خبرگزاری کار ایران

منابع غنی ویتامین A, C و D در مواد غذایی

asdasd
کد خبر : ۸۹۸۴۷۸

کمبود ویتامین‌هایی مثل C و A و D باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایلنا، با شیوع بیماری کرونا در دنیا و همه‌گیری آن یکی از موضوعاتی که مکرراً توصیه می‌شود، تغذیه صحیح است.

غالب پزشکان و متخصصین تاکید می‌کنند که با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توان ویروس کرونا را شکست داد و از مبتلاشدن به این بیماری پیشگیری کرد.

مواد غذایی دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی مختلفی است که بهره‌گیری از تمام آنان برای بدن ما لازم و ضروری است. از همین رو گزیده‌ای از توصیه‌های تغذیه‌ای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ارائه می‌شود.

توصیه‌های تغذیه برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله ویروس کرونا دارد.

عامل ابتلا به این ویروس بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی‌های دارایویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی می‌توان از این ویتامین بهره‌مند شد به عنوان مثال مصرف روزانه یک یا ۲ عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

هویج، کدو حلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه ۳ واحد از گروه سبزی‌ها (به جز سبزی‌های نشاسته‌ای) و حداقل ۲ واحد میوه توصیه می‌شود.

کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که دارو‌های کورتنی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند:‌

هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنید.

از هویج و کدو حلوایی در غذا‌های روزانه استفاده شود.

مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می‌شود.

از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست‌فود‌ها و غذا‌های چرب و سنگین اجتناب شود.

استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم‌مرغ حائز اهمیت است.

کمبود ریزمغذی‌هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند؛ از از منابع غذایی این ۲ ریز مغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر، لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

از خوردن غذا‌هایی که خوب پخته نشده (مثل کباب‌هایی که مغز پخت نشده‌اند) خودداری شود.

از خوردن غذا و مایعات در مکان‌هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید از غذا‌های آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

از جوانه‌های گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

از میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ‌فروت و ... استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی‌ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.

منبع: تسنیم

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز