزاری کار ایران

چاپِ سومِ سه روز خلوت

چاپِ سومِ سه روز خلوت
کد خبر : ۱۶۳۱۱۴۱

چاپ دوم کتاب «سه روز خلوت (اعمال و احکام اعتکاف)» اثر سیدمحمدتقی محمدی شیخ شبانی منتشر شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «سه روز خلوت (اعمال و احکام اعتکاف)» اثر سیدمحمدتقی محمدی شیخ شبانی در مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی تهیه و در ۱۵۶ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ سوم رسید.

«اعتکاف» از عبادات مورد تأکید اسلام و فرصتی برای سلوک مراتب مادی و معنوی است؛ به کمک این فرصت، آدمی مجال خلوت با خدای خویش می‌یابد و به دور از هیاهوی دنیای امروز، می‌تواند ساعت‌ها و روزهایی را در گرمای نویدبخش ذکر و توجه سپری کند، خود را بیابد و در سایه آرامش ملکوتی مسجد، توفیق زیارت خدا را بیابد.

کتاب حاضر، مجموعه‌ای از سؤال‌های پرتکرار و جدیدترین مسائل مورد نیاز معتکفین در اعتکاف است.

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «مباحث کلی اعتکاف» تعریف اعتکاف، اعتکاف در سیره معصومین (علیهم السلام)، هدف اعتکاف و رعایت حق الناس را بررسی کرده و محاسبه نفس، ایام البیض و فضیلت روزه و اعتکاف در ایام البیض را مورد تاکید قرار داده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «اقسام، شرایط و احکام اعتکاف» شرایط اعتکاف، مکان اعتکاف، محرمات اعتکاف و کفاره اعتکاف را به رشته تحریر درآورده است.

سومین و آخرین فصل از کتاب مذکور با عنوان «اعمال اعتکاف» اعمال ایام البیض، اعمال‌ام داود و قرائت دعای‌ام داود را شرح می‌دهد.

برشی از اثر:

* اعتکاف در سیره معصومین (علیهم السلام)

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) هرازچندگاهی به دور از هیاهوی بت پرستان مکه، خود را به غار حرا می‌رسانید و به پرستش معبود حقیقی مشغول می‌شد. امیر مؤمنان علی (علیه السلام) در این باره می‌فرماید: «پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در هر سال، مدتی را در غار حرا می‌گذراند، پس تنها من او را مشاهده می‌کردم و کسی جز من او را نمی‌دید».

امام صادق (علیه السلام) می‌فرماید: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در ۱۰ روز آخر ماه مبارک رمضان، در مسجد معتکف می‌شد و برای آن حضرت خیمه‌ای بر پا می‌کردند و ایشان در این ۱۰ روز، بستر خویش را برمی‌چید و به اعتکاف مشغول بود».

امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) نیز با تأسی به جد بزرگوار خویش، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و‌آله) در مسجد معتکف می‌شدند.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله) افزون بر اهتمام عملی به اعتکاف، با بیان فضایل و پاداش بزرگ آن، مؤمنان را به انجام عمل تشویق می‌نمود. ایشان در باب فضیلت اعتکاف می‌فرماید: «کسی که یک روز برای جلب رضایت خداوند متعال معتکف شود، خداوند بین او و آتش جهنم، سه خندق ایجاد می‌کند».

در کلام دیگری از آن حضرت آمده است: «همه گناهان گذشته کسی که از روی ایمان و برای رسیدن به ثواب الهی مرتکب شود، آمرزیده می‌شود».

آن پیامبر بزرگوار در سخن دیگری فرمود: «اعتکاف در ۱۰ روز از روزهای رمضان، معادل دو حج و دو عمره است».

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز