سی و یکمین کنفرانس هستهای در مشهد برگزار می شود

معاون سازمان انرژی اتمی و رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران گفت:
به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد کریمی ثابت معاون سازمان انرژی اتمی و رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران که مسئولیت برگزاری سی و یکمین کنفرانس هستهای را برعهده دارد، در رابطه با برگزاری این کنفراس در شهر مشهد، تصریح کرد: بیش از ۱۲۰۰ نفر از همکاران ما از دانشگاه، اساتید، دانشجویان، بخش خصوصی و همچنین برخی از مدیران و مهندسان صنعت هستهای در این کنفرانس حضور دارند. این که سی و یکمین کنفرانس است، نشاندهنده قدمت ۳۰ دوره کنفرانس قبل از این کنفرانس میباشد و انتظار میرود که هر دوره از نظر محتوایی و کیفی و کمی ارتقا یابد. خوشبختانه، ما در این کنفرانس شاهد یک رشد بسیار بالایی در حضور افراد از دانشگاه و صنعت هستیم. حتی نسبت به کنفرانس قبلیمان که بینالمللی بود و تقریباً حدود هزار نفر در آن شرکت داشتند، اکنون بیش از ۱۲۰۰ نفر در این کنفرانس حاضر هستند.
وی ادامه داد: محدودیتها همیشه باعث میشود که نتوانیم در خدمت همه علاقهمندان به این کنفرانس باشیم که در سه روز برگزار میشود. امروز، روز اول این کنفرانس است و دبیرخانه کنفرانس بیش از ۵۰۰ مقاله دریافت کرده که در حدود ۳۸۰ مورد آنها پذیرفته شده است. علاوه بر مقالات علمی که بیشتر از سمت دانشگاهها و مجموعههای پژوهشگاههای علوم هستهای بوده، تعداد ۳۰ پنل تخصصی نیز وجود دارد که نشاندهنده گستردگی علوم هستهای است. محتوای آمادهشده در هر پنل تقریباً شامل پنج سخنران میباشد. بیش از ۱۵۰ سخنرانی علمی در این کنفرانس ارائه خواهد شد که در قالب پنلهای تخصصی و حول و حوش ۱۳ محور انتخاب شده است. مقالات ارائهشده در این کنفرانس واقعاً دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و تیم داوری سعی دارد که سطح کیفی را به طور گستردهتر ارزیابی کند.
وی تاکید کرد: دانش هستهای میتواند به عنوان رویکرد کنفرانس هستهای محسوب شود. در کنار آن، با توجه به نشستهایی که برگزار میشود، این کنفرانسها مسیر رشد علمی را تعیین میکنند. زمانی که صنعت با آخرین یافتههای دانشگاه آشنا میشود، به راحتی میتواند نوع پروژههای توسعه را پیش ببرد. هنگامی که دانشگاه از نزدیک با صنعت در ارتباط است، تجربههای عملیاتی را به اشتراک میگذارد.
رییس انجمن هستهای ایران عنوان کرد: در ادامه کنفراس پنلهای تخصصی برگزار میشوند که آیندهپژوهشی دانشگاه را ترسیم میکنند. نگاه به سمت مسائل پژوهشها در یک فضای خلاق و بدون اصطلاحات خودمان، چالشها را حل نمیکند. بهطور دقیق، اینجا میتوانیم با چالشهای صنعت آشنا شویم و پروژههای آینده بخش خصوصی را بررسی کنیم. وقتی که بخش خصوصی حضور داشته باشد، میتواند ببیند که ظرفیتهای صنعتی یا جاهایی که میتواند مکمل فعالیتهای آنها باشد، چیست. از طرف دیگر، بخش دولتی متوجه میشود که ظرفیت بخش خصوصی اکنون چیست. این موضوعات در این نشستها کاملاً مشخص میشود و نمایشگاه جانبی که بخش صنعت و همچنین بخش خصوصی در آن شرکت دارند، این موضوع را نشان میدهد. بنابراین، در کنار این فضایی که اینجا وجود دارد، یک همافزایی و یک شبکه صنعتی ایجاد میشود که بسیاری از صنایع دیگر را تحت تأثیر قرار میدهد.
معاون رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در دنیا، اصطلاحی به نام "مگا ساینس پروژهها" وجود دارد که نشان میدهد کشورها برای حفظ مرجعیت علمی خود و نگهداشتن نخبگان بااستعدادشان، باید زیرساختهایی را ایجاد کنند. پروژههای هستهای تقریباً میتوانند به عنوان یک مثال کلاسیک از پروژهها در نظر گرفته شوند که میتوانند صنایع دیگر را تغییر دهند، رشد دهند و ظرفیت را برای رشد صنایع دیگر ایجاد کنند.
کریمی با اشاره به فناوری هستهای، اظهار کرد: ما میتوانیم در توسعه، مثلاً در حوزه هوافضا، کشتیرانی، و حمل و نقل استفاده کنیم. این فناوری به قدری گسترده است که قطعاً رشد آن میتواند اکوسیستم نوآوری کل کشور را، نه تنها در حوزه هستهای، بلکه در سایر حوزهها نیز رشد دهد.