اسلامی در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛
شرط تجدیدنظر ایران در پذیرش بازرس آمریکایی/ ایران هیچ پیشنهاد رسمی در مورد کنسرسیوم غنیسازی دریافت نکرده است

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در مورد کشورهایی که با ما تخاصم و رفتار غیراصولی داشتند در طول این سالها سعی کردیم از آنها بازرس نپذیریم و برعکس آنها هم بازرس ایرانی نمیپذیرند اما در شرایط کنونی مذاکرات اگر توافق شود و خواستههای ایران مورد نظر گیرد ما در پذیرش بازرس آمریکایی از طریق آژانس تجدیدنظر میکنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد اسلامی در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران گفت: امروز معاون آژانس بین المللی انرژی اتمی، به تهران آمدند و این اقدام بر اساس همان تفاهمنامه، یعنی بیانیه اسفند ۱۴۰۱، صورت میگیرد.
وی ادامه داد: ما امیدوار هستیم که آژانس به نفوذپذیری جریان صهیونیستی خاتمه دهد و رفتار حرفهای خود را در پیش گیرد. با توجه به اقداماتی که انجام شده و تنظیماتی که صورت میگیرد، امیدواریم به یاری خدا یک گام در جهت حل و فصل این دو مکان باقیمانده برداریم. قولی که آقای گروسی دادهاند، امید ما را افزایش میدهد و امیدواریم که با گفتوگوها و بررسیهایی که در میدان انجام میدهند، امروز یک گام به جلو در صنعت هستهای جمهوری اسلامی ایران برداشته شود.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: این صنعت کاملاً صلحآمیز است و تمامی ظرفیتهای آن تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارد و هیچگونه عدم شفافیتی در طول تاریخ وجود نداشته است. لجنپراکنیهای منافقین و جریان ضدانقلاب و صهیونیستها همیشه بوده و همواره از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کردهاند که با دروغپراکنی و اتهامزنی، یک مشغولیتی برای این سیستمها ایجاد کنند.
اسلامی ادامه داد: این موضوع به نوعی سرگرمی و موارد ادعایی تکراری است که هر از گاهی شما یک نام و یک مکان را میشنوید و سپس بررسیها نشان میدهد که این ادعاها بیاساس است و واقعیت ندارد. امیدواریم که با وجود این امور و تلاشها، آژانس بینالمللی انرژی اتمی بتواند استقلال خود را حفظ کند و به این صورت خود را از رویههای غیرعادی که در پیش گرفته بودند، مبرا سازد و ما بتوانیم انشاءالله به این موضوع خاتمه دهیم.
وی گفت: در مورد کشورهایی که با ما تخاصم و رفتار غیراصولی داشتند در طول این سالها سعی کردیم از آنها بازرس نپذیریم و برعکس آنها هم بازرس ایرانی نمیپذیرند اما در شرایط کنونی مذاکرات اگر توافق شود و خواستههای ایران مورد نظر گیرد ما در پذیرش بازرس آمریکایی از طریق آژانس تجدیدنظر میکنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره کنسرسیوم هستهای و پیشنهاد غنیسازی در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس ادامه داد: موضع جمهوری اسلامی ایران موضع حقوقی، قانونی و بنیادی است و غنیسازی اساس و بنیه صنعت هستهای کشور است؛ مثل اینکه بگویید یک نفر میتواند پست و شبکه در برق داشته باشد ولی حق ندارد نیروگاه داشته باشد؛ پست شبکه به درد شما نمیخورد.
وی ادامه داد: در غنی سازی هم عین همین حالت را نیروگاه دارد که اساس مولد انرژی است و اساسی است که شما میتوانید از آن در فرآیند انرژی و غیرانرژی استفاده کنید و غنیسازی را بگیرید یعنی صنعت هستهای را بگیرید. این خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و به طرف مذاکرهکننده با شفافیت کامل هم شفاهی و مکتوب منعکس شده است آنچه که در رسانهها در فضای افکار عمومی مطرح میشود همه مواردی است که در رسانههای بیگانه و کانونهای سیاسی تولید شده و مطرح میشود.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: در میز مذاکرات اساس این است ایران باید صنعت غنی سازی هسته ای داشته باشد این قطعی و یقینی است دو قید هم دارد اینکه ایران تاکید دارد که به سمت سلاح هستهای نمیرود و غنیسازی برای ساخت سلاح هستهای انجام نخواهد داد و ما برنامهای به غیر از آنچه که آشکارا اعلام شده است، نداریم.
اسلامی درباره پیشنهاد کنسرسیوم هستهای گفت: پیشنهاد رسمی دریافت نشده است که بخواهیم درباره آن اظهارنظر کنیم.
وی درباره ساخت نیروگاه ادامه داد: برنامه های ما چهارچوب کاملا مشخص دارد و نیروگاه های ایرانی و سوخت ایرانی جز برنامه ای ما است که در دستور کار ودر حال اجرا داریم. تجهیزات آن در کارخانجات ما دنبال می شود و فرآیند سوخت آن نیز در کارخانه های سوخت ما در حال انجام است. این ها برنامه هایی است که کاملا مشخص و شفاف است و تحت نظارت آژانس در حال انجام است. آژانس سنگین ترین بازرسی ها را از جمهوری اسلامی ایران دارد.
اسلامی تصریح کرد: ظرفیت صنعت هستهای ما نسبت به ظرفیت هستهای دنیا کمتر از ۳ درصد است ولی حجم بازرسیهایی که از ما انجام می شود ۲۵ درصد از بازرسیهایی است که آژانس دارد انجام می دهد؛ یعنی تعداد بالای ۱۲ برابر از ما بازرسی می شود و من فکر نمیکنم کسی به اندازه ما و مردم ایران این همه فشار را تحمل کرده باشد؛ به خاطر اعتمادسازی این کار را کردیم.