خبرگزاری کار ایران

بهترین زمان شروع مطالعه برای کنکور دکتری و کارشناسی ارشد روانشناسی چه زمانی است؟

asdasd
کد خبر : ۸۰۹۶۹۲

یکی از اصلی ترین سوالات داوطلبان دکتری و کارشناسی ارشد قبل از شروع مطالعه این است که بهترین زمان برای آغاز مطالعه، رفتن به کلاس و... چه زمانی است؟ آیا شروع از ترم تابستان بهتر است یا ترم پاییز و یا ترم زمستان؟

در واقع سوال اصلی آنها این است که آیا هر چه برای کنکور زودتر شروع کنند نتیجه بهتری می‌گیرند و یا اگر نزدیک به کنکور شروع کنند مطالب بهتر در ذهن آنها می ماند؟

در واقع با در نظر گرفتن موارد زیر می‌توان به پاسخ درست تر برای سوال آنها نزدیک شد:

پیش زمینه یک داوطلب دکتری و کارشناسی ارشد روانشناسی که می خواهد آزمون دهد چیست؟

سطح داوطلب در رشته ای که می‌خواهد آزمون  بدهد یکی از دلایل تعیین کننده است. اینکه یک داوطلب تغییر رشته ای بوده و از فضای آن رشته کاملا دور بوده است با داوطلبی که چند سال واحدهای مشابه با این رشته را پاس کرده است می‌تواند متفاوت باشد هرچند با توجه به قبولی ها می‌توان گفت هر دو شانس یکسانی برای قبولی دارند هرچند شاید نیاز به مسیر و روش متفاوتی برای مطالعه داشته باشند.

شرایط داوطلب کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی

هنوز در حال تحصیل بودن، شاغل بودن، متاهل بودن و داشتن فرزند و.... می‌تواند شرایط های متفاوتی را برای داوطلبان بسازد و منجر به متفاوت بودن اولویت آنها برای کنکور بشود. همین شرایط باعث به وجود آمدن مورد بعدی یعنی زمان در دسترس  داوطلب برای مطالعه میشود که می تواند بسیار متفاوت باشد.

منابع کارشناسی ارشد روانشناسی

تنوع و حجم زیاد منابع کارشناسی ارشد روانشناسی همواره یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان و داوطلبان کنکور بوده است. به عنوان مثال درس روانشناسی رشد به تنهایی شامل منابع زیر می‌باشد:

1- روانشناسی رشددکتر سید جمال موسوی- انتشارات ماهان

2- روانشناسی رشد جلد1 و 2 –لورا ای برک ترجمه یحیی سیدمحمدی

3- روانشناسی ژنتیک، جلد 1 و 2 دکتر منصور- دادستان

4- نظریه های روانشناسی رشد، ویلیام کرین ترجمه خویی نژاد و رجایی، نشر رشد

5- روانشناسی رشد(احدی-بنی جمالی)(احدی-جمهری)(احدی- محسنی)

6-نظریه ها در روانشناسی رشد(محسنی)

7- روانشناسی رشد پاپالیا، ترجمه عرب قهستانی، انتشارات رشد

 و همانطور که مشاهده فرمودین برای یک درس 7 منبع متفاوت وجود دارد که نمی توان در فرصت محدود جمع بندی و برای سایر گرایش های دکتری روانشناسی نیز همین دغدغه ها وجود دارد؛ از این رو، بر آن شدیم که شیوه های برنامه ریزی و مطالعه را به دانشجویان عزیز ارائه دهیم که یک محتوا را چند بار بخوانیم به جای اینکه چند محتوا را یکبار بخوانیم.

هدف یک داوطلب دکتری روانشناسی

سطح دانشگاه مورد نظر، رشته مورد نظر ، شهر مورد نظر برای قبولی و... می‌تواند هدف‌های متفاوتی از شرکت در کنکور بسازد که قطعا هر کدام به روش و میزان مطالعه متفاوتی نیاز خواهند داشت

اما سوال دیگری که داوطلبان کنکور دارند این است که آیا شروع از ترم پاییز دیر نیست و چگونه می‌توان خود را به داوطلبانی که از تابستان شروع کرده اند رساند؟

اولا مهمترین نکته ای که باید در نظر گرفت این است که برای مطالعه و قبولی در کنکور هیچ‌وقت دیر نیست!

دلیل بیان این جمله این است که بیشتر از آنکه زمان شروع مطالعه برای شما مهم باشد، این نوع خواندن، سرعت خواندن، استفاده از ابزارهای کاتالیزور و... است که موفقیت و رسیدن به هدف را تعیین می‌کند.

دوما کسانی که از ترم های پاییز شروع به خواندن می کنند از مزیت های زیر بهره مند میشوند:

1.برخی از داوطلبان تابستان به دلیل طولانی بودن مدت مطالعه تا کنکور دچار دلسرد شدن، افت انگیزه وخستگی از دروس می‌شوند که این مورد برای داوطلبان پاییز اتفاق نمی افتد!

2.به دلیل نزدیک تر بودن به زمان آزمون، درس ها بهتر در ذهن مانده و نیاز به مرور کمتری دارد.

3.محدودیت یکی از بهترین محرک‌هاست!! در پاییز به دلیل زمان محدودتر نسبت به تابستان، سطح انگیزه داوطلبان بالاتر بوده و با سرعت بیشتری به مطالعه میپردازند.

4.آمار موجود از رتبه های برتر، شرکت کنندگان در آزمون ها و کلاس ها نشان می‌دهد که پاییز محبوب ترین و پر مخاطب ترین زمان برای شروع مطالعه است و نه آنچنان فاصله تا کنکور زیاد و ملال آور است که داوطلب را بی انگیزه و دلسرد نماید و نه آنقدر کوتاه که نتوان به تسلط در دروس دست پیدا کرد.

در آخر به این نکته توجه کنید که مهمترین چیز زمان شروع نیست بلکه تنها این است که شروع کنید!

با انگیزه و اشتیاق

با در نظر داشتن هدف

با عزم و اراده قوی

فقط شروع کنید...

مرجع معتبر

طبق بررسی های انجام شده در مورد کتاب های منابع دکتری روانشناسی و نظرسنجی از رتبه های برتر آزمون کارشناسی ارشد، می توان نتیجه گرفت که موسسه آموزش عالی آزاد ماهان به عنوان اولین برگزارکننده کلاس های کنکور کارشناسی ارشد و دکتری، سهم مهمی در موفقیت داوطلبان کنکور داشته و بسیاری از رتبه های برتر کنکور از منابع کنکور کارشناسی ارشد و منابع کنکور دکتری این مولف استفاده کرده اند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز