خبرگزاری کار ایران

آخرین وعده غذایی را چه ساعتی بخوریم؟

asdasd
کد خبر : ۱۴۶۴۳۱۲

«شام» که اغلب به عنوان آخرین وعده غذایی در نظر گرفته می‌شود، اهمیت ویژه‌ای در زمینه تغذیه دارد.

با این حال، آیا به این فکر کرده‌اید که زمان شام خوردن می‌تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد؟ در این مطلب به بررسی این موضوع و ابعاد آن پرداخته می‌شود.

ساعت صرف وعده شام بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کنید، اهمیت دارد. شام خوردن قبل از تاریکی کامل هوا با ریتم طبیعی شبانه‌روزی بدن هماهنگ‌تر است و از همین رو فرایند هضم، مدیریت وزن، کنترل قند خون، کیفیت خواب و سلامت روان را بهبود می بخشد. با اتخاذ این عادت، سلامت و تندرستی کلی را افزایش می‌دهید. می‌توانید دفعه بعد برای خوردن شام، غروب خورشید را به عنوان یک یادآور برای تغذیه بدن و ذهن خود در هماهنگی با طبیعت در نظر بگیرید.

مهم‌ترین مزایای زودتر شام خوردن عبارتند از:

۱. هضم بهتر

یکی از دلایل اصلی برای خوردن شام قبل از غروب آفتاب، تقویت هضم است. دستگاه گوارش از یک ریتم طبیعی پیروی می‌کند که تحت تأثیر ساعت داخلی بدن ما است و به آن ریتم شبانه‌روزی می‌گویند. غذا خوردن مطابق این ریتم فواید بی‌شماری برای جسم ما دارد. از آنجا که دستگاه گوارش در ساعات پایانی روز کارایی کمتری پیدا می‌کند، شام خوردن دیرهنگام و یا نزدیک به زمان خواب می‌تواند منجر به سوء‌هاضمه و اختلال در خواب شود. وقتی قبل از غروب آفتاب غذا می‌خورید، بدن فرصت کافی برای پردازش و هضم غذا قبل از رفتن به رختخواب دارد. این عادت باعث هضم راحت‌تر و جذب بهتر مواد مغذی می‌شود.

۲. مدیریت وزن

حفظ وزن سالم برای بسیاری از افراد یک چالش است و زمانِ درست شام خوردن می‌تواند نقش مهمی در دستیابی به این هدف داشته باشد. هنگامی که شما در اواخر شب غذا می‌خورید، بدن ممکن است زمان کافی برای سوزاندن کالری مصرفی نداشته باشد. همین اتفاق می‌تواند به مرور زمان منجر به افزایش وزن شود. علاوه بر این، غذا خوردن در ساعات پایانی شب می‌تواند علاوه بر ایجاد اختلال در روند خواب، بر متابولیسم تاثیر بگذارد و احتمال اضافه وزن را افزایش دهد.

۳. کنترل قند خون

حفظ سطح قند خون در محدوده ثابت برای سلامت کلی بسیار مهم است و ساعت شام خوردن می‌تواند به طور قابل توجهی بر این مسئله تأثیر بگذارد. خوردن شام قبل از غروب آفتاب به بدن اجازه می‌دهد تا کربوهیدرات‌ها و قندها را به طور موثرتری پردازش کند. این به این دلیل است که حساسیت به انسولین در اوایل روز بیشتر است و با نزدیک شدن به شب کاهش می‌یابد. خوردن دیرهنگام وعده‌ آخر شب می‌تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

۴. بهبود کیفیت خواب

خوردن یک وعده غذایی سنگین در اواخر شب می‌تواند الگوی خواب را مختل کند و منجر به مشکلات گوارشی و حتی کابوس شود. وقتی شام را قبل از غروب آفتاب می‌خورید، بدن زمان بیشتری برای هضم غذا دارد و احتمال اختلالات خواب کاهش می‌یابد.

۵. بهبود خلق و خو و سلامت روان

غذا خوردن در ساعات پایانی شب با نوسانات خلقی، تحریک‌پذیری و افزایش سطح استرس همراه است. این موضوع تا حدی به دلیل اختلال در ریتم طبیعی بدن است. خوردن آخرین عده وغذایی قبل از غروب آفتاب می‌تواند به تثبیت خلق و خو و کاهش خطر اختلالات عاطفی کمک کند.

منبع خبر آنلاین
انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز