خبرگزاری کار ایران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن مجلس:

کرونا به اقتصاد حوزه نشر و چاپ ضربه زده است/ پرداخت یارانه فصلی به کتابفروشان یکی از راهکارهای گسترش کتابخوانی است

asdasd
کد خبر : ۹۲۶۴۶۶

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نشر و چاپ اقدامات خوبی انجام داده است اما باید بگویم بیماری کرونا بر اقتصاد حوزه نشر و چاپ ضربه زده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۵ خرداد) مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند حوزه فعالیت‌های زیادی داشته است که نخستین آن حوزه فرهنگ است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی از نهادهای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ امسال ما ۳۶۵ کتابخانه عمومی از جمله ۵ کتابخانه مرکزی را ساختیم که هر یک تبدیل به باشگاه کتابخانی شده‌اند.

وی گفت: طرح‌های مختلف کتابخوانی را برگزار کردیم که در کتابخوانی رضوی یک میلیون نفر شرکت کردند. 

صالحی بیان کرد: ۳۵ پروژه ناتمام وجود دارد که ۳۳ پروژه پیشرفت ۶۵ درصدی داشته‌اند و امیدوارم مجلس برای به اتمام رساندن این پروژه‌ها به ما کمک کند. 

وی تاکید کرد: ۷  هزار و ۴۰۰ نفر در نهاد کتابخانه‌های عمومی مشغول به کار هستند که حقوق سالانه آنان ۴۰۰ میلیارد تومان است که اگر آن ۵۰ درصدی که به مابقی نهادها داده می‌شود به این نهاد داده شود، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد شد که دولت تنها ۲۰۰ میلیارد و شهرداری زیر ۲۰۰ میلیارد پرداخت می‌کنند. اعتبار به دست آمده از نیم درصد شهرداری‌ها نیز کمتر از 200 میلیارد است، بنابراین مجموع این اعتبارات تکافوی پرداخت حقوق پرسنل نهاد کتابخانه‌ها را نمی‌دهد.

صالحی با بیان اینکه در صورت کمک مجلس می‌توان دغدغه پرسنل نهاد کتابخانه‌ها را برای تامین هزینه‌های معیشتی رفع کرد، ادامه داد: تعامل مجلس و وزارت فرهنگ برای افزایش حقوق این قشر بسیار موثر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نشر و چاپ اقدامات خوبی انجام داده است اما باید بگویم بیماری کرونا به اقتصاد حوزه نشر و چاپ ضربه زده است.

صالحی ادامه داد: حدود ۳۰ هزار باشگاه کتابخوانی در کشور با ۳۰۰ هزار عضو در کشور در حال فعالیت است که پرداخت یارانه‌های فصلی به کتابفروشان یکی از راهکارها برای گسترش کتابخوانی در کشور است.

وی با بیان اینکه سازمان اوقاف و حج و زیارت، معاون قرآن و عترت و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در حوزه دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال فعالیت هستند، ادامه داد: ۵۵ جشنواره ملی و بین المللی قرآنی و ۶۰۰ جشنواره استانی و ۲۴۰۰ موسسه قرآنی و دبیرخانه ستاد ترویج قرآنی در کشور فعالیت می کنند که در صورت حمایت بیشتر می توان این فعالیت ها را گسترش داد.

صالحی بیان کرد: ۲۵ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد با بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار عضو ثابت در حال فعالیت است که اسامی این افراد در پرتال مساجد وجود دارد. اساسنامه کانون فرهنگی و هنری مساجد شورای انقلاب فرهنگی تصویب و به قرارگاه فرهنگی و اجتماعی تبدیل شد.

وی با اشاره به تعامل سازمان اوقاف با شرکت های دانش بنیان گفت: این ارتباط منجر به احیای موقوفات شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه اربعین بیش از ۲ میلیون ثبت نام در سامانه سماح انجام شد، همچنین در حوزه عتبات عالیات نیز فعالیت های بسیار خوبی در این وزارتخانه صورت گرفت.

وی ادامه داد: در حوزه هنر نیز وزارتخانه اقدامات قابل قبولی به لحاظ کیفیت و کمیت در حوزه معاونت هنری و معاونت سینمایی داشته است که خلق شبکه های خلاق در استان ها یکی از اقدامات مهم در این حوزه است که به واسطه آن هر شهری می تواند در یک یا چند رشته هنری همچون خوشنویسی، گرافیک و انیمیشن جایگاه خودش را پیدا کند.

وی با اشاره به فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه سینما تصریح کرد: خوشبختانه در این حوزه هم شاهد اتفاقات بسیار خوبی بودیم، بهبود وضعیت اقتصاد سینمایی، زیرساخت ها و حضور در همایش های بین المللی از جمله این دستاوردها است که منجر به کسب ۲۰۵ جایزه بین المللی برای اهالی سینما شده است همچنین به زیرساخت های سینما در مناطق محروم توجه ویژه ای شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های وزارتخانه متبوع خود در حوزه رسانه و مطبوعات، تصریح کرد: با بهبود وضعیت رسانه و مطبوعات در سال های اخیر شاهد فعالیت های مطلوب این حوزه به عنوان مکمل امنیت و سلامت بودیم. ۴ کارگروه در معاونت مطبوعات به شکل منظم تشکیل جلسه می دادند. فعالیت های اصحاب رسانه در زمان شیوع کرونا به همکاری با کادر درمانی از جمله اقدامات مثبت رسانه ها در سال اخیر بود.

وزیر دولت یازدهم با اشاره به افزایش بیمه خبرنگاران و کاهش زمان تمدید مجوزها، تصریح کرد: خبرگزاری ایرنا به عنوان یک سازمان وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه های مختلف رسانه ای تلاش های قابل توجهی داشته است.

وی با اشاره به فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه فضای مجازی، اظهار کرد: این وزارتخانه جزو اولین وزارتخانه هایی بود که برنامه خودش را در حوزه فضای مجازی به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کرد. از طرفی این وزارتخانه ۷۲ اقدام موثر در حوزه زیرساختی و محتوایی داشت. همچنین حمایت از استارت آپ های حوزه فرهنگ و هنر در فضای مجازی از اقدامات دیگر این وزارتخانه بود.

صالحی افزود: در حوزه بین المللی نیز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ۷۰ الی ۸۰ رایزنی، ثبت قرارداد داشت، همچنین ۳۷ برنامه معادله فرهنگی با کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای به منظور بهبود روابط بین کشورها تدوین شد. از طرفی در سال گذشته بیش از ۸۰ گفتگوی دینی با مجموعه های مختلف برگزار کردیم. همچنین در حوزه پژوهش های انجام شده در پژوهشگاه فرهنگ و هنر نیز اتفاقات بسیار خوبی را شاهد بودیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ۳ رویکرد این وزارتخانه، افزود: رویکرد توجه به استان ها از اولویت های این وزارتخانه بود چرا که ایران تنها تهران نیست برهمین اساس ۲۰ درصد بودجه را به استان ها اختصاص دادند. برهمین اساس در سال ۹۸، ۲۴۰ هزار فعالیت در شهرستان ها شاهد بودیم. همچنین در توافقی با ۱۸ استاندار ۱۲۰۰ میلیارد تومان تفاهم نامه برای بهبود وضعیت زیرساخت ها و فعالیت های مختلف در حوزه فرهنگ و ارشاد تا پایان دولت تنظیم شد.

وی با اشاره به رویکرد شفافیت در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد، اظهار کرد: بودجه ریزی عملیاتی در سال های اخیر به صورت جدی اجرا شد، همچنین شفافیت در حمایت های مالی، قراردادها، هزینه های رویدادها و همایش ها از رویکرد اصلی این وزارتخانه بود.

صالحی عنوان کرد: هوشمندسازی رویکرد دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد بود که منجر شد، ۱۳۰ مجوز و شبه مجوز در این وزارتخانه به ۳۶ مجوز تقلیل پیدا کرده و به سامانه تبدیل شد. در پایان شهریورماه از سوی ۳۶ خدمت این وزارتخانه در حوزه هوشمندسازی رونمایی خواهیم کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دوم اظهارات خود و در پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان، در تشریح شرایط منابع مالی و بودجه ای عرصه فرهنگ، گفت: در سال ۹۹ سهم امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری از کل بودجه عمومی ۱.۹۷ بود.

وی ادامه داد: سهم وزارت فرهنگ و ارشاد از کل بودجه عمومی ۱.۹۷ درصدی تنها ۸ درصد است و سهم وزارت فرهنگ و ارشاد از بودجه عمومی کل کشور هم ۲۵/. درصد یعنی یک چهارم درصد است که این مسائل تاثیراتی را در بحث حمایتی از نظر فرهنگ و ارشاد در تمام کشور داشته است و نیازمند همکاری همگرایانه ای میان دولت و مجلس و موسسات فرهنگی هستیم تا شرایط برای امسال و به صورت جدی تر سال های آینده بهتر پیش برود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنان برخی نمایندگان درباره نیاز به فضا و مکان های فرهنگی در حوزه های انتخابیه آن ها، بیان کرد: در این دوره طی ۶ سال، ۶۰۰ کتابخانه ساخته، تکمیل یا تجهیز شده اند. همچنین ده ها پروژه فرهنگی طی ۳ سال گذشته افتتاح و ساخته شده اند.

صالحی تصریح کرد: اکنون بیش از ۲۷۸ فضای درحال احداث داریم که برخی از آن ها در مسیر تکمیل و اتمام هستند البته بودجه قابل توجهی برای آن ها نیاز داریم. همچنین شهرهای بسیاری به مکان های بزرگ فرهنگی نیاز دارند و با توجه به جمعیت ایران حدود ۱۶ میلیون مترمربع فضا موردنیاز است.

وی افزود: ۲۷۸ فضا ساخته و ۶۲۰ فضای فرهنگی هم وجود دارد که با توجه به تمام این تعداد باز هم کمبود فضای فرهنگی داریم و به حدود ۱۴ میلیون مترمربع مجتمع فرهنگی در کشور نیاز است و برای رسیدن به این مهم مجلس باید همکاری کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نظر پست و سازمانی از سال ۱۳۷۰ کاهش جدی داشته، در صورتی که تعداد شهرستان ها از ۲۲۰ به ۴۳۳ عدد اضافه شده بنابراین ما طی جلسه ای که با سازمان اداری استخدامی داشتیم، نامه ای را به رئیس جمهور نوشتیم که با توجه به افزایش جمعیت شهرنشینی باید ساختار فرهنگ تقلیل پیدا نکند و در این قسمت هم نیازمند کمک های مجلس هستیم.

صالحی با اشاره به بحث حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان، گفت: در سال ۹۳ تنها ۲۳ هزار بیمه شده داشتیم که این عدد در سال ۹۸ به ۵۴ هزار بیمه شده افزایش یافت که این موضوع بیانگر افزایش ۲ برابری بیمه شدگان در حوزه رسانه، هنر و قرآن است.

وی درباره بحث حمایت این وزارتخانه بعد از شیوع کرونا از هنرمندان هم، اظهار کرد: حوزه فرهنگ و ارشاد در ۱۳ رسته شغلی قرار می گیرد که ما توانستیم ۳ ماه بیمه ای که هنرمندان شخصا پرداخت می کردند را برعهده گرفته و پرداخت کنیم. همچنین از ۴۵ هزار میلیاردی که دولت برای حمایت از بنگاه ها و مجموعه های اقتصادی بعد از شیوع کرونا در نظر داشت، بیش از ۳ میلیارد اعتبار برای هنرمندان در نظر گرفتیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بیمه بیکاری هنرمندان با توجه به وجود مشکلاتی پرداخت شده است، بیان کرد: حتی بیمه هنرمندانی که به صورت خویش فرما بیمه های خود را پرداخت می کردند نیز پرداخت شده است.

صالحی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های انقلابی و ارزشی نظام، خود را متعهد دانسته و به صورت جدی فعالیت می کنند، گفت: ما با تشکل های گوناگون مانند بسیج هنرمندان، جشنواره عمار، جشنواره مقاومت، حوزه هنری، جشنواره کتاب مقدس، راهیان نور و ... ارتباط داریم و آن را به عنوان یک وظیفه اجتماعی و دینی پیش می بریم.

وی ادامه داد: همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد رویدادهای متعددی را مانند تئاتر مرصاد، تئاتر شهدای شرهانی، تئاتر مقاومت، جشنواره روح مقاومت که امسال برگزار می شود دنبال می کند و جایزه سردار سلیمانی را امسال برای اولین بار به جشنواره فیلم های سینمایی اضافه کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همچنین این وزارتخانه در حوزه محصولات فاخر و جدی در حوزه انقلاب، دفاع مقدس و ارزشی خود را مسئول دانسته و فعالیت می کند و دستاوردهایی مانند فیلم های به وقت شام، تنگه ابوقریب و فیلشاه داشته است.

صالحی درباره فعالیت های این وزارتخانه در حوزه فضای مجازی، گفت: مرکز شورای عالی فضای مجازی برنامه تحولی را در ۷۲ اقدام عرضه کرده و مرکز ملی فضای مجازی ۱۸ اقدام را از پارسال تاکنون انجام داده و ۲۰ اقدام هم طی امسال در دست اقدام قرار داشته است. همچنین براساس رویکرد بودجه سال ۹۹ تولید محتوای سالم و پاک در فضای مجازی موردنظر بوده است.

وی تاکید کرد: جریان های مردمی در فضای مجازی مورد توجه بوده و کانون هایی مانند کانون مساجد باید تقویت شود اگرچه اقداماتی انجام شده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز