خبرگزاری کار ایران

سامانه کالاهای ملوانی و ته لنجی راه اندازی می‌شود

asdasd
کد خبر : ۵۶۶۱۴۵

گمرک ایران در ادامه توسعه سامانه های الکترونیکی و مبارزه با قاچاق کالا سامانه ملوانی و ته لنجی را در گمرکات بوشهر راه اندازی می کند

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر، این اقدام پس از آن صورت می گیرد که دولت در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصمیم گرفته تا ورود کالاهای ته لنجی و ملوانی را  به کمک سامانه های الکترونیکی گمرک ساماندهی کند و مصوبه اجرایی شدن آن نیز جهت اجرا ابلاغ شده است ‌.
بنابراین گزارش ؛ مقدمات ساماندهی کالاهای ملوانی و ته لنجی امروز در جلسه ای با حضور علی معقولی مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک در بوشهر کلید خورد .
در این جلسه معقولی با اشاره به اینکه باید تمامی کالاهای وارداتی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز زیر چتر گمرک قرار گیرد بر ضرورت ساماندهی کالاهای ملوانی و ته لنجی به کمک سامانه جامع گمرکی تاکید کرد و گفت : خوشبختانه با اجرایی شدن سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی بزرگترین تحول گمرکی کشور با موفقیت اجرایی شد و امروز ما شاهد ساماندهی کالاهای وارداتی از طریق گمرکات به کمک سامانه جامع گمرکی هستیم و تمامی اطلاعات کالاهای وارداتی به تفکیک جزئیات در این سامانه ثبت و کنترل می شود و در هر لحظه و زمانی از هر مکان قابل رهگیری است .
معقولی در ادامه به مشکلات انجام تشریفات گمرکی پیش از راه اندازی سامانه جامع گمرکی و در روش دستی و سنتی اشاره کرد و افزود : در حال حاضر تمامی مجوزها و اطلاعات تشریفات ترخیص کالاها در این سامانه ثبت می شود و امکان رهگیری الکترونیکی تمامی کالاها وجود دارد و بزرگترین اقدام دولت جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز با راه اندازی همین سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به شمار می رود .

با راه اندازی سامانه کالاهای ملوانی و ته لنجی  سامانه جامع گمرکی توسعه می یابد

مدیر کل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران از برنامه گمرک برای توسعه سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرآمرزی خبر داد .
فیروزه خیالی که در مراسم معرفی سامانه ملوانی و ته لنجی در بوشهر سخن می گفت با بیان این مطلب افزود :  سامانه جامع گمرکی با تحت پوشش قرار دادن کالاهای ملوانی و ته لنجی توسعه می یابد .
وی افزود : گمرک بر اساس تفاهم نامه ای که با مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امضاء کرده کالاهای ورودی و خروجی از این مناطق را نیز تحت پوشش سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی قرار خواهد داد .
خیالی در ادامه به بررسی مزایای پیاده سازی سامانه جامع گمرکی در گمرک پرداخت و گفت : در روش های سنتی و پیش از الکترونیکی شدن گمرک ذی نفعان می بایست  با مراجعه حضوری به گمرک محل ترخیص، پیش نویس اظهارنامه هایشان را به صورت کاغذی ارائه می کردند و به دلیل محلی بودن گمرکات و نبودن سیستم متمرکز اطلاعات می بایست توسط اپراتور ثبت می شد و برای ارباب رجوع بسیار زمان بر و هزینه بر بود. اما در حال حاضر محدودیتی وجود ندارد و مراجعه کنندگان در هر لحظه ای از شبانه روز در زمان کوتاهی می توانند،از طریق پنجره واحد تجارت فرامرزی اظهار خود را تنظیم و برای انجام مراحل و تشریفات گمرکی، آن را به گمرک محل ارجاع دهند.
مدیر کل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک در خصوص دلیل شکل گیری سامانه جامع و پنجره واحد تجارت فرامرزی و اهداف آنها توضیح داد:از اواخر سال 92 دکترکرباسیان رئیس کل وقت گمرک راه اندازی سامانه جامع گمرک و پنجره واحد تجارت فرامرزی را در دستور کار قرار داد. هدف از این تحول و اعمال سیستم الکترونیکی،مکانیزاسیون کلیه رویه ها و فرآیند های گمرکی بود.
به گفته فیروزه خیالی این تحول به تسهیل و تسریع عملیات گمرکی کمک چشم گیری کرده و همزمان، دقت در تشریفات را افزایش داده است. خیالی تشکیل بانک اطلاعاتی ، دسترسی لحظه ای به این بانک و انتشار بر خط آمار را از مهم ترین اثرات سامانه جامع گمرک و پنجره واحد تجارت فرامرزی دانست.
در جلسه ای که در ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر با حضور  علی معقولی مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ، فیروزه خیالی مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات ،  ابراهیم زارعی مدیر کل دفتر برنامه ریزی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا ، قره بیگی سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان بوشهر ، منصور بازیار مدیر کل گمرک بندر گناوه و کلیه روسای گمرکات تابعه و نمایندگان استانداری بوشهر و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا برگزار گردید ، در ابتدا بهروز قره بیگی سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در گمرکات تابعه ارائه داد و در ادامه توضیحات فنی و اجرایی از طرف مدیر کل مرکز واردات گمرک ایران و چگونگی اجرای سیستم سامانه ملوانی تشریح و نرم افزار مربوطه توسط مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات ارائه گردید و به سوالات و ابهامات روسای گمرکات تابعه توسط علی معقولی مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پاسخ لازم داده شد .

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز