در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
جزئیات اولین جلسه کمیسیون مشترک بررسی لایحه سازمان ملی مهاجرت/ از انتخابت هیات رئیسه و تصویب کلیات تا بررسی ۶۵۰ پیشنهاد

عضو کمیسیون مشترک بررسی لایحه سازمان ملی مهاجرت جزئیات اولین جلسه این کمیسیون را تشریح کرد.
محمد بیات عضو کمیسیون شورا و کمیسیون مشترک بررسی لایحه سازمان ملی مهاجرت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به تشکیل اولین جلسه این کمیسیون عنوان کرد: دیروز طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت به صحن آمد و ماده ۸۵ شد و به کمیسیون مشترک ارجاع شد.
وی افزود: این کمیسیون متشکل از ۹ نفر از کمیسیون امور داخلی، ۷ نفر از کمیسیون امنیت ملی، ۵ نفر از کمیسیون امور اجتماعی و ۲ نفر از کمیسیون قضایی و سر جمع ۲۳ است که با دوستان دیروز عصر جلسه داشتیم و هیات رئیسه تشکیل شد.
بیات یادآور شد: بر این اساس رئیس این کمیسیون آقای جوکار، نایب رئیس اول آقای مقتدایی، نایب رئیس دوم فداحسین مالکی و دبیر اول آقای سالار ولایتمدار شدند و دبیر دوم هم بنده محمد بیات هستم و سخنگو هم آقای محمودی شدند.
وی افزود: اولین جلسه تشکیل شد و کلیات لایحه به تصویب رسید و قرار شد که راجع به جزئیات و مادههای قانونی امروز جلسهای تشکیل شود.
این عضو کمیسیون امور داخلی در مورد مدت زمات تصویب جزئیات در کمییسیون ۸۵ گفت: یکی دو ماه. آییننامه میگوید یک ماه اما ادامه کار کمیسیون مشترک برای یک ماه دیگر هم قابل تمدید است و نهایتا در یکی دو ماه ما باید آن را جمع کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان امیدوار بود این لایحه که به لوایح دیگری که هشتادوپنجی شدند و چندان شفاف نبودند دچار نشود، گفت: اتفاقا جزییات را به کارگروهی ارجاع دادیم تا کارشناسی شود. در مرحله کارشناسی هم قرار شد ۶۵۰ پیشنهادی که همکاران ما دادند، در کارگروه چکشکاری شود و بعد به صحن کمیسیون بیاید که در کمیسیون مشترک بتوانیم بهتر تصمیم بگیریم و بررسی ما منطقیتر و عقلانیتر باشد.
بیات یادآور شد: روز گذشته هم رییس مجلس در صحن اعلام کرد که اگر کسی میخواهد و اگر همکاری نظری دارد میتواند به کمیسیون مشترک برود و نظر خود را ارائه دهد و کمیسیون مشترک را مکلف کردند که از نظرات همکاران برای این کار استفاده کنیم.
وی درباره کیفیت و روند خروج اتباع از کشور و ادعاها و مباحثی که در این خصوص مطرح شده است، گفت: سازمان ملی مهاجرت برای همین است که اگر اتباع غیرمجاز خروج زدند دیگر ورودی برایشان در کار نباشد کمیسیون را تشکیل دادیم تا کل این مساله آسیبشناسی شود و اگر قانون جدیدی مصوب کنیم کل قبلیها کان لم یکن میشود.
بیات گفت: ما دنبال این هستیم که وقتی اتباع غیرمجاز از ایران خارج میشوند دیگر امکان ورودی برایشان فراهم نباشد و آنها که داخل کشور هستند، ساماندهی و سازماندهی شوند. یعنی با قاعده و قانون ایران تشویق و تنبیه شوند و در همه مسائل بر اساس قاعده و قانون جمهوری اسلامی ایران تمکینپذیر باشند. الان در کمیسیون فقط کلیات تصویب شده و جزئیات همه اینها را یک به یک پیش میرویم تا ببینیم به چه شکلی خواهد بود.