خبرگزاری کار ایران

خطیب‌زاده در نشست خبری:

اهمیتی ندارد توافق در کدام دولت انجام شود/ نوبت طرف‌های مقابل است که تصمیم بگیرند/ اقدامات لازم برای تبادل سفرا میان تهران و لندن انجام شده است/ هیچ تصمیمی درباره دوربین‌ها و توافق با آژانس اتخاذ نشده است

asdasd
کد خبر : ۱۰۹۶۲۸۵

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: طالبان همه افغانستان نیست اما بخشی از این کشور و بخشی از راه حل بحران است. امنیت جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به هم پیوستگی دارد و طبیعی است که با جدیت مسأله این کشور را بررسی می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید خطیب‌زاده در نشست خبری امروز خود ضمن یادآوری مناسبت‌های هفته جاری عنوان کرد: روز حقوق بشر آمریکایی را پیش رو داریم که این کشور به طور متوالی جنایت‌هایی را علیه ملت ایران و ملل مختلف منطقه به انجام داده و باید به خودمان و همه آزادی خواهان تاریخ یادآوری کنیم حقوق بشر موضوعی نیست که کشوری بخواهد از آن استفاده ابزاری کند.

وی ادامه داد: در مناسبت‌های این هفته جنایت‌های گروهک ضاله منافقین صحنه بروز پیدا می‌کند که هم شهادت شهید بهشتی را داریم، هم ترور نافرجام مقام معظم رهبری و هم ترور شهدای محراب که نشان می‌دهد انقلاب اسلامی از چه پیچ‌هایی عبور کرده است. همچنین هفتم تیر و هشتم تیر یادآوری روز دردناک حمله شیمیایی سردشت است که عزیزانی بی‌گناه قربانی سلاح شیمیایی شدند. این روز برای همیشه در تاریخ به عنوان اقدام منادیان دروغین حقوق بشر باقی خواهد ماند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در بیان گاهشمار کوتاه دستگاه دیپلماسی گفت: در هفته‌ای که گذشت چند سفیر مقیم ملاقاتی با دکتر ظریف داشتند و تهران را ترک کردند. همچنین هفته گذشته از روز سه‌شنبه سفر آقای طاهریان به افغانستان و پاکستان را داشتیم که تحولات افغانستان موضوع بسیار جدی حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بوده؛ همچنین در روزهای گذشته به بررسی مسائل مربوط به مذاکرات وین پرداختیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره احتمال تمدید توافق با آژانس بیان کرد: قانون مجلس روشن است. درباره توافق یا عدم توافق با آژانس و چگونگی ادامه یا عدم ادامه همکاری موضوع جدی است که هنوز در این باره تصمیم‌گیری نشده است.

خطیب‌زاده درباره مذاکرات وین هم یادآور شد: ادامه مذاکرات به ادامه بررسی‌ها بستگی دارد. اما تصمیماتی که باید اتخاذ می‌کردیم، اتخاذ کرده و اعلام هم کرده‌ایم و اکنون نوبت طرف‌های مقابل است که باید تصمیمات خود را بگیرند.

وی درباره توقیف سایت‌های وابسته به صداوسیما از سوی آمریکا عنوان کرد: این مسئله نشان از استیصال گردن‌کشانه آمریکا در مقابل صداهای مستقل از کشورهایی مانند ایران بود و نشان از استانداردهای دوگانه و دورغین بودن ادعای آنها درباره آزادی بیان است. اینکه آمریکا یک اعتیاد عجیب و عمیقی به تحریم پیدا کرده، چیز جدیدی نیست و ترک عادت هم موجب مرض است.

این دیپلمات ارشد ادامه داد: به آمریکا توصیه می‌کنیم به جای این حرکات احساسی به آزادی بیان ملتزم باشند و گفت‌وگوها در بستر بی‌طرفانه جریان داشته باشد. وزارت امور خارجه براساس وظیفه‌اش برای مقابله با تحریم‌ها، در این مساله هم موضوع را در دست بررسی و پیگیری دارد.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در خصوص زمان معرفی سفیر ایران در انگلیس گفت: در خصوص تبادل سفرا اقدامات انجام شده و صدور ویزا و اگرمان در حال طی شدن است.

وی در خصوص تغییر دید جمهوری اسلامی ایران نسبت به طالبان و اینکه روزنامه‌ای عنوان کرده این گروه تغییر رویه داده است، گفت: ایران در سطوح عالی امنیتی و سیاسی موضوع افغانستان را پیگیری می‌کند و با همه گروه‌ها در حال رایزنی است. همچنان معتقدیم تمامیت ارضی و حفظ حقوق اقلیت‌ها و گفت‌و‌گوهای بین افغانی راه حل بحران افغانستان است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با امکان سقوط کابل و اقدامات ایران برای جلوگیری از این مسأله و موضع رسمی ایران نسبت به تحولات و تنش در افغانستان گفت: طالبان همه افغانستان نیست اما بخشی از این کشور و بخشی از راه حل بحران است. امنیت جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به هم پیوستگی دارد و طبیعی است که با جدیت مسأله این کشور را بررسی می‌کنیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در خصوص توئیت سفارت کشورمان در لبنان مبنی بر پهلو گرفتن نفتکش ایرانی در بندر این کشور گفت: البته نفتکشی اعزام نشده و توئیت سفارت پاسخی به اظهارات مطرح شده برخی افراد بوده است. جمهوری اسلامی در کنار دولت و ملت لبنان است و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد. همه ظرفیت‌های ایران در خصوص صادرات فرآورده‌های نفتی را می‌دانند و هر زمان از ما درخواست کمک شود، این درخواست را پاسخ خواهیم داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص خبر منتشر شده مبنی بر دستور رئیس‌جمهور ترکیه برای همکاری ارتش این کشور با گروهک جبهه‌النصره برای مقابله با ارتش سوریه گفت: منطقه خسته از بحران‌ها است و همه رهبران کشورها باید همکاری کنند تا اثرات ناشی از بحران‌های شکل گرفته ناشی از تروریسم التیام پیدا کند.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا در دور بعدی مذاکرات نماینده رییس‌جمهور منتخب هم در این مذاکرات خواهد بود یا آنکه حصول توافق به دولت بعدی موکول شده است، گفت: اساسا اهمیتی ندارد در کدام دولت و بازه زمانی توافق انجام شود. الان هم توافق ممکن شود، حتی یک ساعت هم کار را به عقب نمی‌اندازیم. مساله مهم برای ما تامین منافع عالی ایران و مردم از بستر این گفت‌وگوها است. هرگاه این اتفاق بیفتد، آن را اعلام می‌کنیم. تصمیم در این موضوع به این دولت و آن دولت برنمی‌گردد. مکانیزم در سطوح عالی تعریف شده و دولت‌ها بخشی از این مکانیزم بوده و آن را پیگیری می‌کنند.

وی در خصوص پایان مهلت توافق ایران و آژانس، در پاسخ به این سوال که آیا تاریخی برای پاک کردن اطلاعات دوربین‌ها مشخص شده است، گفت: مصوبه مجلس الزام‌آور است. توافقی هم که با آژانس انجام شد، توافقی برای حل برخی از نگرانی‌های آژانس در چارچوب مصوبه مجلس بود. آن زمان هم توافق کردیم دوربین‌ها جمع نشوند ولی اطلاعات و آنچه ضبط می‌شود، در اختیار آژانس قرار نگیرد. هیچ دسترسی فراپادمانی به آژانس داده نشده است. باز تاکید می‌کنم هنوز هیچ تصمیم سلبی یا ایجابی درباره دوربین‌ها و توافق با آژانس گرفته نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به حملات جنگنده‌های آمریکایی به منطقه مرزی بوکمال سوریه گفت: آمریکا همچنان مسیر اشتباهی در منطقه را طی می‌کند. متاسفانه آنچه مشاهده می‌کنیم این است که دولت آمریکا نه تنها در مسئله تحریم‌ها بلکه در سیاست‌های منطقه‌ای هم بر سیاست‌های شکست خورده آمریکا در منطقه ادامه دارد. توصیه ما به آمریکا این است که به جای رفتارهای احساسی، بحران‌آفرینی، زندگی در تنش و باقی گذاشتن معضلات برای مردم منطقه مسیر خود را اصلاح کند و اجازه دهد مردم منطقه بدون دخالت آنها درباره سرنوشت‌شان تصمیم‌گیری کنند. آنچه آمریکا انجام می‌دهد برهم زدن امنیت در منطقه است که خود یکی از قربانیان این ناامنی خواهد بود.

خطیب‌زاده درباره موضع ایران در سقوط کابل نیز گفت: ما درباره سقوط کابل و تحولات افغانستان تعجیل یا پیش‌بینی نمی‌کنیم که چه اتفاقی رخ می‌دهد. آنچه برای ما مهم است دولت فراگیر، امنیت، تمامیت ارضی و... افغانستان است. ما تحرکات داعش در افغانستان را پیگیری می‌کنیم. طالبان بخشی از افغانستان است اما همه امروز و آینده افغانستان در دولت نخواهد بود. ما گفته‌ایم که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی با حضور همه گروه‌ها به شمول طالبان را تسهیل می‌کنیم. خشونت‌ها در افغانستان بالا گرفته است. برخی قومیت‌ها تحت فشار قرار گرفتند و خواستیم حقوق آنها رعایت شود. آینده افغانستان را راه حل سیاسی تضمین می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات جیک سالیوان مبنی بر اینکه احیای برجام پایه‌ای برای توافق بلندمدت‌تر با ایران در موضوعات مورد بحث خواهد شد، گفت: مقامات آمریکایی بیش از همه می‌دانند طرح این موضوعات تا چه اندازه ضد برجامی است. این اظهارات نه تنها منطبق با برجام نیست بلکه ضد آن هم است. تمامی موضوعات اختلاقی بین ایران و آمریکا با بی‌اعتمادی دو طرفه مذاکره شده و برجام توافق، امضا و مهر و موم شد. در هیچ دولتی اجازه داده نمی‌شود ایران به عنوان استثنا در حقوق بین‌المللی مطرح شود، اگر قرار بود برای این اظهارات پاسخ مثبتی گرفته شود، در زمانی که از سوی ترامپ طرح شد، پذیرفته می‌شد. الان هم همان منطق برقرار است. آنچه در برجام توافق شده باید نعل به نعل اجرا شده و ما به چیزی کمتر یا بیشتر از توافق برجام تن نخواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا دولت جهانی نیست و باید تعهد و وظایف خود انجام دهد، یادآور شد: آمریکا به عنوان ناقض برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ و طرفی که تروریسم اقتصادی را اعمال کرده است، از موضعی باید صحبت کند که واقع‌گرایانه باشد. حداکثری چیزی که می‌تواند فکر کند، بازگشت کامل به برجام است. آن وقت آنها می‌توانند در میز برجام حاضر شوند.

خطیب‌زاده درباره کشف گور دسته‌جمعی جدید در کانادا نیز گفت: هر بار که این اخبار را می‌شنوم فکر می‌کنم کانادا مثل سارق حرفه‌ای است که بر سر کوچه ایستاده و فریاد آی دزد آی دزد دارد. کشوری که سال‌هاست با دانستن سابقه ننگین خود در خصوص حقوق بومیان با دروغ‌های شاخدار و نمایش‌های فریبکارانه سعی می‌کند خودش را مدافع حقوق بشر و طرح کننده موضوعات حقوق بشری نشان دهد، در حالی که در گذشته خودش این چنین تاریخ سیاهی وجود دارد و همه این‌ها را برای انحراف افکار عمومی و انحراف توجهات از این تاریخ انجام می‌دهد. غافل از این‌که حقیقت هیچ‌گاه پنهان باقی نمی‌ماند.

وی افزود:  این‌که دولت کانادا سعی می‌کند مسئولیت این جنایت‌ها را گردن کلیسا بیندازد نشان می‌دهد هنوز هم دولت کانادا مسئولیت قطعی خود را نپذیرفته و اقدامی در خصوص رفع کامل نگرانی‌های بومیان کانادا و جامعه بین‌المللی انجام نمی‌دهد. کشف ۷۵۰ گور تنها از یک مدرسه در حالی که بسیاری از مدارس شبانه روزی باقی مانده‌اند که هزاران کودک بومی به اجبار در آن مدارس اسکان و شکنجه شده‌اند و گزارش‌های تلخی درباره رفتار با آنها وجود دارد که با هیچ استانداردی نمی‌خواند. با هر منظری که نگاه کنیم یک نسل زدایی شرم آور در این جغرافیا اتفاق افتاده است و این‌که ایران و سایر کشورها خواستار تحقیق بین‌المللی با مدیریت سازمان ملل هستند از این رو است که دولت کانادا نشان داده که صلاحیت رسیدگی بیطرفانه به این اتفاق تلخ در تاریخ خودش را ندارد. ما همچنان در کنار سایر کشورها خواستار بررسی ابعاد این جنایت تاریخی و نسل زدایی در کانادا هستیم. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز