ابوالفتح در گفتوگو با ایلنا:
پرونده «اپستین» نمیتواند ترامپ را به استیضاح بکشاند/ بخشی از پایگاه وفادار به ترامپ از او ناامید شدند

کارشناس مسائل آمریکا گفت: مشکل اصلی رئیسجمهوری آمریکا، حملات رسانههای لیبرال نیست، بلکه این است که بخشی از پایگاه وفادار خودش اکنون از وی ناامید شدهاند.
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به مطرح شدن نام دونالد ترامپ در پرونده اپستین در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: پرونده جفری اپستین از منظر حقوقی، یکی از پروندههای خاص و پیچیده به شمار میرود. نخست به این دلیل که این فرد، گرداننده شبکهای از سوءاستفاده جنسی از دختران زیر سن قانونی بوده است؛ جرمی که به همین دلیل، مدتی را در زندان گذراند، سپس آزاد شد و دوباره بهدلیل ادامه فعالیتهایش به زندان بازگشت. همکار و شریک اصلی او نیز به زندان محکوم شد و همین جرم بهتنهایی بسیار سنگین و مهم است. اما نکته مهمتر این است که این شبکه، خدمات خود را در اختیار چهرههایی بسیار ثروتمند و بانفوذ قرار میداده است. وجود چنین شبکههایی در هر جامعهای، میتواند فاجعهآمیز باشد؛ اما اینکه این خدمات به اشخاصی در سطح شاهزادههای سلطنتی مانند پسر ملکه وقت بریتانیا یا رئیسجمهورهای پیشین آمریکا ارائه شده، مسأله را به سطحی بسیار جدیتر میبرد. گفته شده خانواده کلینتون روابط نزدیکی با اپستین داشتند. خود دونالد ترامپ نیز به شکل مشخصی با وی دوستی و رفتوآمد داشته است. همچنین بسیاری از افراد بانفوذ در حوزههای سیاست، اقتصاد و والاستریت به نحوی با اپستین در ارتباط بودهاند؛ ثروتمندانی که یک شبکه گسترده قدرت را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: نکته سوم، شائبهای است که در مورد انگیزههای اپستین مطرح میشود این پرسش مطرح میشود که آیا او فقط تسهیلگر روابط نامشروع برای این افراد بانفوذ بود، یا اینکه با هدف اخاذی چنین شبکهای را سازماندهی کرده بود؟ برخی شواهد حاکی از آن است که اپستین از رفتوآمدها، تصاویر، فیلمها و اطلاعات شخصی افراد برای اخاذی استفاده میکرده است. این فرضیه بهویژه پس از آنکه تاکر کارلسون به این موضوع اشاره و آن را به اسرائیل نسبت داد، بیش از پیش جدی شده است. در هر صورت، این پرونده ابعاد بسیار گستردهای دارد. اما از اینها که بگذریم، در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴، دونالد ترامپ و همفکرانش که پیش از پیروزی وعده داده بودند پرونده اپستین را افشا خواهند کرد، حالا در موقعیت حساسی قرار دارند. کسانی مانند دادستان کل، یا رئیس اف.بی.آی و معاونانش که وعده افشاگری داده بودند، اکنون با تناقضگوییهایی مواجه هستند. یک روز گفته میشود اسامی مشتریان اپستین منتشر خواهد شد؛ روز دیگر تکذیب میشود که اصلاً فهرستی وجود دارد. رسانهها نیز مدعیاند که نام ترامپ هم در میان این اسامی آمده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: موضوعی که زمانی میتوانست به نقطه قوت ترامپ تبدیل شود، اکنون به نقطه ضعف او بدل شده است؛ چرا که همان رأیدهندگانی که از او وعده شفافسازی شنیده بودند، حالا این مطالبه را دارند که چرا این وعده عملی نشده است. اگرچه جو بایدن متهم بود که جلوی انتشار اسناد را گرفته، اما اکنون نیز همین انتقاد متوجه ترامپ شده و برخی میپرسند «فرق تو با دولتهای قبلی چیست؟ آیا تو هم بخشی از همان دیپاستیت (دولت عمیق) نیستی؟» برخی رسانههای آمریکا حالا اعلام کردند که ترامپ رابطه نزدیکی با اپستین داشته است. حتی برخی گزارشها حاکی از آن است که اپستین، همسر فعلی ترامپ، ملانیا را به او معرفی کرده بوده است. این اطلاعات هنوز تأیید نشده، اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد رفتوآمدهای متعددی میان آنها وجود داشته است. اگر نام ترامپ در فهرست مشتریان اپستین باشد و حتی اگر ارتباطی مستقیم با جرایم او نداشته باشد، باز هم این مسئله میتواند از نظر اخلاقی و سیاسی مسئلهساز باشد. با این حال، حتی در چنین شرایطی، بعید است که ترامپ ضربه جدی از این پرونده بخورد. او با وجود بیش از صد پرونده و اتهام، همچنان رئیسجمهور شد. جامعه سیاسی آمریکا امروز بهشدت دوقطبی شده و طرفداران ترامپ تا حد زیادی او را «قدیسگونه» میدانند. برای بسیاری از آنها، حتی اگر اسناد نشان دهند که ترامپ در این شبکه نقش داشته، باز هم حاضر نیستند این ماجرا را بپذیرند و آن را بخشی از توطئهای از سوی رقبای خود میدانند. آنان باور دارند که این رسانهها و نهادهای رسمی، دشمن ترامپ هستند و او همچنان شخصیتی پاک و مظلوم در برابر ساختار فاسد است.
وی افزود: به همین دلیل، حتی اگر مدارکی علیه ترامپ منتشر شود، نه تنها منجر به استیضاح نخواهد شد، بلکه حتی احتمال سقوط سیاسی او نیز ضعیف است. جمهوریخواهان اکنون کنترل مجلس را در اختیار دارند و حتی در صورت پیروزی دموکراتها، رسیدن به اجماع برای استیضاح و برکناری ترامپ تقریباً ناممکن خواهد بود. در این میان، خواسته برخی از منتقدان درونجریانی ترامپ، صرفاً شفافسازی درباره کل پرونده اپستین است؛ آنها بیشتر بهدنبال افشای نقش کلینتونها، اوباما، یا سرمایهدارانی مانند جورج سوروس هستند. هدف اصلیشان روشن شدن ابعاد فساد درون ساختار بالادستی است، نه لزوماً برخورد با شخص دونالد ترامپ و حتی اگر نام ترامپ هم در فهرست باشد، از نظر آنان این مسئله در اولویت نیست. نکته مهم اینجاست که رسانههای نزدیک به دموکراتها اگرچه سعی دارند با استفاده از این موج، ترامپ را هدف بگیرند، اما بعید است در میان پایگاه اجتماعی او تأثیر جدی بگذارند. مشکل اصلی ترامپ، حملات رسانههای لیبرال نیست؛ مسئله این است که بخشی از پایگاه وفادار خودش اکنون از او ناامید شدهاند. آنها با عصبانیت میپرسند چرا وعدههای انتخاباتیاش در خصوص افشای پرونده اپستین عملی نشده است.
ابوالفتح در پایان خاطرنشان کرد: با وجود این، بعید است که این ناامیدی به انشقاق جدی در جریان «ماگا» بینجامد. حتی منتقدان داخلی این جریان نیز هنوز حاضر نیستند به جناح مقابل روی بیاورند. تنها خواسته آنها، پیگیری جدیتر افشاگریها و روشن شدن ابعاد این پرونده است؛ اما در نهایت، پرونده اپستین تنها یکی از عوامل تأثیرگذار در انتخابات پیش رو است و مسائلی دیگر در اولویت تصمیمگیری بسیاری از رأیدهندگان قرار دارد. آنان حتی اگر به نقش احتمالی ترامپ در این پرونده واقف شوند، حاضرند بهخاطر مسائل مهمتری همچنان از او حمایت کنند.