رئیس شورای اسلامی چاه مبارک در گفتگو با ایلنا:
به واسطه حضور صنایع آلاینده، سلامت مردم منطقه به خطر افتاده است

مشکل اصلی منطقه و چاه مبارک آلودگی هواست. منشاء این آلودگی شعلههای غول پیکری است که شبهای منطقه را روشن کرده است و کنترل و فیلترگذاری و یا هر عملیات دیگری بر روی آن جهت جلوگیری از آلودگی هوا ضروری به نظر میرسد.
شیخ حسن جاسمی رئیس شورای اسلامی چاه مبارک و امام جمعه موقت این روستاست که سه دوره در شورای اسلامی حضور داشته است. در گفتگویی که با او داشتم از فعالیتها، خدمات صورت گرفته در منطقه و دغدغههایش برای چاه مبارک گفت. به پای سخنهایش نشستم که متن گفتگوها را در زیر میخوانیم:
*شرایط بخش از لحاظ زیر ساختهایی مانند آب و برق چگونه است؟
_ _ مدت ۱۰ سال است که چاه مبارک از نعمت آب و برق برخوردار است، اما میزان آب گیری چاه مبارک از خط کوثر ۵۸ لیتر در ثانیه بوده که امسال به ۳۸ لیتر در ثانیه کاهش پیدا کرده است. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند در تابستان با مشکل رو به رو خواهیم شد. البته امسال با توجه به قابل قبول بودن میزان بارندگیها انتظار بهبود شرایط را داریم.
*از لحاظ فضاهای آموزشی شرایط چاه مبارک چگونه است؟
_ _ بعد از انقلاب اسلامی در چاه مبارک چهار مدرسه ساخته شده است و در حال حاضر در حال ساخت مدرسه دخترانه عفت هستیم. این مدارس شرایط مطلوبی را برای تحصیل تا دوره متوسطه فراهم کرده است.
*اختصاص بودجه از محل ارزش افزوده برای روستاها چه رهآوردی داشته است؟
_ _ نتیجه مبالغی که به عنوان ارزش افزوده در سالهای اخیر در اختیار دهیاریها قرار میگیرد، توسعه راهها و آسفالت خیابانهاست. با این مبالغ دهیاریها اقدام به زیر سازی و آسفالت کوچه و خیابانهای میکنند و طرحهای هادی اجرا میشود.
*وضعیت کوچه و خیابانها و معابر عمومی چگونه است؟
_ _ مردم همکاری خوبی جهت اجرای طرحهای هادی و خیابان کشیها داشتهاند و تمام کوچه تسطیح شده و ۷۵ درصد آن آسفالت شده است.
*شرایط آلودگی هوای منطقه را چگونه ارزیابی میکنید؟
_ _ مشکل اصلی منطقه و چاه مبارک آلودگی هواست. منشاء این آلودگی شعلههای غول پیکری است که شبهای منطقه را روشن کرده است و کنترل و فیلترگذاری و یا هر عملیات دیگری بر روی آن جهت جلوگیری از آلودگی هوا ضروری به نظر میرسد. به هر حال به واسطه این آلایندهها سلامت مردم به خطر افتاده است. در شهرستان شاهد بروز بیماریهای عجیب و غریب و صعبالعلاج هستیم. مردم در فصل پاییز و زمستان دعا میکند که باران ببارد. در عسلویه اولین بارانی که میبارد اسیدی است و سلامتی مردم بیشتر به خطر میافتد. این درست است که پروژههای بزرگ ملی راه اندازی شده، ولی نباید سلامت مردم به این قیمت
در معرض خطر قرار گیرد.
*وضعیت بهداشت و درمان بخش چگونه است؟
_ _ یک مرکز بهداشتی در چاه مبارک دایر است که پزشکان آن عموما تازه دوره دانشجویی خود را به پایان رسانده و به صورت آزمایشی در اینجا مشغول به کار میشوند و بعد از یکی دو ماه پزشک دیگری جایگزین آنها میشود. مرکز به تنهایی ۱۶ روستا را تحت پوشش دارد. این مرکز آزمایشگاه فعال ندارد و ساختمان آزمایشگاه با کمک خیّرین ساخته شده است ولی نیاز به تجهیز با وسایل آزمایشگاهی دارد.
*وضعیت اجتماعی شهرستان را چگونه ارزیابی میکنید؟
_ _ با توجه به گسترش صنعت در منطقه و حضور گسترده نیروی انسانی در آن شاهد پیدایش مسائل اجتماعی متعددی مانند اعتیاد هستیم. در جهت حفظ امنیت تلاش زیادی صورت میگیرد مردم منطقه خودشان حافظان امنیت هستند و وحدت شیعه سنی در منطقه مثال زدنی است.
*شرایط اشتغال در منطقه چگونه است؟
_ _ هنوز مصوبه استخدام ۵۰ درصدی نیروی بومی عمل نشده و جوانان شهرستان هنگام مراجعه به شرکتهای فعال در منطقه بیجواب میمانند. پیمانکاران غیربومی نیروی انسانی مورد نیاز را از شهرهای خود میآورند، در حالی که بچههای ما بیکار هستند. در گذشته بهانه این بود که تحصیل کرده ندارید، ولی در سالهای اخیر جوانان ما در این زمینه تلاش کردهاند و در سطوح مختلف کسب علم کردهاند، ولی وضعیت تغییر نکرده است. باید نگاه مدیران به نیروی بومی را تغییر داد.
*نظر شما پیرامون عدم پرداخت سهم آلایندهها چیست؟
_ _ اگر ارزش افزوده باشد و سهم آایندهها نیز به آن اضافه شود میتوان کار فعالیتهای عمرانی تازهای انجام داد.
*زیر ساختهای ورزشی چاه مبارک در چه سطحی است؟
_ _ یک سالن ورزشی برای دانش آموزان و یک سالن ورزشی برای عموم وجود دارد ولی با وجود مرکز بخش بودن چاه مبارک زمین چمن نداریم. یکی از نیازهای اساسی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان ایجاد زمین چمن است.
*در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید.
_ _ یکی از مطالبات مردم چاه مبارک تبدیل شدن آن به شهر است و با توجه به تبدیل شدن عسلویه به شهرستان و ارتقا چاه مبارک به بخش این نیاز بیشتر احساس میشود، لذا از مسئولین امر خواهشمندیم جهت تبدیل شدن این روستا به شهر همکاری لازم را انجام دهند.