خبرگزاری کار ایران

خانیکی در مراسم رونمایی از کتاب «زنان و دولت پس از انقلاب»:

موضوع آزادی زنان بیشتر از عدالت زنان مورد توجه قرار گرفته است/باید نگاهی مشترک بین رسانه‌ها و نخبگان و نهادهای مدنی وجود داشته باشد

asdasd
کد خبر : ۵۹۵۳۹۸

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی گفت: متاسفانه برداشت‌ها اینگونه است که روشنگری بیشتر مردانه است و زنان مصرف کننده محصولات روشنفکری هستند که این نگاه بایستی اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی خانیکی در مراسم رونمایی از کتاب «زنان و دولت پس از انقلاب» نوشته پرستو سرمدی گفت: این کتاب یک روایت روزنامه نگارانه دارد که فرآیند توسعه در ایران را تشریح می‌کند.

این فعال رسانه‌ای بیان داشت: در حوزه آکادمیک و علمی وقتی می‌خواهند از مقاله‌ای دفاع کنند، می‌گویند این مقاله ژورنالیستی نیست اما من به دلیل ژورنالیستی بودن این کتاب در مقام دفاع از آن می‌گویم که زبان روزنامه نگاری و ژورنالیستی جزو امتیازات این نوشته است.

وی افزود: قدرت یک محقق در آن است که بتوانند با کار روزنامه‌نگارانه برای جامعه موفقیت به ارمغان آورد.

وی همچنین مساله محور بودن این کتاب را از دیگر ویژگی‌های آن دانست و گفت: خانم سرمدی همواره دغدغه مساله زنان را داشته است و از اول تا آخر کتاب به دنبال آن مساله است و در توصیف عملکردها به دنبال مساله نابرابری بوده است.

این استاد ارتباطات تصریح کرد: سرمدی در چارچوب و الگوی خودش مسائل مورد نظرش را پیگیری کرده و در کتاب بیان می‌کند که تغییر وضعیت زنان منوط به قدرت سیاسی یا دولتی آنان است.

وی ادامه داد: سرمدی در این کتاب به جنبش‌های اجتماعی که برخی دولت‌ها را مجبور به انجام عملکردهای کرده است اشاره می کند که دولت در آن موضوع وارد عمل می شود.

خانیکی اظهار کرد: پرستو سرمدی دوره‌های مختلف دولت‌ها و همچنین نگاه مجلس و نهادهای مدنی را در این نوشته دنبال کرده است که رسانه‌ها هم ذیل همین مفهوم، این موضوعات را دنبال کرده‌اند.

این فعال رسانه ای بیان داشت: نمی‌توان مدعی شد که این کتاب همه جوانب را دیده است اما سطوحی از جامعه را در بر گرفته است لذا ما می‌بینیم که نتیجه سیاسی هم در بر دارد اما ممکن است در جایی دیگر خود را بروز دهد که مثلا تغییرات در وضعیت زنان در عرصه هنر و علم از جمله آنهاست، درنتیجه در وضع مستقیم تعداد نمایندگان یا اعضا هیات دولت نیست اما آثارشان می‌تواند بیشتر باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: پرستو سرمدی به دلیل آنکه به دنبال رفع نابرابری‌ها است، رسانه و مطبوعات را به عنوان فرصتی می‌بیند که می‌تواند به بحث زنان بپردازد.

این استاد ارتباطات معتقد است که واقعیت زنان در جامعه ایرانی از وضعیت بازنمایی شده آنان در رسانه ها جلوتر است و تطابقی بین وضعیت واقعی زنان و وضعیت نمادین آنها وجود ندارد.

خانیکی به مفهومی تحت عنوان امحای مفهوم نمادین زنان از دیدگاه برخی منتقدین رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: اینکه زن در رسانه انعکاس می‌یابد کافی نیست بلکه باید به توانمندسازی زنان پرداخته شود و لذا گفتمان پدرسالارانه و مردم سالارانه جزو مقولاتی است که در بحث زنان باید به آن پرداخته شود.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد به موفقیت‌های زنان در جامعه ایران از جمله در عرصه علمی و سینمایی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برداشت‌ها اینگونه است که روشنگری بیشتر مردانه است و زنان مصرف کننده محصولات روشنفکری هستند که این نگاه بایستی اصلاح شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به دیدگاه نویسنده کتاب «زنان و دولت پس از انقلاب» در دو مقوله آزادی و عدالت اشاره کرد و گفت: پرستو سرمدی با توجه به دغدغه نابرابری و بی عدالتی که در حوزه زنان دارد بیان داشته که به موضوع آزادی زنان بیشتر از عدالت زنان توجه شده است.

خانیکی افزود: به دلیل ضعف نهادهای مدنی انتظار از رسانه‌ها بیشتر شده است چرا که این موضوع را به صورت غیر مستقیم بازنمایی کرده‌اند اما باید توجه داشت که نگاه به رسانه‌ها بدون توجه به نهادهای مدنی نگرش‌های محافظه کارانه را به این فضا منتقل می‌کند، لذا فضای رسانه‌ها بیشتر در تقویت وضعیت موجود بوده است و نه در تغییر آن، در نتیجه باید نگاهی مشترک بین رسانه‌ها و نخبگان و نهادهای مدنی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز