خبرگزاری کار ایران

۵ خطر هوش مصنوعی برای آینده انسان چیست؟

asdasd
کد خبر : ۱۳۵۴۳۳۱

هوش مصنوعی مولد این روزها دنیا را زیر و رو کرده است. از نوشتن تا طراحی، از ساخت کلیپ تا موسیقی و از برنامه ریزی تا مدیریت شرکت ردپای هوش مصنوعی همه جا وجود دارد.

فعالیت‌هایی مانند نوشتن، کدنویسی و درخواست شغل بسیار آسان‌تر و سریع‌تر شده‌اند.با این حال، با تمام این نکات مثبت اما خطرات بسیار جدی وجود دارد.

یکی از نگرانی‌های اصلی در مورد هوش مصنوعی اعتماد و امنیت است که حتی باعث شده است برخی کشورها ChatGPT را به طور کلی ممنوع کنند یا در سیاست‌های مربوط به هوش مصنوعی برای محافظت از کاربران در برابر آسیب تجدیدنظر کنند.

آویوا لیتان، تحلیلگر گارتنر، برخی از بزرگ‌ترین خطرات هوش مصنوعی مولد را مرور کرده و تأکید می‌کند که بخش مهمی از این خطرات مربوط به اعتماد و امنیت است و شامل توهمات، جعل‌های عمیق، حریم خصوصی داده‌ها و مشکلات کپی‌رایت است.

با ایرانی متا همراه شوید تا پنج خطر جدی حوزه هوش مصنوعی را مرور ‌کنیم.

توهم خردمندی!

توهم دانایی به خطاهایی اشاره دارد که مدل‌های هوش مصنوعی با وجود پیشرفته بودن هنوز مستعد انجام آن هستند چون در نهایت انسان نیستند و برای ارائه پاسخ به آموزش و داده‌ها متکی هستند.

اگر از یک ربات چت هوش مصنوعی استفاده کرده باشید احتمالاً این توهمات را از طریق درک نادرست از درخواست خود یا پاسخ اشتباه آشکار به سؤال خود تجربه کرده‌اید.

لیتان می‌گوید داده‌های آموزشی می‌توانند منجر به پاسخ‌های مغرضانه یا غیرواقعی شوند در نتیجه اگر افراد برای کسب اطلاعات صرفاً به این ربات‌ها اعتماد کنند، می‌توانند به مشکل بخورند.

لیتان می‌گوید: داده‌های آموزشی می‌توانند منجر به پاسخ‌های مغرضانه، غیرمستقیم یا اشتباه شوند، اما تشخیص این مسئله می‌تواند دشوار باشد، به‌ویژه از آنجایی که راه‌حل‌ها به طور فزاینده‌ای قابل‌باور و واقعی هستند.

از دیپ فیک تا صدای فیک

قبل از موج جدید هوش مصنوعی هم صحبت از دیپ‌فیک ترسناک بود.

دیپ‌فیک از هوش مصنوعی مولد برای ایجاد فیلم‌ها، عکس‌ها و صداهای ضبط شده استفاده می‌کند که جعلی هستند اما واقعی به نظر می‌رسند.

نمونه‌های کامل این مسئله عکس وایرال شده پاپ فرانسیس با ژاکت پف‌کرده توسط هوش مصنوعی یا آهنگ Drake و Weeknd تولید شده توسط هوش مصنوعی است که صدها هزار بازدید گرفت و در نهایت خوانندگان رسماً آن را تکذیب کردند.

لیتان می‌گوید: این تصاویر جعلی، ویدئوها و صداهای ضبط‌شده برای حمله به افراد مشهور و سیاستمداران، ایجاد و انتشار اطلاعات گمراه‌کننده و حتی برای ایجاد حساب‌های جعلی یا کنترل و نفوذ به حساب‌های قانونی موجود استفاده می‌شوند.

مانند توهم، دیپ‌فیک می‌تواند به انتشار گسترده محتوای جعلی کمک کند و منجر به انتشار اطلاعات نادرست شود که یک مشکل جدی اجتماعی است و باید فکری به حال آن کرد.

حریم خصوصی عمومی خواهد شد؟

حفظ حریم خصوصی نیز یکی از نگرانی‌های اصلی هوش مصنوعی مولد است زیرا داده‌های کاربر اغلب برای آموزش مدل ذخیره می‌شود.

این نگرانی عامل اصلی بود که ایتالیا را وادار کرد تا ChatGPT را ممنوع کند و ادعا کرد که OpenAI از نظر قانونی مجاز به جمع‌آوری داده‌های کاربران نیست.

۵ خطر هوش مصنوعی برای آینده انسان چیست؟

لیتان می‌گوید: «کارمندان می‌توانند به راحتی داده‌های حساس و اختصاصی سازمانی را هنگام تعامل با راه‌حل‌های چت ربات هوش مصنوعی در معرض نمایش بگذارند. این برنامه‌ها ممکن است به طور نامحدود اطلاعاتی را که از طریق ورودی‌های کاربر جمع‌آوری شده‌اند، ذخیره کنند و حتی از اطلاعات برای آموزش مدل‌های دیگر استفاده کنند که محرمانگی را بیشتر به خطر می‌اندازد.» این اتفاق در مورد یکی از کارمندان سامسونگ افتاد.

لیتان تأکید می‌کند که اطلاعات ذخیره‌شده علاوه بر به خطر انداختن محرمانه بودن کاربر، خطر «به دست مغرضان» افتادن اطلاعات را نیز افزایش می‌دهد.

امنیت سایبری زیر سایه حملات هوش مصنوعی

قابلیت‌های پیشرفته مدل‌های هوش مصنوعی مولد، مانند کدنویسی، نیز می‌تواند به دست افراد نادرستی بیفتد و باعث نگرانی‌های امنیت سایبری شود.

این هم بخوانید: پدرخوانده پشیمان هوش مصنوعی از گوگل استعفا داد

لیتان می‌گوید: علاوه بر مهندسی اجتماعی پیشرفته‌تر و تهدیدات فیشینگ، مهاجمان می‌توانند از این ابزارها برای تولید کدهای مخرب استفاده کنند.

لیتان می‌گوید اگرچه ارائه‌کنندگان هوش مصنوعی مولد معمولاً به مشتریان اطمینان می‌دهند که مدل‌های آن‌ها برای رد درخواست‌های مخرب امنیت سایبری آموزش دیده‌اند، اما نمی‌توانند تضمین واقعی بدهند.

کپی رایت تعطیل می‌شود؟

کپی‌رایت یک نگرانی بزرگ است زیرا مدل‌های هوش مصنوعی مولد بر روی مقادیر انبوه داده‌های اینترنتی که برای تولید خروجی استفاده می‌شوند آموزش می‌بینند.

این فرایند آموزش بدین معنی است که آثاری که به صراحت توسط منبع اصلی به اشتراک گذاشته نشده‌اند، می‌توانند برای تولید محتوای جدید استفاده شوند.

کپی‌رایت موضوعی است که مخصوصاً برای هنر تولید شده توسط هوش مصنوعی به هر شکلی از جمله عکس و موسیقی به یک مسئله جدی بدل شده است.

برای ایجاد یک تصویر از یک متن، ابزارهای تولید کننده هوش مصنوعی، مانند DALL-E، به پایگاه‌ داده بزرگ عکس‌هایی که در آن آموزش دیده‌اند مراجعه می‌کنند.

نتیجه این فرایند این است که محصول نهایی ممکن است شامل جنبه‌هایی از کار یا سبک یک هنرمند باشد که به او نسبت داده نمی‌شود.

پایان رپرتاژ آگهی
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز