بهادری جهرمی در نشست خبری:
دولت صرفا مجری انتخابات است/ به جای کلیگویی، تخلفات انتخاباتی در هر سطحی را گزارش دهید/ هیچ موردی نبوده که گزارش فساد برسد و برخورد نشود
سخنگوی دولت: در حوزه خودرو با تولید یک میلیون و ۳۴۰ هزار خودرو در سال گذشته، رشد ۳۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم که بیشترین رشد تولید خودرو در ۱۲ سال اخیر بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی بهادری جهرمی در نشست خبری خود ضمن تسلیت حادثه تروریستی شاهچراغ گفت: حتما عاملان این جنایت تروریستی به سزای اعمال خودشان خواهند رسید و علاوه بر عاملها، دولتهای حامی تروریستها هم در این جنایت شریک هستند و از محاکم بینالمللی پیگیری حقوقی خواهیم کرد و تا به سزای اعمال خودشان برسند.
سخنگوی دولت بیان کرد: به زودی شاهد افتتاح آخرین فاز پارس جنوبی خواهیم بود که پس از حدود ۲۰ سال بلاتکلیفی با توان و فناوری مهندسان ایرانی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی درباره ضریب جینی در سال ۱۴۰۱ گفت: این شاخص در سال ۱۴۰۱ کاهش داشته و به ۰/۰۲ رسیده است. در حوزه سرمایهگذاری آمارهای ما منفی بوده است که ۵/۲- بوده است که در دولت سیزدهم مثبت شده است.
بهادری جهرمی بیان کرد: شاهد کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۴۲/۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۲۷/۵ درصد در تیرماه ۱۴۰۲ بودهایم.
وی افزود: تغییرات سرمایهگذاری در کشور از سال ۱۴۰۰ مثبت بوده و رشدی ۴/۱ درصدی داشته است. رشد مثبت سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه داشته و ۲/۱ درصد بوده است. در حوزه رشد تولید نیز در تیرماه اغلب شاخصهای بخش تولید و صنعت رشد مثبت داشته است.
سخنگوی دولت ادامه داد: در حوزه کشاورزی رشد بیش از ۱۰۰ درصدی خرید گندم از کشاورزان را داشتیم و تولید گندم داخلی از ۴/۵ به بیش از ۹/۵ میلیون تن رسیده است. در حوزه فولاد نیز با تولید ۳۰ میلیون تن فولاد خام در سال ۱۴۰۱ با رشد بیش از ۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه بودیم. تولید ۲۲ میلیون تن محصولات فولادی در سال ۱۴۰۱ با رشد بیش از ۱۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه بوده است. در بین ده کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان قرار داریم. همچنین در حوزه سیمان هم حدود ۶۳/۲ میلیون تن سیمان در سال ۱۴۰۱ تولید شد و کشورما جزو ده کشور برتر جهان در تولید سیمان است.
وی گفت: در حوزه خودرو هم با تولید یک میلیون و ۳۴۰ هزار خودرو در سال گذشته، رشد ۳۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم که بیشترین رشد تولید خودرو در ۱۲ سال اخیر بوده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر این که برخی نمایندگان مجلس مدعی ورود برخی دولتمردان در انتخابات مجلس هستند و میگویند در برخی وزارتخانهها عدهای بیشتر از داوطلبان عادی مساله کارهای انتخاباتی را دنبال میکنند و بیان میکنند به دنبال مجلس انقلابیتر هستند موضع دولت و شخص آقای رئیسجمهور در این خصوص چیست، گفت: دولت صرفا مجری انتخابات است، موضع شخص رئیسجمهور و دولت مشخص بوده است؛ حمایت از مشارکت پرشور مردم و حفظ سلامت انتخاباتی.
وی یادآور شد: اتفاقا مشابه همین مضامین در بخشنامه ای که معاون سیاسی وزارت کشور مطرح کردند که بعضا برخی از نمایندگان گله داشتند هم بود؛ حمایت از سلامت انتخابات و انتخابات هرچه عادلانهتر و پرشورتر مورد تاکید دولت هم بوده است.
بهادری جهرمی ادامه داد: به جای کلیگویی فرد، رسانه و شهروندان از هر تخلف در هر سطحی چه در دولت و چه خارج از دولت که در انتخابات اتفاق میافتد گزارش دهند آنهایی که به دولت مربوط است به بازرسی ویژه رئیسجمهور و سایر موارد را به مجری انتخابات که شورای نگهبان است گزارش دهند تا انتخاباتی پر شور برگزار کنیم.
سخنگوی دولت درخصوص صادرات محصولات فناورانه پیرو سفرهای خارجی رئیس جمهور گفت:جهت گیری دولت در این زمینه را در سفرهای خارجی رئیسجمهور دیده ایم. مطابق با آمار رسمی سازمان توسعه تجارت، صادرات شرکت های دانش بنیان در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل داشته است.همچنین صادرات دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ مطابق آمار رسمی ۶۵۰ میلیون دلار که در آمار غیر رسمی اعداد بیشتری گفته میشود که در هر صورت حاکی از افزایش ۲۵ درصدی این صادرات است.مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان به ۴۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده و ۲۶۶ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی در خصوص حوزههای برتر صادرات دانش بنیان اظهار داشت:حوزههای فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی.دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمانمواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی .ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی. برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار.فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای. خدمات تجاریسازی بوده است.
سخنگوی دولت درباره شبهه فروش نفت در برابر غذا، عنوان کرد: ما کشوری بزرگ هستیم که ظرفیتهای بیشماری داریم که با بیش از صد کشور مراودات تجاری و بازرگانی داریم. اساساً طرح موضوعاتی مثل نفت در برابر غذا در قبال کشور ما موضوعیت ندارد. عدهای از افتخارات و موفقیتهای مردم و دولت ناراحت شدند و نباید این دستاوردهای ملی را سیاسی تحلیل کرد.
وی تاکید کرد: بازگرداندن همه پولهای ملی بدون هیچگونه عقبنشینی از مواضع اصولی دولت یک موفقیت است. آیا رکورد تجارت خارجی ۱۱۲ میلیارد دلاری کشور نتیجه نفت در برابر غذاست؟ آیا رشد صنعت و ماشین آلات، نفت در برابر غذاست؟ آیا جذب سرمایهگذاری خارجی با رشد دو برابری میزان سرمایهگذاری در دوره زمانی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، نفت در برابر غذا است؟براساس آمار در زمینه سرمایهگذاری ماشینآلات و بخش ساختمان روند دهه ۹۰ تغییر یافت و در سال ۱۴۰۱ با حدود ۶.۷ رشد سرمایهگذاری مواجه بودیم که از این عدد ۱۵.۳ افزایش رشد تشکیل سرمایه ثابت در ماشینآلات و ۱.۲ درصد در حوزه ساختمان بوده است؛ اینها نفت در برابر غذا است؟ البته در یک دورهای با سازوکار اینستکس نفت در برابر غذا دنبال میشد که هیچ خروجی هم نداشت.
بهادری جهرمی درباره اینکه ۲سال از عمر دولت میگذرد قدامات دولت برای مبارزه با فساد چه بوده است، گفت: یکی از شعارها و برنامههای اصولی این دولت مقابله با فساد و بسترهای فسادزا بوده است. هیچ موردی نبوده که گزارش فساد برسد و برخورد نشود. دولت پیشگام مبارزه با فساد در قوه مجریه است و هرکس در هر موقعیتی است باید با فساد مقابله کند. دولت الکترونیک یکی از اقدامات دولت برای مبارزه با بسترهای فسادزا است. حذف امضاهای طلایی با الکترونیکی کردن صدور مجوزهای مشاغل و کسبوکارها در همین راستا است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: سامانهای و برخطکردن ارائه خدمات دستگاههای مختلف در راستای ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد؛ مانند طرح دارویار و نظام ارجاع وزارت بهداشت و ارائه هوشمند خدمات دولتی در پنجره واحد مثالهای دیگر در این حوزه است. شفافیت اطلاعات تسهیلات کلان ۲۸ بانک توسط بانک مرکزی و برای اشخاص مرتبط ۲۱ بانک به صورت ماهانه در همین راستا است.انتشار هزار و ۱۲۴ گزارش صورتهای مالی شرکتهای دولتی و شرکتهای تابعه مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سامانه جامع اطلاعرسانی ناشران (کدال) به منظور اطلاع همه مردم، نیز اقدام دیگر دولت برای جلوگیری از فساد است.
وی تاکید کرد: دولت با ساماندهی بیش از ۱۸ میلیون دستگاه کارتخوان بانکی برای مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اقدام کرد. همچنین پیادهسازی حساب واحد خزانه با هدف ایجاد شفافیت، مدیریت نقدینگی و حذف بسترهای فساد در دستگاهها و نظام بانکی کشور، به نظارت دولت به هزینهکرد کلان دولت نظارت میکند.
سخنگوی دولت درباره آییننامه واردات خودروهای حمل و نقل عمومی گفت: دو موضوع در این خصوص در دولت مطرح است. یکی واردات خودروهای کارکرده برای بخش حمل و نقل اعم از کامیون و اتوبوس و ون و غیره که در حوزه حمل و نقل عمومی استفاده می شوند. این موضوع اکنون در دولت جمع بندی شده و در دولت هم در چند جلسه مطرح شده و آییننامه واردات خودروهای حمل و نقل عمومی در دستورکار جلسات آتی دولت است.
وی افزود: موضوع دیگر واردات خودروهای کارکرده به صورت عام می باشد که پیشنهاد وزارت صمت در این رابطه در تاریخ ۲۳ خرداد به دفتر دولت واصل شد و در همان تاریخ هم به کمیسیون صنعت دفتر دولت ارسال شد و در هر حال بررسی در این کمیسیون است. البته متن پیشنهادی اشکالاتی داشت که بین کمیسیون و وزارت صمت رفت و برگشت هایی صورت گرفته و امیدواریم به زودی نهایی شود.
بهادری جهرمی درخصوص حل مشکل کمآبی سیستان گفت: دولت حل مشکل کم آبی سیستان را متوقف به مذاکرات دیپلماتیک برای دریافت حقابه هیرمند نمیکند.حکومت افغانستان ادعا داشت که کمآبی مانع از این شده که حقابه هیرمند را بدهند. پس از تذکر رئیس جمهور بالاخره حکومت افغانستان پذیرفت که هیئت فنی ایران به افغانستان سفر کند.
وی تاکید کرد:جهت دریافت حقابه ایران وضعیت رودخانه هیرمند و ایستگاه آب سنجی دهراوود توسط هیات فنی اعزامی کشورمان بازدید شد و اندازه گیری مشترک از جریان آب در محل ایستگاه«دهراوود» توسط کارشناسان دو طرف صورت گرفت و در خصوص اندازه گیری مجدد در ماه های آتی تفاهم بعمل آمد.دولت البته حل مشکل کمآبی سیستان را متوقف به مذاکرات دیپلماتیک برای حقابه هیرمند نمیکند و از طرق دیگر از جمله اجرای طرح های آبرسانی، انتقال آب از دریای عمان و راهاندازی آب شیرین کن ها نیز حل این مشکل را پیگیری میکند.
سخنگوی دولت درباره برگزاری کنکور عنوان کرد: تلاش ما این است که نهایت عدالت آموزشی برای همه دانش آموزان محقق شود و آینده علمی و شغلی و حتی خانوادگی افراد با یک آزمون تستی دو ساعته تعیین نشود.البته امروز کنکور آن مفهوم سابق خود را اکنون از دست داده و تقریباً همه شرکت کنندگان آزمون های سراسری در دانشگاه پذیرفته می شوند و رقابت اصلی اکنون در خصوص رشته های پر طرفدار و دانشگاه های برتر است. ارزیابی علمی دانش آموزان در دوران تحصیل مدرسه، تأثیر دادن معدل آزمون های نهایی، دو مرحله ای شدن کنکور سراسری، برخورد با متقلبان کنکور، برگزاری کلاس های و دوره های آموزشی رایگان در مناطق محروم و رسانه ملی از جمله اقدامات مهمی است که در همین مسیر از سوی دولت دنبال می شود.