خبرگزاری کار ایران

آشنایی با انواع کف پوش بتنی

آشنایی با انواع کف پوش بتنی
کد خبر : ۱۴۰۰۷۴۹

بتن عمدتاً ترکیبی از سیمان پرتلند، آب و سنگدانه (شن، ماسه یا سنگ) می باشد و هنگامی که این مواد با هم مخلوط می شوند، خمیر قابل اجرا را تشکیل می دهند که به مرور زمان سفت می شود. بتن یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. درگذشته غالبا این ماده برای زیرسازی کف ساختمان مورد استفاده قرار می گرفت، اما امروزه کاربردهای گسترده ای از آن رواج یافته است. کف پوش های بتنی بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل در فضا های داخلی و خارجی به کار گرفته می شوند.

 

کف پوش بتنی چیست؟

کف پوش بتنی، سطحی مسطح از جنس بتن و سمباده زده، با مقاومت و وزن مخصوص بالا است که مناسب محیط های باز، پرتردد و پرترافیک در شرایط گوناگون آب و هوایی می باشد.

به طور کلی کفپوش های بتنی از سیمان سیاه و سفید، سنگدانه، آب، سولفات کلسیم، آهک، چسب بتن و مقداری رنگ برای انواع رنگی تشکیل می شوند.کف پوش های بتنی دارای استحکام، سختی و مقاومت بالا بوده و دارای طول عمر مفید طولانی هستند. کفپوش های بتنی عمدتا در دو حالت روکار و زیرسازی استفاده می شوند.

کفپوش های بتنی به کار رفته به صورت روکار، ظاهری همگن تر دارند. این نوع کفپوش ها طول عمر بیشتری داشته و در مقابل آسیب و ترک خوردگی بسیار مقاوم هستند. در مقابل، کفپوش های بتنی مورد استفاده در زیرسازی شکل پایه ای دارند که از مواد درشت تری تشکیل می شوند و مانند کف پوش های روکار ظاهر یکنواخت و همگنی ندارند. کف پوش های بتنی در برابر تغییرات جوی و آتش مقاوم بوده و دارای خواص ضد سایش می باشند. این کف پوش ها در پیاده روها و معابر، کف سازی پالایشگاه ها و اماکن سوخت گیری، کف سازی پارکینگ ها و انباری ها ، کف سازی صنعتی، بهداشتی و تزئینی کاربرد وسیعی دارند.

شرکت دانش بنیان گام آبی فردا (هنزا) طراح و تولید کننده انواع مصالح نوین ساختمانی از جمله کف پوش بتنی است. برای اطلاعات بیش‌تر با شماره‌های 09125230319 و 02122825078 تماس بگیرید.

انواع کف پوش بتنی

آشنایی با انواع کف پوش بتنی

کف پوش های بتنی به طور کلی به دو دسته عمده تقسیم می شوند:

  •  بلوک پازلی
  •  دال بتنی تخت

اولین بار بلوک های بتنی پازلی پس از جنگ جهانی دوم، توسط هلندی ها ابداع شد. قبل از جنگ جهانی دوم مصالح رایج مورد استفاده هلندی ها که آجر و سفال بود، با کمبود مواجه شد و آن ها به ساخت بلوک هایی از جنس بتن برای استفاده به عنوان سنگ فرش روی آوردند. با وجود محبوبیت و همه گیری استفاده از این نوع بلوک ها، نقاط ضعفی نیز برای آن ها وجود دارد. کف پوش های بتنی پازلی با وجود داشتن تضمین برای طول عمر بالا، دارای ظاهر طبیعی نبوده و مورد پسند هر سلیقه ای نمی باشد.

از سوی دیگر کف پوش های دال بتنی تخت، در کاربردهای زینتی، ویژگی های بی شماری برای ارائه دارد. با وجود ضخامت کمتر دال بتنی تخت نسبت به بلوک های بتنی پازلی، هر دو مقاومت نسبتا یکسانی در برابر عبور و مرور عابرین پیاده دارند. همچنین ظاهر طبیعی تری داشته و شباهت بیشتری به سنگ طبیعی و آجر دارند. کف پوش های دال بتنی، در مقایسه با ظاهر ساده اش عملکرد بالایی دارد.

کفپوش بتنی بر اساس متریال کاربردی و مکان استفاده انواع مختلفی دارد که به شرح زیر می باشند:

۱. کف پوش پلیمری

کف پوش پلیمری انواع مختلفی دارند که عمدتا تشکیل شده از رزین اپوکسی و نیز پلی یورتان می باشد. این کف پوش ها با ایجاد واکنش بسیار قوی بین مواد تشکیل دهنده خود یک شبکه کاملاً سه بعدی یک دست و غیرقابل نفوذ را تشکیل می دهند. در حقیقت کف پوش پلیمری نوعی بتن خود متراکم است که این تراکم از طریق فرآیند استفاده از رزین سنگ مصنوعی و یا رزین پلیمری انجام می شود. در حقیقت در طی این فرایند، بین ترکیبات پلیمری و افزودنی های شیمیایی چسبندگی ایجاد شده که مقاومت موزاییک پلیمری را تأمین می کند. همچنین لازم به ذکر است که به دلیل جذب آب پایین و تراکم بالا، اجزای کف پوش های پلیمری، دارای مقاومت بسیار بالا در آب و هوای سرد و شرایط یخبندان می باشند.

۲. کف پوش واش بتن

به بتن شسته ای که در کف سازی های محوطه، پارک و … استفاده می گردد، کف پوش واش بتن گفته می شود. در واقع این نوع کف پوش بتنی، در انواع ابعاد، طرح، رنگ و نقش متنوع تولید می گردد، که بتن آن ترکیبی از سنگ دانه های رنگی و طبیعی، چسب بتن، پودر سنگ، الیاف و دیگر افزودنی بتنی بر روان کننده نوترال پلی کربوکسیلاتی بتن می باشد. کف پوش های واش بتن روش های تولید متنوعی دارد که روش های پرسی و ویبره، بیشتر مورد استفاده می باشند.

۳. کف پوش بتنی پرسی

کف پوش بتنی پرسی که از ماسه، سیمان، سنگ دانه، پودر سنگ و آب تشکیل شده، در حقیقت یک نوع از انواع بتن پیش ساخته است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی به دست می آورد و در ابعاد و طرح های گوناگون تولید می شود. جالب است بدانید که نام سنتی کف پوش بتنی موزاییک می باشد و یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است. لازم به ذکر است که مقاومت سایشی کف پوش بتنی پرسی بسیار بالا بوده و چون دارای مزایا و روش تولید منحصر به فردی است، از آن به عنوان مناسب ترین نوع کف پوش برای مسیرهای پرتردد و محیط هایی همچون پیاده روها و معابر استفاده می گردد.

۴. کف پوش بتنی ویبره ای

در فرایند تولید کف پوش های ویبره ای، فشاری وجود ندارد و با استفاده از دستگاه ویبراتور تراکم بتن و دیگر افزودنی های آن ایجاد می شود. روش کار نیز به این ترتیب می باشد که پس از ترکیب مصالح در میکسر (مخلوط کن بتن)، به وسیله تسمه نقاله ای مجهز به ویبراتور قالب های پلاستیکی طرح دار مملو از بتن، موزاییک ها را با لرزش و بر روی تسمه نقاله شکل می دهند.

۵. موزاییک پرسی اتوماتیک

موزاییک پرسی اتوماتیک نوعی از کف پوش بتنی است که به طور معمول به موزاییک ساده ایرانی، موزاییک حیاطی و یا زیر پارکتی معروف است. این نوع از موزاییک ها کاملاً به صورت اتوماتیک ساخته می شود و از آنجا که این فرایند پیشرفته تر و مکانیزه تر می باشد، سبب می شود که موزاییک بتنی استحکام بیشتری داشته و خردگی و ساییدگی آن کاهش یابد. همچنین موزاییک های پرسی اتوماتیک نسبت به موزاییک های دستی مقاومت خمشی بالاتری دارند و علاوه بر آن به علت به روز بودن دستگاه ساب، نسبت به موزاییک های دستی جلای بیشتری دارند.

امروزه به طور چشمگیری استفاده از کفپوش بتنی در بسیاری از محیط های داخلی و خارجی افزایش پیداکرده است. این کفپوش ها دارای ظاهری متناسب با سبک مینیمالیسم بوده وعلاوه بر زیبایی، از مقاومت بالایی نیز برخوردار می باشند. اگر از کف پوش های بتنی به طور صحیح نگهداری شود، طول عمرشان به میزان 7 تا 10 سال بدون نیاز به پولیش مجدد، افزایش یابد.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز