خبرگزاری کار ایران

رئیسی در هشتمین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم:

شرایط فعلی برای مردم و دولت قابل قبول نیست/ حجاب ضرورت دین و قانون است/ اخلال در اینترنت موجب گله ماست

asdasd
کد خبر : ۱۳۲۶۰۲۵

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت گفتمان امام و رهبری مبنی بر پیشرفت کشور در پرتو عدالت اجتماعی را دنبال می‌کند، تاکید کرد: بنده همواره در پاسخ کسانی که از ما پرسیده‌اند، گفتمان دولت شما چیست، گفته‌ام که ما نمی‌خواهیم به بخشی از گفتمان امام و رهبری برش بزنیم، بلکه ما مطیع کلیت گفتمان ایشان مبتنی بر پیشرفت بر محور عدالت اجتماعی هستیم.

به گزارش ایلنا، سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه در هشتمین گفتگوی زنده تلویزیونی خود با مردم، با تبریک فرارسیدن ایام دهه مبارک فجر و سالروز ورود امام راحل به میهن گفت: شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی و یاد، سیره و سلوک ایشان همواره برای همه ما الهام‌بخش است.

وی با بیان اینکه امام راحل حقیقتا یک شخصیت الهی و انقلابی بود که هویت ملی و دینی مردم ایران را احیا کرد، اظهار داشت: امام خمینی حق بزرگی به گردن همه ما دارد.

رئیس‌جمهور گفتمان امام خمینی (ره) را که امروز در منش رهبر انقلاب اسلامی تداوم یافته است، عدالت‌خواهی، ستیز با فساد، استقلال و آزادی‌خواهی دانست و تصریح کرد: امام راحل همواره به پیشرفت کشور در پرتو عدالت اجتماعی می‌اندیشید.

رئیسی با اشاره به اینکه دولت مردمی نیز گفتمان امام و رهبری مبنی بر پیشرفت کشور در پرتو عدالت اجتماعی را دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: بنده همواره در پاسخ کسانی که از ما پرسیده‌اند، گفتمان دولت شما چیست، گفته‌ام که ما نمی‌خواهیم به بخشی از گفتمان امام و رهبری برش بزنیم، بلکه ما مطیع کلیت گفتمان ایشان مبتنی بر پیشرفت بر محور عدالت اجتماعی هستیم.

وی درباره افزایش قیمت اجناس از جمله مواد غذایی در ماه های اخیر ابراز داشت: معیشت یکی از مسائل محوری و مهم دولت است. در آغاز دولت، ۷۰۰ خانوار به خاطر کرونا داغدار می‌شدند که شرایط متفاوت شد و الان وضعیت صفر درباره تلفات داریم.

رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: با کسری بودجه مواجه بودیم که با افزایش درآمد واقعی بدون چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی، تلاش کردیم شرایط را تغییر دهیم. نزدیک۶۰ درصد تورم داشتیم که اکنون به۴۰ درصد رسیده است.

رئیسی با بیان اینکه در زمینه کنترل تورم ما با مشکلات جهانی و منطقه‌ای مواجه شدیم، عنوان کرد: در شش ماه اول دولت، کنترل تورم شد. با توجه به الزام قانونی برای عادلانه‌سازی یارانه‌ها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، وضعیت تورمی ناشی از اصلاح اقتصادی، مشکلاتی درست کرد که تلاش شد با پرداخت یارانه‌های دولت این وضعیت تا حدودی جبران شود و ثبات اقتصاددی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تلاش دولت برای حذف فقر مطلق و کاهش فاصله طبقاتی است، یادآور شد: شرایط فعلی برای مردم و دولت قابل قبول نیست. گرانی مواد غذایی دلایلی دارد که شناسایی شده و پیگیری می‌شود.

رئیس‌ قوه مجریه با تاکید بر اینکه در بعضی اقلام ثبات نسبی ایجاد شده، اما برای برخی اقلام این کار نشده است، بیان کرد: بسیاری از اقلام سفره مردم، به قیمت دلار بستگی دارد که نباید اینگونه باشد. در حال تلاشیم این وضعیت تغییر کند و تغییر قیمت دلار روی سفره مردم تاثیری نداشته باشد.

رئیسی افزود: به عنوان مثال  قیمت نهاده‌های دامی که وارداتی است  قیمت آن به دلار ارتباط دارد که این اشکالی در نظام اقتصادی ما است. سیاست دولت این است که قیمت آنچه در سفره مردم است به ثبات برسد که با تغییر قیمت دلار اقلام دچار نوسان نشود.

وی با بیان اینکه قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دلار ملاک همه خواهد بود، گفت: ۶۴ درصد افزایش واردات داشته‌ایم و از ارز آن استفاده کرده‌ایم. بیش از ۹۰ درصد کار صادرات و واردات با ارز نیمایی انجام می‌شود که قیمت آن ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی است. اگر کار تجارت همه با همین قیمت انجام شود، ثبات در قیمت‌ها ایجاد می شود.

رییس‌جمهور با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها مثلا در گوشت قرمز به خاطر قاچاق کالا به کشورهای همجوار هم هست و بخشی از آن به خاطر عدم عرضه است، اظهار داشت: به خاطر تورم انتظاری، دام نگه داشته می‌شود و دامداران دام خود را برای افزایش قیمت، عرضه نمی‌کنند.

رئیسی با بیان اینکه من روزانه برای ایجاد ثبات در قیمت‌ها را دنبال می کنم، تصریح کرد: برخی نامه می‌نویسند یا پیام می‌دهند که از قیمت‌ها خبر دارید؟ ما قبل از همه از افزایش قیمت‌ها رنج می‌بریم. ما بی‌اطلاع نیستیم و آنچه موجب رنجش مردم مستضعف می‌شود، حتما موجب رنجش ما هم می‌شود.

وی با بیان اینکه در مجلس مصوب شد که کالابرگ اجرا شود، ولی زیرساخت آن فراهم نبود که چند ماه پیش در دولت شکل گرفت، خاطرنشان کرد: مجلس می‌دانست باید زیرساخت آن باید فراهم شود. اگر ارز ۴۲۰۰ هم ادامه می‌یافت، افزایش قیمت‌ها بیشتر رخ می‌داد، ولی با اجرای این سیاست، ثباتی در اقلام سفره مردم ایجاد شد. هر روزی که می‌گذرد برای ایجاد ثبات اقلام سفره مردم دیر می‌شود. ما دنبال ایجاد ثبات در سفره مردم هستیم.

رئیس‌جمهور درباره افزایش قیمت دلار ابراز داشت: این افزایش قیمت دلایل متفاوتی دارد که یک دلیل انتظارات تورمی است. همانطور که اغتشاشات، کسب مردم را دچار مشکل کرد، علائم بدی هم به بازار داد که حتما بر قیمت دلار تاثیر گذاشت. این عامل فقط یک دلیل گرانی است. چطور تا تیر ماه قیمت کنترل شد، اما یکباره قیمت دلار افزایش یافت؟

رئیسی با بیان اینکه به مردم اطمینان می‌دهم ذخایر ارزی خوب و قابل اطمینان داریم و هیچ گونه مسئله نگران‌کننده‌ای نیست چون پول فروش نفت باز می‌گردد، عنوان کرد: کار داد و ستد ما در بازار نیمایی است که صادرات ما به این سامانه می‌آید. بیش از ۹۰ درصد ارز در امور تجاری در بازار نیمایی انجام می‌شود، ولی ارز بازار آزاد گاهی بر این نود و چند درصد سایه می‌اندازد. باید به نحوی اقدام شود که قیمت بازار آزاد مدیریت شود تا به قیمت سامانه نیمایی برسد که در همین راستا اقدامات در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه بازار آزاد همیشه وجود داشته است ولی ما باید به قیمت بانک مرکزی تاکید کنیم، یادآور شد: همه صادرکنندگان موظفند به زیر نظر بانک مرکزی، تعهدات خود را ایفا کنند. اگر این اتفاق بیفتد، ارز بازار خود را با قیمت بانک مرکزی نزدیک می کند.

رئیس دولت سیزدهم درباره تاثیر درآمد فروش نفت بر وضعیت کشور بیان کرد: روزی که من در اولین جلسه دولت شرکت کردم، دولت من هنوز رای اعتماد نگرفته بود و با کابینه قبلی من جلسه داشتم. آنجا بحث این بود که حقوق مرداد را از کجا تامین کنیم؟ یک روز حقوق و دستمزد و پرداخت یارانه عقب نیفتاده است.

رئیسی با بیان اینکه رتبه‌بندی معلمان پس از یازده سال اجرا شد، گفت: معوقات بازنشستگان اجرا شد. تعرفه‌گذاری پرستاران اجرا شد. دو میلیون مودی مالیاتی افزوده شده است. 

وی با بیان اینکه امسال به نحوی مدیریت شده است که تعارضی بین مصارف و منابع وجود نداشته باشد و کسری بودجه نباشد، اظهار داشت: بودجه مشکل دارد و باید در ساختار آن تغییر ایجاد شود. تلاش ما بر این است که با کسری بودجه مواجه نشویم‌. در واقع از درآمدهای دولت، کسری بودجه جبران می‌شود.

رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: قبل از این دولت رشد اقتصادی چهاردهم درصد بود در اسفند سال قبل به رشد نزدیک به پنج درصد رسیدیم. پاییز امسال رشد اقتصادی بیش از سه درصد است. رشد اقتصادی یعنی رشد تولید در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و معدن. سرمایه ثابت ما نزدیک به چهار درصد است. رشد تولید بیش از شش درصد است. رشد ابزار تولید بیش از پنج درصد است.

وی افزود: نرخ بیکاری از اول دولت که۸/۹ درصد بود به ۸/۲ درصد رسیده است. در ۱۱ استان نرخ بیکاری کاهش داشته است.

رییسی همچنین تأکید کرد: ریل گذاری در خنثی سازی تحریم ها به نتیجه رسیده است. هدف‌گذاری ما درست بوده است. هدف گیری ما برای رشد هشت درصدی است و در بودجه سال و برنامه هفتم بعد رشد ما همین عدد گنجانده شده است. کشور با وجود تهدیدها و تحریم ها، زمینه رشد اقتصادی دارد. اگر دولت به منویات رهبری و برنامه توسعه پایبند باشد، رشد اقتصادی هشت درصدی برای ما امکان پذیر است.

وی ادامه داد: از آنچه وعده دادیم در ایجاد یک میلیون شغل عقب نیستیم و قریب این عدد شغل را ایجاد کرده‌ایم‌ ما می‌خواهیم دولت صادق الوعد باشیم. ما تهدیدها را می دانیم.

رییسی خاطرنشان کرد: آشوب های اخیر کشور به این دلیل است که دشمن می بیند تحریم های او خنثی شده است. شاخص ها نشان می دهد کشور در حال رشد اقتصادی است پس تهدید می کند. آشوب و تحریم دو روی یک سکه است. فرمایشات رهبری برای ما مسئولیت آفرین است. ما فرمایشات ایشان را قابل تحقق می دانیم.

رییس جمهور همچنین با بیان اینکه ارز حاصل از فروش نفت به کالای اساسی، تامین هزینه های کشور و رشد تولید تبدیل می شود، گفت: همه از آن بهره مند می شوند و این حرف درستی است که دولت باید به همه جمهور خدمت کند نه فقط کارمندان یا پرستاران. هرچه تولید بیشتر شود، به نفع همه مردم کشور است.

وی ادامه داد: افزایش تجارت و صادرات غیرنفتی به نفع همه مردم است. کار تجاری ما با برخی کشورهای منطقه۴ تا۵ درصد بیشتر شده و تراز تجاری از منفی به مثبت تبدیل شده است. افزایش تجارت و تولید به نفع همه مردم است. قبول دارم که تاثیر اقدامات دولت باید در سفره همه مردم دیده شود.

رییسی همچنین  درباره نتایج دور اول سفرهای استانی، گفت: برخی واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل است که تاکنون بیش از سه هزار از این واحدها را فعال کرده ایم. در همه استان ها مجموعه ای زیر نظر معاون اول برای احیای این واحدها ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: برخی فسادها هم ایجاد شده است که من هم متعهد به فسادستیزی هستم و فساد هیچ جا تحمل نمی شود. در دور اول سفرهای استانی مسایل و مشکلات را شناختیم که در استان های مختلف، مصوبات متفاوت است و درصد قابل توجه این مصوبات مثلا در خراسان جنوبی یا یزد اجرا شده است. شرط سفر دور دوم، اجرای بخش عمده مصوبات دور اول است. محور اصلی کار ما در دور دوم، اجرای مصوبات دور اول و اجرای سیاست ها برای رشد تولید در استان هاست.

رییسی درباره برنامه های دولت برای ساخت مسکن و اظهارات معاون اول برای ساخت مسکن توسط مردم، گفت: بله چند جمله از من و معاون اول و وزیر مسکن را کنار هم گذاشتند. دولت در زمینه ساخت مسکن، نقش مباشر و تسهیل‌گر را دارد. ما جایی هم زمین و تسهیلات داده و هم می سازیم. جایی فقط زمین و تسهیلات می دهیم و خود افراد در قالب تعاونی می سازند. گاهی هم دولت تسهیلات به افراد می دهد تا خودشان مسکن بسازند. در قانون جهش تولید مسکن، دولت مکلف شده است که ساخت۱ میلیون مسکن را دنبال کند که البته این از وعده های من هم بوده است که این وعده به قوت خود باقی است.

وی اضافه کرد: با کمک مردم و تعاونی ها، این کار دنبال می شود مثلا در شهرهای زیر بیست هزار نفر امکان واگذاری زمین داریم، اما در مراکز استان ها امکان مجتمع سازی وجود دارد.برنامه های دولت با قوت دنبال می شود با امکانات دولت و با کمک خود مردم، مسکن سازان و تعاونی ها، دولت می تواند ساخت۱ میلیون مسکن را محقق کند.

رییسی با بیان اینکه ما مواجه بودیم با طرح‌هایی که نیمه تمام بود، عنوان کرد: مردم از ۱۰ سال قبل منتظر به نتیجه رسیدن آنها هستند. مردم پول داده و منظر مسکن خود هستند. این طرح های گاهی ۲۵ گاهی ۴۰ و گاهی ۵۰ درصد پیشرفت داشته اند. یکی از اقدامات دولت ما تکمیل همین طرح های نیمه تمام است. الان این طرح های هفتگی آماده و واگذار می شود.

وی درباره تدوین برنامه برای شنیدن صدای مردم گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که کانون های گفت و گو داشته باشیم. باید سخن همه را شنید. من با دانشجویان و دانش آموزان نشسته ام و حرف های آنها را می شنوم. بین بازاریان نشسته ام به همه دولتی ها گفته ام با مردم در ارتباط باشند. به وزارت کشور اعلام شده است که اتاق های گفت و گو فعال شود.
رییس جمهور درباره اجرای قانون عفاف و حجاب تصریح کرد: حجاب یک ضرورت دین و همچنین قانون است. کسانی ضعف حجاب دارند که راهکار آن فرهنگی و اجتماعی است نه سیاسی. نهادهای فرهنگی و اجتماعی و خود مردم باید فعال باشند. رهبری هم اشاره داشتند که کسانی که ضعف حجاب دارند در دهان بدخواهان زدند.

رئیسی افزود: همه باید توجه کنند که توجه به قانون می تواند امنیت و آسایش را تامین کند. نگاه به حجاب باید فرهنگی و اجتماعی باشد. مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۸۴ وزارت کشور موظف به اجرای قانون حجاب است، اما من معتقدم که به فرهنگی و اجتماعی هم باید فعال شود چون این مسأله از جنس فرهنگی است نهایت امنیتی.

وی با بیان اینکه دنبال کاهش هزینه های مردم در بخش سلامت هستیم، گفت: باید هزینه بستری را از دوش بیمار برداریم. بیمه های تکمیلی را فراگیر کنیم. این کار از شهرهای کوچک آغاز شده است ظرف چند ماه آینده یعنی اردیبهشت و خرداد این طرح با فعال شدن پزشک خانواده و نظام ارجاع این طرح کاملا قابل اجرایی شدن است. مسأله دارو و هزینه بیمارستان از اولویت های دولت است.

وی درباره انتقادات به سرعت و دسترسی اینترنت گفت: نظر ما در زمینه اینترنت عوض نشده است. زندگی، کسب و کار و ارتباطات مردم در بستر فضای مجازی انجام می شود. این محیط باید آرامش بخش باشد و دسترسی با راحتی باشد. به وزیر ارتباطات گفتم نباید در اینترنت اختلال باشد و مردم باید راحت از آن استفاده کنند. اخلال در اینترنت موجب گله ما هم هست.

رئیسی ادامه داد: کاری که در ارتباط با فیبرنوری و شبکه ملی اطلاعات در این دولت انجام شده است، قابل تقدیر است. وزارت ارتباطات شبانه روز کار می کند تا خطوط ارتباطی را برقرار کند و اینترنت در روستا و شهر مشکلی نداشته باشند.

به گفته رئیس جمهور، قبل اغتشاشات که محدودیتی برای برخی پلتفرم های خارجی ایجاد نشده بود. این پلتفرم ها بستری برای ایجاد ناامنی شد. کجا اجازه می هدند یک پلتفرم خارجی بستری برای ایجاد ناامنی باشد؟

رئیس اعلام کرد: مخاطب موضوع اینترنت فقط وزارت ارتباطات نیست، بلکه در جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با حضور همه قوا بررسی شده است که اگر پلتفرم ها همچنان بستر ناامنی باشند، نمی‌توان به آنها اجازه فعالیت داد. اروپایی ها چرا دو استاندارد دارند؟ برای خودشان می پسندند که دفتر خدمات هر پلتفرمی که در داخل کشور آنها فعالیت می کند، در داخل آن کشورها وجود داشته باشد ، شورای عالی امنیت ملی هم همین را خواسته که آنها پاسخگوی فعالیت خود باشند و در کشور ما ناامنی ایجاد نکنند.

رئیس جمهور افزود: تصمیم این است که هر پلتفرمی باید پاسخگو باشد، زیرا وقتی پاسخگو نباشد، مشکل ایجاد می شود چون بستر ناامنی می شوند. وزارت ارتباطات هم تلاش کرد تا پلتفرم های داخلی ایجاد کند تا مردم از این پلتفرم ها استفاده کنند که این کار شده است تا مردم در کسب و کار دچار مشکل نشوند. من معتقدم اخلالی در اینترنت نباید باشد و ما حتما موافق اخلال در اینترنت نیستیم، اما هر پلتفرمی بخواهد در کشور فعالیت کند نباید در کشور ناامنی ایجاد کند.

وی در پایان با تشکر از مردم برای همراهی و همکاری با دولت گفت: آنچه وظیفه دولت است را دنبال می کنم اگر در مسأله ای نتوانسته ایم، وظیفه خود را اجرا کنیم حتما با مردم صحبت کرده و صادقانه با مردم سخن می گوییم که چرا نتوانستیم وعده خود را محقق کنیم. از همه کسانی که دولت را نقد می کنند تقدیر می کنم و از آنها خرده نمی گیرم، ولی آنها هم شرایط و وضعیت را در نظر بگیرند و درست رصد کنند و با انصاف داوری کنند. دولت از نقد منصفانه استقبال و حمایت می کند و آن را برای خود نعمت می داند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز