سحر فهیمی راد Sahar Fahimi Rad ؛ قدرت کار هنری، استقبال مردم را برمیانگیزد

سحر فهیمی راد Sahar Fahimi Rad ، هنرمندی نوپرداز است که از خطهی خوزستان برخاسته است. از دیاری که خود او در مورد آن میگوید بعضی چیزها در آنجا سر جایش نیست و همین سبب بروز و پرورش هنر میشود. حالا که هنرش جایگاه و اعتلا پیدا کرده است چندین گالری در شهرهای مختلف ایران برپا کرده است. اولین گالریاش را در اهواز و سپس در شیراز، تبریز، کیش و مشهد برپا کرده است. دوست دارد گالریهایش مامنی برای دیگر هنرمندان باشد، به ویژه هنرمندانی که از بنیهی مالی خوبی برخوردار نیستند.
سحر فهیمی راد Sahar Fahimi Rad ، هنرمندی است که سبک منحصر به فردی در هنرش دارد و نقاشی های آن بصورت سه بعدی نورپردازی میشود. حال که هنرش جایگاه و اعتلا پیدا کرده است چندین گالری در شهرهای مختلف ایران برپا کرده است. در شهرهای تهران، شیراز، تبریز، کیش، مشهد و اهواز برپا کرده است. وی معتقدست که برای هنر باید جایگاهی قائل شوند تا هنرمند در بستر مناسب بتواند هنر خود را ارائه دهد. به همین منظور وی برآن بود که گالری خود را در اختیار هنرمندان بی بضاعت قرار دهد.
سحر فهیمی راد متولد 1364است و پس از چشیدن طعم شیرین هنرهای تجسمی در کودکی، از میانهی نوجوانی و در سن پانزده سالگی بر آن شد تا هنر را حرفهای دنبال کند.
از خلق و منش سحر فهیمی راد Sahar Fahimi Rad تا تخلصی که برگزیده
آروشا به معنای درخشان و باهوش است و او نام هنری آروشامهر را برای خودش انتخاب کرده است و دوست دارد در عرصهی هنر با همین نام شناخته و ماندگار شود.
آروشامهر به صورت آزاد و خودجوش به هنر روی آورد و خودش هم انتظار نداشت که در ۱۵ سالگی پا به عرصهی هنر حرفهای بگذارد. از زمان گشایش گالریاش همواره نگاهش بر جنبهی نمایشی هنر بود تا جنبهی درآمدزای آن. سحر فهیمی راد بستر هنر را در اهواز کمرنگ میداند و میگوید اهواز خیلی جای کار دارد. دوست دارد هنرمندان بیشتری در اهواز فعال باشند و به همین امید به مسیرش ادامه میدهد اگرچه که در سالهای اخیر تعداد هنرمندان اهوازی بیشتر شده است.
سبک هنری سحر فهیمی راد Sahar Fahimi Rad
اگرچه برخی سبک او را برگرفته از سبک نئوامپرسیونیسم میدانند اما خودش این چنین میگوید که حتی تکنیک پوینتیلیسم در هنر امپرسیونیسم برگرفته از هنر ِ پرداز ِ ایران است که در قرن هفتم هجری ظهور یافت. اعجاز آثار او در این است که از هر فاصلهای که به تابلو نگاه انداخته شود، تصویرش سهبعدی دیده میشود. خلق هر کدام از آثارش حدود شش ماه زمان نیاز دارد. فهیمی راد از محضر اساتیدی همچون استاد کاتوزیان، استاد شباهنگی و استاد نادری آموخته است.
تاسیس گالری هنری
آروشامهر از آن جهت گالریداری را برگزیده که معتقد است هنر هم به مانند هر کاری نیاز به بستر مناسب دارد و گالری هم بستری برای هنر تجسمی است. سحر راد ( Sahar Rad ) میگوید هنر باید روی صندلیاش بنشیند بدین معنا که هنر جایگاه خود را به دست آورد. به همین منظور تا به حال زمینه برگزاری چندین نمایشگاه را فراهم کرده است.
برخی از نمونه آثار سحر فهیمی راد در ادامه قابل مشاهده است :
به نقل از سحر فهیمی راد برای هنرمندان بستر حمایتی چندانی برای هنر وجود ندارد. و این گالری زمینهای فراهم میکند تا هنر پرورش یابد و بیشتر دیده شود.
از نگاه فهیمی راد انتخاب هتل پارس اهواز برای مکان گالری نیز به این سبب بود تا هنر هنرمندان خوب این خطه را به دیگران معرفی کند. خوزستان به رغم حضور هنرمندان وزینی همچون هاشم بدری هنوز به قدر کافی شناخته شده نیست.
فعالیت های سحر فهیمی راد
در حال حاضر سحر فهیمی راد در عرصه ادبیات، شعر و نقاشی فعالیت دارد. از دیدگاه سحر فهیمی راد درنظر گرفتن این موضوع که هنر می تواند ذهنیت تمام اقشارِ جامعه را از هر طبقه ای که باشند را تحت تاثیر قرار دهد و با وجود تمام دشواری های جوِ حاضر به مسیر ادامه دهد ،چرا که هنرمندِ جامعه باید به یاد داشته باشد که هنر رسالت دارد و باید در مسیر تکامل بشر باشد اما متاسفانه هنر در کشور ما جنبه سرگرمی دارد و نمیتواند با مخاطب آن طوری که باید ارتباط برقرار کند چون خود هنرمند در مرحله اول نمیداند از هنر چه چیزی میخواهد.
در نگاه سحر فهیمی راد ابزار بیان عواطف و احساسات هنر می تواند باشد. سحر فهیمی راد Sahar fahimi radمعتقد است این روزها که در نقاشی بیشتر بحثِ مهارت قلم رواج پیدا کرده است بدون هیچ شناختی از الفبای هنر، هنرمند فقط با در نظر گرفتن جوانبِ درآمدزایی از هنر کسبِ درآمد میکند بدون آنکه هیچ تاثیری در روندِ تکامل و رشدِ بشریت داشته باشد.
ما هم نیاز به جنبشی دیگر در راستای دگرگونی مانند جنبشِ رنسانسِ اروپا داریم و اگر جنبش فرهنگ و هنر برای اروپا مدت سه صده طول کشید که از تفکرات و هنرِ قرون وسطایی فاصله بگیرند برای ما شاید پنج صده طول بکشد چون ما زخم های بیشتری نسبت به دیگر کشورها داریم.
ارتباط با محافل هنری
سحر فهیمی راد Sahar Fahimi Rad نه اینکه اهل تکروی باشد اما فعالیتهای دستهجمعی را نمیپسندد چون حاشیهای که هنرمندان برای یکدیگر ایجاد میکنند خوشایند نیست. آن قبیل فعالیتهای دستهجمعی هنرمندان که دوستانهتر و با سازش همراه باشد بهتر است.
آروشامهر اعتقادش بر این است که اگر هنر قالب دلیاش را از دست بدهد جنبهی سفارشی پیدا میکند و دغدغهی نان پیدا میکند. هنرمند از ایدهآلهایش فاصله میگیرد اگر باب میل خودش کار نکند و هنرش از ایدههای خودش بهره نگیرد.
تا زمانی که برای هنرمند جایگاه خودش را قائل نباشند و او مجبور باشد برای رفع نیازش کار کند، هنرش جنبهی سفارشی پیدا میکند و فقط در راستای فروش عرضه می شود.
بیشک هنرمند هم به مانند دیگر اقشار جامعه به حمایت نیاز دارد اما هنرمند نباید دغدغهی نان داشته باشد. هنرهای بازاری قدرت هنری لازم را ندارند چرا که هنرمند اثر را کشیده تا آن را به فروش برساند. سحر راد میگوید اگر خود من هم اگر بار مالی به دوش میکشیدم و هنر ابزار کسب درآمدم بود مطمئنا با مشکلاتی روبه رو میشدم.
راه تماس با سحر فهیمی راد
اینستاگرام سحر فهیمی راد یکی از بهترین روش ها برای ارتباط با این هنرمند دوست داشتنی می باشد.