رئیس سابق مرکز آمار ایران:
سیستم آمار کاربردی کشور در استان البرز، پایه گذاری شده است

توسعه بدون آمار دقیق میسر نیست. / هیچ برنامه ریزی بدون بکارگیری علم آمار میسر نیست.
ایلنا: رئیس سابق مرکز آمار ایران، البرز را پایه گذار آمار کاربردی در کشور دانست.
به گزارش ایلنا در کرج، عباسعلی زالی با بیان این مطلب در همایش روز ملی آمار و برنامه ریزی استان البرز گفت: عباسقلی خواجه نوری از جمله محققان کرجی بود که سیستم آمار کاربردی را در کشور و از این شهر پایه گذاری کرد.
وی در ادامه افزود: مهمترین محور بزرگداشت روز ملی آمار و برنامه ریزی باور این موضوع است که «آمار پایه اصلی برنامه ریزی» است.
وی تصریح کرد: شکی نیست که هر گونه برنامه ریزی بدون دریافتهای آماری و اطلاعات جامع از یک پدیده نه تنها راه به جایی نمیبرد بلکه میتواند زیانهای جبران ناپذیری نیز بر پیکره مسائل علوم طبیعی و اجتماعی، ایجاد کند.
زالی افزود: علم آمار که از ابتدای قرون نوزدهم برای بررسی پدیدههای طبیعی و اجتماعی به کار گرفته شد تا به امروز نه تنها از اهمیت آن کاسته نشده بلکه همواره به ضرورت استفاده از آن نیز، افزوده شده است.
وی گفت: جهان مدرن امروز جهانی مبتنی بر اطلاعات و آمار است و هیچ جامعهای نمیتواند خود را مبرا از این آمار و اطلاعات بداند. از این رو امروزه برنامه توسعه محوری کشورها در صادرات و واردات جهانی است و از طریق آمار و اطلاعات به امکانات و نیازهای سایر کشورها پی برده و با برنامه ریزی و مدیریت افق چشم انداز را ترسیم مینمایند.
زالی تصریح کرد: بدون آمار امکان برنامه ریزی وجود ندارد و رقابت کشورها باهم از طریق شاخصهای برنامه ریزی و آمار است.
وی همچنین ضرورت بکارگیری علم آمار در برنامه ریزیهای کلان و خرد را مورد توجه قرار داد و گفت: از طریق برنامه ریزی دقیق میتوان بر آمار دستگاهها نظارت داشت زیرا نظارت مردم بر دستگاهها براساس آمار است.
زالی در ادامه تاکید کرد: توسعه بدون داشتن آمار امکان پذیر نیست و باید در برنامه ریزیها آمار و اطلاعات دقیق داشته باشیم که بتوانیم وضعیت موجود را رصد کنیم.
وی در ادامه گفت: علم آمار دانش بکارگیری دادههای تجربی برای تولید بهترین اطلاعات است و تصریح کرد: بیتردید هیچ برنامه ریزی بدون بکارگیری علم آمار میسر نیست.
وی مسئله آمار را با مسئله حکمرانی و ایالت ربط داد و گفت: مسئولان و برنامه ریزان ضروری است نتایج پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی را در قالب آمار و شاخصهای واقعی به مردم ارائه دهند زیرا هرگونه خدشه در نتایج آماری میتواند موجب بیاعتمادی شود.
زالی در ادامه هدف از نامگذاری سال ۲۰۱۳ از سوی انجمنهای بین المللی، را به عنوان سال جهانی آمار، افزایش آگاهی جامعه در رابطه با قدرت و میزان نفوذ آمار در جنبههای مختلف اجتماعی، آموزش و توسعه فکری جامعه به ویژه جوانان در زمینه سواد آماری با نگاه حرفهای، ارتقای خلاقیت و توسعه در علوم آمار و احتمالات است.
شایان ذکر است در این مراسم از برترینهای حوزه آمار استان نیز تقدیر شد.