خبرگزاری کار ایران

بحرینی:

ایران مصمم به ارتقا و حمایت از حقوق بشر است

ایران مصمم به ارتقا و حمایت از حقوق بشر است

سفیر ایران در نشست ۵۹ شورای حقوق بشر در ژنو گفت: ایران در حالی مصمم به ارتقا و حمایت از حقوق بشر است که سالهاست تحت تحریم های ظالمانه و یکجانبه غیرقانونی غرب قرار دارد و این تحریم ها مانعی جدی در ارتقای حقوق بشر محسوب می شوند.

به گزارش ایلنا، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، عصر سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ در جریان نشست 59 شورای حقوق بشر و در جلسه تصویب نتیجه بررسی حقوق بشر ایران ذیل سازوکار بررسی دوره ای جهانی حقوق بشر (UPR)، ضمن اشاره به تجاوز نظامی اخیر رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به خاک ایران، این حملات را ناقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و حقوق بشر برشمرد.

سفیر کشورمان با تاکید بر اینکه این تجاوزات منجر به شهادت بیش از 630 نفر از شهروندان ایرانی، از جمله ده‌ها کودک و زن شده است، بیان کرد: «رژیم اشغالگر اسرائیل با همراهی و حمایت مستقیم ایالات متحده آمریکا در یک اقدام غیرقانونی، زیرساخت‌های غیرنظامی، مراکز درمانی، مناطق مسکونی و حتی تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را هدف حملات خود قرار داد.» 

بحرینی، سکوت و همراهی برخی کشورهای غربی با رژیم اسرائیل را "شکست هنجاری آشکار" خواند و تصریح نمود: «جمهوری اسلامی ایران توصیه‌های حقوق بشری ارائه‌شده از سوی این کشورها را به دلیل "ریاکاری" نمی‌پذیرد.»

نماینده ایران با تاکید بر حق مشروع ایران در دفاع از خود بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد اعلام نمود: «ما در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی ایستادگی خواهیم کرد و برای دفاع از مردم و حاکمیت خود منتظر هیچ نهاد یا کشور خارجی نمی‌مانیم». وی از رویه داران شورای حقوق بشر که مطابق با حقوق بین الملل، با صدور بیانیه ها در محکومیت اقدامات غیرقانونی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در حمله به ایران، از کشورمان حمایت کردند، قدردانی نمود.

علی بحرینی ضمن انتقاد از عدم کارایی شورای حقوق بشر در برابر جنایات رژیم اسرائیل در فلسطین و منطقه، پیشنهاد داد تا "کمیسیونی برای بررسی نقش کشورهای حامی این رژیم در ارتکاب جنایات جنگی" تشکیل شود. نماینده کشورمان از کمیساریای عالی حقوق بشر خواست تا در محکومیت حملات اخیر به ایران، موضعی صریح، روشن و بدون ابهام اتخاذ کند و خواستار پاسخگو نمودن آمریکا و رژیم اسرائیل به دلیل ارتکاب تجاوز، به مخاطره انداختن جان غیرنظامیان و تهدید صلح و امنیت بین‌المللی شد.

سفیر ایران در بخش دوم سخنان خود به تعهد جمهوری اسلامی به ترویج و حمایت از حقوق بشر تأکید کرد و گفت: « با وجود چالش‌های موجود، اصلاحات حقوقی و قضایی در کشور ادامه داشته است. از جمله این اقدامات می‌توان به تصویب آیین‌نامه‌های جدید در سازمان زندان‌ها مطابق با موازین بین المللی، سند تحول و تعالی قوه قضاییه (اسفند ۱۴۰۲)، سند امنیت قضایی (مهر ۱۳۹۹)، دستورالعمل‌های حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و سالمندان در فرایند قضایی و دستورالعمل‌های تسریع و ساماندهی روند دادرسی اشاره کرد.»

بحرینی همچنین به دستاوردهای کشورمان در حوزه ارتقای حقوق زنان، کودکان و اقلیتهای دینی اشاره و اظهار داشت: 

-- در حوزه حقوق زنان، جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که زنان، به‌عنوان بخشی از سرمایه انسانی، فکری و تخصصی جامعه، نقش کلیدی در رشد و توسعه کشور و تحقق توسعه پایدار ایفا می‌کنند و بر همین اساس، فصل شانزدهم سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، به‌طور ویژه به حقوق زنان اختصاص یافته است.

-- در حوزه حقوق کودکان نیز طی چهار سال گذشته اقدامات ویژه‌ای انجام شده است که در نتیجه این اقدامات، نرخ مرگ‌ومیر کودکان زیر ۵ سال از ۱۴.۲ نفر در هر هزار نفر در سال ۲۰۱۹ به ۱۳ نفر در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. همچنین در حوزه آموزش، دسترسی دختران به نظام آموزشی پس از انقلاب اسلامی ۲۲۰ درصد افزایش یافته است.

-- در حوزه حقوق اقلیت‌های دینی، تمامی شهروندان ایرانی بدون تبعیض، از حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی برخوردارند. مشارکت این اقلیت‌ها در شوراهای محلی و مجلس شورای اسلامی بخشی از ساختار واقعی سیاسی کشور را تشکیل می‌دهد.

سفیر ایران در ژنو یادآور شد: « ایران در حالی مصمم به ارتقا و حمایت از حقوق بشر است که سالهاست تحت تحریم های ظالمانه و یکجانبه غیرقانونی غرب قرار دارد و این تحریم ها مانعی جدی در ارتقای حقوق بشر محسوب می شوند.»

وی در پایان ضمن بیان سیاست های ملی در حوزه مواد مخدر، در پاسخ به برخی سوالات مطرح‌شده درباره اجرای مجازات اعدام در ایران، توضیح داد که این مجازات تنها برای «جدی‌ترین جرایم» از جمله قتل، اقدامات تروریستی، و قاچاق سازمان‌یافته و مسلحانه مواد مخدر اعمال می‌شود. سفیر کشورمان تاکید کرد که ایران در خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر قرار دارد و تاکنون نزدیک به ۱۲ هزار نیروی انتظامی در این راه جان باخته‌اند. وی افزود که با اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر طی سال‌های اخیر، تعداد احکام اعدام در این زمینه به شکل محسوسی کاهش یافته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز