خبرگزاری کار ایران

ایمر شهرآیینی:

در حوزه نظامی از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی بهره می‌بریم

 در حوزه نظامی از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی بهره می‌بریم
کد خبر : ۱۶۳۲۶۷۱

جانشین معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: علم و فناوری جهان را دچار دگرگونی‌های زیادی کرده است. به عنوان مثال امروز ما از «هوش مصنوعی» استفاده می‌کنیم و در سامانه‌های دوربرد، در کنترل دوردست، اینترنت اشیا و در حوزه نظامی از این تکنولوژی بهره می‌بریم و به لحاظ ترکیب اینترنت و هوش مصنوعی پیشرفت‌هایی نیز داشته‌ایم.

به گزارش ایلنا، امیر سرتیپ «سید اسماعیل شهرآئینی» جانشین معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح در گفت‌وگویی، با بیان اینکه امروزه علم و فناوری لبه اول جنگ و محاسبات محسوب می‌شود، اظهار داشت: کسی که دست برتر را در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری داشته باشد به دلیل تغییر پارادایم‌های جنگ قطعاً دست برتر را هم دارد؛ بر این اساس، وقتی که صحبت از انقلاب در امور نظامی می‌کنیم، عامل اصلی آن «فناوری» است.

امیر سرتیپ شهرآئینی ادامه داد: فناوری باعث می‌شود که تغییرات اساسی در تجهیزات نظامی به وجود بیاید و دقت، سرعت و قدرت آتش آن‌ها با بهره‌گیری از فناوری افزایش یابد. حوزه آموزش‌های نیروی انسانی و هزاره سوم مبتنی بر بهره‌گیری از واقعیت‌های مجازی و واقعیت‌های افزوده است که همان VR و AR بوده و از آن صحبت می‌کنیم.

جانشین معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح افزود: در حوزه سلاح، پردازش اطلاعات، فناوری‌های کوانتومی که قدرت پردازش این نوع رایانه‌ها ۱۰ هزار برابر ابررایانه‌های فعلی ما است و اینها به دقت و مخصوصاً سرعت در جابجایی اطلاعات به ما خیلی کمک می‌کنند. موضوعاتی همچون بلاک‌چین یا زنجیره بلوکی نیز با رمزنگاری اطلاعات در حوزه نظامی کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه قدرت و توان دفاعی به نیروی انسانی بستگی دارد، یادآور شد: نیروی انسانی عالم و مسلح به تحقیقات و پژوهش، دید بهتری نسبت به موضوع دارد. تجهیزاتی که فناوری‌های نوین در آن استفاده می‌شود، دقت، سرعت و قدرت‌شان افزایش می‌یابد و لذا ساختار‌های هزینه‌بر را نخواهیم داشت.

امیر سرتیپ شهرآئینی با بیان اینکه علم و فناوری پیشتاز در صحنه‌های رقابت نظامی جهانی در حوزه اقتصاد، نظامی، سیاسی و اجتماعی است، گفت: علم و فناوری جهان را دچار دگرگونی‌های زیادی کرده است. به عنوان مثال امروز ما از «هوش مصنوعی» استفاده می‌کنیم و در سامانه‌های دوربرد، در کنترل دوردست، اینترنت اشیا و در حوزه نظامی از این تکنولوژی بهره می‌بریم و به لحاظ ترکیب اینترنت و هوش مصنوعی پیشرفت‌هایی نیز داشته‌ایم.

وی با تأکید بر نقش مؤثر علم و فناوری در برتری نظامی گفت: هوش مصنوعی کمک می‌کند که مهارت اپراتور‌های ما افزایش یابد؛ همچنین در تحلیل‌های نظامی از آن استفاده می‌کنیم. در برنامه‌ریزی، هدایت سلاح، و افزایش دقت و قدرت هم از این حوزه‌ها استفاده می‌کنیم و این تنها به هوش مصنوعی معطوف نمی‌شود، بلکه همه حوزه‌های نوین، سایبر و جنگ الکترونیک مبتنی بر فناوری‌های نوین هستند.

امیر سرتیپ شهرآئینی همچنین درباره لفاظی صهیونیست‌ها درباره نقص فنی در تأسیسات نظامی ایران در روز‌های آتی گفت: این صحبت‌ها که در قالب جنگ رسانه‌ای انجام می‌شود، یکی از بخش‌های جنگ ترکیبی دشمنان است.

وی اضافه کرد: ما باید در همه حوزه‌ها حفاظت اطلاعات را رعایت کنیم. برخی از مسائل همچون خرابکاری‌های صنعتی و موضوعات سایبری و جنگال می‌تواند کار دشمن باشد و لذا هوشیاری عوامل اجرایی ما خیلی مهم است. رساندن دانش آنها به سطحی که بتوانند تهدیدات نوین را بشناسند، می‌تواند کمک کند که این تهدیدات کمتر شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز