خبرگزاری کار ایران

در نشست رسانه‌ای جشنواره تئاتر خیابانی مریوان مطرح شد؛

برگزاری رویدادهای هنری کردستان بدون بودجه دولتی

برگزاری رویدادهای هنری کردستان بدون بودجه دولتی
کد خبر : ۲۱۱۲۰۹

دبیر جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از عزم مسئولان و هنرمندان این استان برای برگزاری رویدادهای فرهنگی بدون حمایت مالی دولت و بصورت خصوصی خبر داد.

نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان امروز دوشنبه - ۱۴ مهرماه - با حضور دبیر این جشنواره، حسین‌ طاهری، مدیرکل هنرهای نمایشی و عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دبیر نهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در ابتدای جلسه به تاثیر حضور دولت جدید بر رونق فعالیت‌های فرهنگی - هنری در استان کردستان اشاره کرد و گفت: هر روز که از عمر دولت تدبیر وامید می‌گذرد شاهد افزایش فعالیت‌های فرهنگی در استان هستیم که استاندار محترم نیز در این زمینه همراهی جدی دارد. خوشبختانه توجه جناب استاندار به اندازه‌ای است که گاهی پیش از ما به تماشای یک اثر نمایشی می‌نشینند یا از برگزاری کنسرت‌های موسیقی مطلع می‌شوند.

جعفری ضمن ارائه گزارشی از تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این دوره از جشنواره ادامه داد: جشنواره امسال در ۱۰ مکان اصلی و تعدادی از روستاهای شهرستان مریوان برگزار می‌شود که خوشبختانه با استقبال اهالی تئاتر و مردم مواجه شده است.

وی تصریح کرد: برهمین اساس ۱۷۸ اثر به دبیر خانه ارسال شد که با نظر هیات انتخاب ۲۳ نمایش در بخش مسابقه با یکدیگر رقابت می‌کنند. همچنین طبق نظر هیات انتخاب ۵ اثر آیینی نیز به این تعداد اضافه می‌شوند تا درنهایت شاهد اجرای ۲۸ نمایش در این دوره باشیم.

دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان همچنین خبر از اضافه شدن دو بخش جدید به این رویداد داد و گفت: بخش پژوهش برای اولین بار به بخش‌های جشنواره اضافه شده که پس از انتشار فراخوان ۱۲ اثر به دبیر خانه رسید و از این میان ۶ متن انتخاب می‌شود که در مراسم اختتامیه از ۲ پژوهش تقدیر خواهد شد و ۶ پژوهش نیز برای انتشار به چاپ سپرده می‌شوند.

وی افزود: بخش مرور جنشواره‌ها نیز به این دوره اضافه شده که ۲ نمایش‌ برگزیده جشنواره تئاتر فتح خرمشهر در کنار ۲ اثر نمایشی از حوزه تئاتر کودک و نوجوان در این دوره روی صحنه می‌روند.

دبیر مهمترین رویداد تئاتر خیابانی کشور همچنین به حضور گروه‌های خارجی در این دوره اشاره کرد و اظهار داشت: کشورهای زیادی متقاضی حضور در این دوره بودند که از میان آثار ارسالی از کشورهای لهستان، اسپانیا، آذربایجان، صربستان، ارمنستان، پرتغال، کردستان عراق و تاجیکستان؛ سه نمایش از کشورهای ارمنستان، کردستان عراق و آذربایجان برای حضور در دوره نهم انتخاب شدند.

جعفری در ادامه نشست رسانه‌ای از افتتاح «پارک تئاتر» در مریوان هم‌زمان با افتتاحیه جشنواره خیابانی خبر داد و خاطرنشان کرد: در مراسم سال گذشته مسئولان شورای شهر قول دادند به زودی پارکی را در مریوان به نام «تئاتر» تاسیس می‌کنند که به قول خود وفا کردند و این محل امروز آماده افتتاح است که جای تقدیر دارد.

وی افزود: در طول سال دو پارک دیگر هم به همین بهانه افتتاح خواهد شد که نشان می‌دهد فضای فرهنگی مریوان به چه شکل است و مسئولان همگی با یکدیگر متحد پیگیر برگزاری رویدادهای فرهنگی هستند.

این مدیر فرهنگی دلیل پایداری رویدادهای فرهنگی را تشکیل یک مثلثمتحد دانست وا ظهار داشت: ضلع نخست را مردم تشکیل می‌دهند که برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و جشنواره تئاتر کردی سنندج را به صورت یک مطالبه جدی دنبال می‌کنند؛ دوم مسئولان سیاسی و فرهنگی در استان که مثل مردم پیگیر هستند و سوم؛ هنرمندان که چه در مریوان و چه در دیگر نقاط کشور به جد پیگیر برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی می‌شوند.

وی با بیان اینکه رنگ آبی نماد بصری این رویداد خواهد بود افزود: درنظر داریم یک قطعه موسیقی مختص جشنواره تئاتر مریوان تولید کنیم که به عنوان نماد این رویداد در ذهن‌ها ماندگار شود که صحبت‌های اولیه انجام شده و کار به زودی آغاز می‌وشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین از تصمیم مسئولان برای برگزاری مستقل جشنواره‌ها خبر داد و گفت: درنظر داریم برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری مانند جشنواره مریوان را به بخش خصوصی واگذار کنیم که برنامه‌‌ریزی‌ها برای تشکیل هیات امنا و ساز وکار و موردنیاز آغاز شده و تعدادی از چهرهای هنری، افراد خیر و متمولان شهر و مسئولان استان را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: بر همین اساس برگزار کنندگان جشنواره تئاتر کردی سنندج قول داده‌اند این رویداد سال آینده بدون دریافت کمک‌های دولتی و کاملا به صورت مستقل برگزار شود و ما نیز نقش نظارتی کیفی را برعهده خواهیم داشت.

زاهدی، استاندار کردستان که در این نشست حضور داشت بر حمایت قاطع خود از فعالیت‌های فرهنگی تاکید کرد و گفت: استاندار نماینده تمام مجموعه دولت در یک استان محسوب می‌شود و هر آنچه در دولت اتفاق می‌افتد مسئولیت انتقال آن به جامعه و استان برعهده استاندار است. به همین دلیل اگر کاری انجام می‌دهم یا برای فعالیت‌های فرهنگی توجه خاصی قائل هستیم یک وظیفه است.

وی به نامگذاری استان کردستان به استانی فرهنگی اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در سفر سال ۸۸ خود به کردستان عنوان استان فرهنگی را به حق برای استان مطرح کردند و سراغ نداریم این عبارت را برای استان دیگر به کار برده باشند چراکه هنر جزئی از زندگی مردم کردستان است که در تمام پدیده‌های زندگی روزمره آنها نمود دارد.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: ما در زمینه ادبیات و شعر به جرأت سرآمد کشور هستیم و بزرگترین مترجمان ایران کرد هستند، همچنین در زمینه موسیقی هنرمندان کرد حرف اول را در کشور می‌زنند که شکی در آن نیست. این علاقه و جدیت را در زمینه هنرهای تجسمی و هنر تئاتر نیز شاهد هستیم.

زاهدی در پایان گفت: در تلاش هستیم شرایط مساعد برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و گسترش فعالیت‌های هنری در استان را فراهم کنیم، چراکه مطالبه مردم این ناحیه است. مردم میزان علاقه خود را با بنیان‌گذاری جشنواره تئاتر مریوان در سال ۶۲ و زیر حملات توپخانه‌ای ارتش بعثی نشان دادند. جشنواره مریوان در زمانی آغاز به فعالیت کرد که این ناحیه مرزی در مقابل آتش مستقیم عراق و حملات شیمیایی قرار داشت.

مدیرکل هنرهای نمایشی کشور با استقبال از توجه استاندار کردستان به فعالیت‌های فرهنگی بیان کرد: اینکه مدیران اجرایی دولتی به دنبال افزایش ظرفیت فعالیت فرهنگی به خصوص تئاتر هستند را یک شاخص می‌دانیم که قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: جشنواره امسال از نظر کیفیت و همچنین حضور جدی‌تر خانواده تئاتر خیابانی پررنگ‌تر از سال گذشته است که امیدواریم بتوانیم شرایط فعال شدن گونه‌های دیگر تئاتر در استان را فراهم بیاوریم.

مدیرکل هنرهای نمایشی خاطر نشان کرد: همچنین تلاش داریم پس از اتمام جشنواره مریوان بلافاصله دبیر دوره آینده را انتخاب کنیم و رایزنی‌هایی را برای جلب و جذب منابع مالی گسترده‌تر در دستور کار قرار خواهیم داد، چراکه نمایش خیابانی امکان تامین مالی از طریق فروش بلیت را ندارد. البته در دیگر کشور چنین شرایطی فراهم است ولی این هنر در حال حاضر نیاز به کمک و برنامه‌ریزی دقیق‌تر دارد.

طاهری افزود: امیدوارم بتوانیم هم‌زمان با مریوان دیگر شهرها و استان‌های کردستان را با فضای جشنواره همراه کنیم. چون اعتقاد دارم این گونه هنری توانایی زیادی در زمینه فرهنگ‌سازی دارد؛ ‌ بر همین اساس بر عهده شهرداری‌ها است که به این هنر توجه ویژه داشته باشند.

مدیرکل هنرهای نمایشی در انتها گفت: برنامه‌ریزی‌هایی برای گفتگو با ارگان‌هایی همچون سازمان بهزیستی و حفاظت از محیط زیست مطرح شده است که قطعا پی‌گیری می‌کنیم تا بستر بهتری برای گسترش این هنر فراهم شود.

جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان از ۲۵ تا ۳۰ مهرماه در شهر مریوان برگزار می‌شود.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز