در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
ایرانِ پس از جنگ را نمیتوان با مدلهای پیش از جنگ اداره کرد/ در جلسه اعضای جبهه اصلاحات با رییسجمهور چه گذشت؟

عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران درباره جلسه اعضای جبهه اصلاحات با رییس جمهور توضیحاتی ارائه کرد.
رضا سالیانی دبیرکل حزب عدالت و آزادی و عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، درباره دیدار اخیر اعضای جبهه اصلاحات با رییس جمهور گفت: این دیدار در ادامهی تعاملات و گفتوگوهای جبهه اصلاحات ایران با آقای پزشکیان، بهعنوان کاندیدای اختصاصیِ مورد حمایت جبهه در انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد. اما اهمیت اصلی این جلسه، به شرایط ویژهی کشور پس از جنگ بازمیگردد؛ دورانی که عبور از بحران، نیازمند تصمیمات سخت، گفتوگوی ملی و بازسازی سرمایه اجتماعی است.
وی ادامه داد: در این نشست، مجموعهای از دغدغهها و مطالبات جامعه دربارهی لزوم تغییرات اساسی در پارادایم حکمرانی جمهوری اسلامی مطرح شد. از ضرورت مشارکت فراگیر همهی ایرانیان در ادارهی کشور، تا بازنگری در سیاستهای فرهنگی، امنیتی و دانشگاهی.
عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تصریح کرد: در کنار هشدارهایی دربارهی آسیبپذیریهای عمیقی که کشور در گذشته، دوران جنگ، و پس از آن متحمل شده، پیشنهادهایی هم مطرح شد.
وی با اشاره به اهم پیشنهادات گفت: از تمرکز بر اجرای وعدههای انتخاباتی، رایزنی با سایر نهادهای حاکمیتی برای آزادی زندانیان سیاسی، اصلاح روندهای گزینش که منجر به حذف شایستگان شده، تا فراهمکردن امکان نقشآفرینی نخبگان کشور، فارغ از گرایش ایدئولوژیک. همچنین مسائل ساختاری همچون ناترازی انرژی، آب، اینترنت و ضرورت گفتوگو با نخبگان منتقد، مورد توجه قرار گرفت.
سالیانی گفت: آقای رئیسجمهور هم ضمن ارائهی گزارشی از وضعیت موجود، به دشواریهای مسیر اصلاحات و اقداماتی که در دولت آغاز شده اشاره کردند؛ از جمله اصلاحات در سیاستهای دانشگاهی و امنیتی، و نیز اعلام آمادگی برای گفتوگو با جریانهای منتقد و حتی اپوزیسیون.
وی ادامه داد: از نظر من، این جلسه فرصتی بود برای بیان صریح و مسئولانهی نگرانیها دربارهی ایران فردا. گفتوگویی بیپرده و بدون تعارف، که اگر تداوم یابد و به تصمیمات شجاعانه منجر شود، میتواند در بازسازی اعتماد عمومی مؤثر باشد. اما گفتوگو نباید فقط درون ساختار قدرت بماند؛ باید با جامعه برقرار شود.
عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تصریح کرد: در عین حال، متوجهم که مخاطب بسیاری از این مطالبات، صرفاً دولت یا رئیسجمهور نیست. اگر این حساسیت و اراده در سایر نهادهای حاکمیتی شکل نگیرد، تحقق مطالبات جامعه ممکن نخواهد بود. همانطور که در جلسه نیز تأکید کردم: ایرانِ پس از جنگ را نمیتوان با مدلهای پیش از جنگ اداره کرد.
وی گفت: فرصت اصلاح کوتاه است و جامعه با شتابی بیشتر از دوران جنگ در حال تغییر است. ضربآهنگ سرعت اصلاحات باید با این شتاب متناسب و هماهنگ شود؛ وگرنه فرصتی برای اصلاح باقی نمیماند.