سخنگوی دولت:
خیام، حکیم خردمند و میراثدار گفتوگوی انسان با هستی است

سخنگوی دولت درمراسم بزرگداشت خیام، با اشاره به سخنان دکتر شفیعی کدکنی درباره جایگاه نیشابور و مقام علمی و فلسفی حکیم عمر خیام، تأکید کرد: خیام برای ما تنها یک منجم، ریاضیدان یا شاعر نیست؛ او حکیمی است که آموخت چگونه با هستی گفتوگو کند. در جهانی که علم گاه از اخلاق جدا افتاده، خیام نماد پیوند خرد و دروننگری است. این روح جستوجوگر و پرسشگر بود که از نیشابور قرن پنجم هجری، چهرهای جهانی ساخت.»
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، فاطمه مهاجرانی در این مراسم که در نیشابور برگزار شد، با تأکید بر اینکه خیام به معنای واقعی کلمه، «میراث بشری» است تصریح کرد: «وقتی امروز از ماهوارهای بهنام خیام یاد میکنیم یا در مهندسی از جدول خیامی بهره میبریم، در واقع از تداوم خردی سخن میگوییم که به دانایی جسارت پرسشگری داده است. خیام نه صرفاً عالم، بلکه حکیم بود؛ چراکه توانست از دانش، راهی به درون خود بگشاید.»
وی، با اشاره به نگاه انسانگرایانه و فروتنانهی خیام در شعر و فلسفهاش گفت: «کسی که باور دارد خاک زیر پایش، روزگاری چهرهی وزیر یا دلبری بوده، نمیتواند برای قدرت، کرامت انسان را زیر پا بگذارد. خیام یادآور این حقیقت است که آنچه میماند، اثر ماست نه دارایی یا جایگاه ما.»
سخنگوی دولت در پایان خاطرنشان کرد: «فرهیختگی خراسان و نیشابور را باید از منظری ساختاری دید؛ جایی که بستر تاریخ، فرهنگ، دانش و زیست اخلاقی بهگونهای درهم تنیدهاند که انسانهایی چون خیام در آن بالیدهاند. پاسداشت خیام، پاسداشت خرد، اخلاق و گفتوگوی عمیق انسان با هستی است.»