گودرزوند چگینی در گفتوگو با ایلنا:
باید کمک کنیم تا دولت تغییر ساعت رسمی کشور را به اجرا درآورد

یک نماینده مجلس از بررسی عادی طرح تغییر ساعت در کمیسیون اجتماعی خبر داد و گفت: دولتمردان باید شرایط را برای نمایندگان تبیین میکردند و توضیح میدادند که این اقدام باعث میشود ناترازیها کمتر شود و مشکلاتی که امروزه با آن مواجه هستیم، مانند قطعیهای مکرر، کاهش یابد. به نظر میرسد که نیاز به روشنگری بیشتری وجود دارد و باید کمک شود تا دولت واقعاً این تغییر ساعت را به اجرا درآورد.
مهرداد گودرزوند چگینی نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره رد دو فوریت طرح تغییر ساعت از سوی نمایندگان مجلس گفت: این موضوع فعلاً در کمیسیون اجتماعی مطرح است و اعضا باید با جدیت و اولویت بیشتری به آن بپردازند.
وی با بیان اینکه در جلسهای که دولت این طرح را مطرح کرد، اولویت و فوریت این موضوع رد شد، ادامه داد: اما به طور کلی، موضوع رد نشده بلکه به صورت عادی به کمیسیون ارجاع داده شده است. کمیسیون باید با توجه به شرایط و موقعیتی که در حال حاضر در این بحث وجود دارد، این موضوع را در اولویت قرار دهد و بعد از بررسی به صحن بیاورد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه تغییر ساعت فعالیت ادارت آثار خوبی در جامعه ندارد، گفت: ساعت شش صبح زمانی است که خانوادهها باید بچههای خود را به مهدکودک ببرند. این امر به راحتی امکانپذیر نیست و با قانون فرزندآوری هم از این جهت در تعارض است. از طرفی، بحث جهش تولید و سرمایهگذاری امسال نیز مطرح است. به نوعی، قطعی برق میتواند با موضوع سرمایهگذاری برای تولید در تعارض باشد.
گودرزوند چگینی تصریح کرد: به نظر میرسد که نیاز به همدلی و هماهنگی بیشتری بین دولت و مجلس وجود دارد و باید اختیاری به دولت داده شود تا بتواند ساعات را بر اساس روشنایی و تاریکی روز و شب تنظیم کند.
وی درباره تاثیر تغییر ساعت رسمی در کاهش مصرف انرژی گفت: این اقدام در ۷۰ کشور دنیا در حال انجام است اما خروجی مشخصی دیده نشده است اما در ایران در واقع، نامه رسمی خود وزارت نیرو نشان میدهد که تقریباً ۱۰۰۰ مگاوات از نیروگاههای بزرگ میتوانند صرفهجویی و بهینهمصرف داشته باشند. این موضوعی است که به صورت مکتوب ارائه شده اما دیر ارائه شده است. زمانی که این نامه ارائه شد، مجلس در حال تکمیل آخرین لحظات پخش کارتهای نمایندگان بود و دولت باید دو روز قبلتر با نمایندگان در این زمینه صحبت کرده و آنها را توجیه میکرد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: باید شرایط را برای نمایندگان تبیین میکردند و توضیح میدادند که این اقدام باعث میشود ناترازیها کمتر شود و مشکلاتی که امروزه با آن مواجه هستیم، مانند قطعیهای مکرر، کاهش یابد. به نظر میرسد که نیاز به روشنگری بیشتری وجود دارد و باید کمک شود تا دولت واقعاً این تغییر ساعت را به اجرا درآورد.
گودرزوند چگینی با بیان اینکه این طرح در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: موضوع تغییر ساعت حداقل اگر تأثیری در ناترازی نداشته باشد، میتواند تنظیم و کاهش زمان برق را به همراه داشته باشد. در واقع، با تغییر ساعت و کاهش مصرف در پیک، میتوان انتظار داشت که جریان خاموشیها کمتر شود. تغییر ساعات، حداقل میتواند به عنوان یک دستاورد مثبت تلقی شود.