خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر نیرو اعلام کرد:

95 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مناطق روستایی و محروم احداث شده‌اند/ افزایش 20 تا 30 درصدی نرخ خرید برق تجدیدپذیر تا 2 ماه آینده/ تجدیدپذیرها نقدینگی‌های سرگردان را جمع‌آوری می‌کنند

asdasd
کد خبر : ۶۸۸۷۸۹

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه براساس رایزنی‌هایی که با بخش خصوصی داشتیم بین 20 تا 30 درصد افزایش نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر را شاهد خواهیم بود گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز تعرفه خرید برق نیز باید به روز شده و افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد صادق‌زاده در نشست حاشیه‌ای هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق اظهار داشت: نوع فناوری و اقلیم کشور اقتضا می‌کند که نیروگاه‌های تجدیدپذیر با تعداد زیاد و به صورت پراکنده در کشور وجود داشته باشد که مجموع آنها به اندازه نیروگاه‌های بزرگ است اما سرمایه‌گذاری در آنها خرد است و امکان جمع‌آوری نقدینگی و اشتغالزایی دارند. بنابراین توسعه آنها نسبت به سایر سرمایه‌گذاری‌ها که با شرایط نرخ ارز و تحریم‌ها آسیب دیده‌اند کمتر دچار مشکل شده‌اند. البته نرخ ارز و تحریم در تجدیدپذیرها هم شاهد بوده‌ایم ولی در هرحال توسعه نیروگاه‌های با ظرفیت بزرگ دچار کندی بیشتری شده‌اند.

وی با بیان اینکه تعداد نیروگاه‌های خورشیدی که توسط مشترکین نصب می‌شود نسبت به گذشته افزایش یافته است افزود: در حال حاضر ظرفیت این نوع نیروگاه‌ها به 10 مگاوات رسیده است که 17 هزار مگاوات ساعت برق درسال تولید می‌کنند و هر ماهه تعداد قابل توجهی وارد مدار می‌شوند.

معاون وزیر نیرو افزود: تعداد نیروگاه‌های کوچک مقیاس تجدیدپذیر سال گذشته 3 مگاوات بوده و امسال 5 مگاوات وارد مدار شده است.

وی یادآور شد: نیروگاه‌های متوسط مقیاس تجدیدپذیر نیز که با سرمایه گذاری و جذب نقدینگی‌های سرگردان احداث می‌شوند نیز نسبت به گذشته افزایش یافته است. تنها بخش نیروگاه‌های 10 مگاواتی دچار کاهش نرخ رشد نسبت به سال قبل شده‌اند که امیدواریم با تغییر نرخ خرید برق تجدیدپذیر جبران شود.

صادق‌زاده گفت: در سال 96 نسبت به سال 95 نرخ رشد تجدیدپذیرها در کشور 70 درصد بوده است و تا پایان سال شاهد افزایش 30 درصدی نسبت به سال گذشته خواهیم بود.

وی در ادامه بیان کرد: همانگونه که سال قبل آمار جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه بالا بود امسال امیدواریم که بالاترین نرخ سرمایه‌گذاری را از محل نقدینگی داخلی و تامین فناوری داخلی شاهد باشیم.

وی با اشاره به شرایط تحریم و تامین تجهیزات در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر دارای پنج خط تولید صفحات خورشیدی شده‌ایم و تعدادی نیز در حال احداث است. بنابراین در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی اقدامات بومی‌سازی انجام شده و شرایط تحریم نمی‌تواند کار تامین صفحات این نیروگاه ها را دچار وقفه کند.

صادق‌زاده گفت: در زمینه ساخت نیروگاه تجدیدپذیر 67 درصد ارزش مربوط به صفحات و 33 درصد باقی مانده مربوط به استراکچر آن است که 100 درصد این 33 درصد توسط هفت شرکت داخلی تولید می‌شود. البته 15 درصد تجهیزات مورد نیاز نیز وارداتی است که برای آنها نیز ابلاغیه‌ تشویقی ازسوی وزارت نیرو برای استفاده از توان داخل صادر شده که تاثیر مثبتی خواهد داشت و به این ترتیب تا دو ماه آینده ارقام تشویقی برای محقق شدن این امر در تعرفه‌ها اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساتبا بیان کرد: برای 15 درصد تجهیزاتی که نیاز به واردات داریم 3 مرکز دانش‌بنیان در مشهد، تهران و شیراز احداث شده که نسبت به طراحی اینورترها اقدام می‌کنند اما در هرحال با توجه به اینکه این محصولات در دنیا انبوه‌سازی شده‌اند شرایط تحریمی ایران روی آنها تاثیری ندارد و برای ورود به کشور دچار محدودیت نبوده بنابراین نگران نیستیم. ضمن اینکه با توجه به هزینه تمام شده مقرون به صرفه نیست که هر محصولی در هر جایی تولید شود و یا تمام محصولات مورد نیاز را داخلی‌سازی کنیم.

صادق‌زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیروگاه‌های خورشیدی و بادی 90 درصد انرژی‌های تجدیدپذیر را تشکیل می‌دهند که از این میزان 85 درصد خورشیدی و 85 درصد نیز بادی است که تجهیزات آنها بومی‌سازی شده است.

معاون وزیر نیرو اظهار داشت: 15 درصد تجهیزات وارداتی از 40 کشور دنیا قابل تامین است که این کشورها کره، چین، مالزی، اروپای شرقی و غربی و... بوده و البته در داخل کشور نیز اینورترها به صورت نمونه ساخته شده است. بنابراین در شرایط خاص از نظر فناوری و تامین سرمایه دچار آسیب نمی‌شویم.

وی همچنین گفت: در حال حاضر فرهنگ استفاده از تجدیدپذیرها در کشور توسعه یافته و نقدینگی‌های سرگردان وارد عرصه شده‌اند و به همان مقیاس سرمایه‌گذاری‌های خارجی که در سال گذشته داشتیم منابع داخلی جذب می‌شود. البته تنها مانعی که وجود دارد بحث تعرفه‌ها است که ظرف چند ماه آینده با توجه به افزایش نرخ ارز تعرفه‌های خرید تضمینی برق باید به روز شده و افزایش یابد.

وی تاکید کرد: اکنون در حال رایزنی با بخش خصوصی هستیم و به محض اینکه به نقطه تعادل برسیم مشکل حل می‌شود. بنابراین باید گفت تجدیدپذیرها کمترین آسیب را در حوزه اقتصاد می‌بینند.

صادق‌زاده گفت: براساس رایزنی‌هایی که با بخش خصوصی داشته‌ایم احتمالاً 20 تا 30 درصد افزایش نرخ خرید برق تضمینی را خواهیم داشت و به این ترتیب نیروگاه‌های بسیار بزرگ خورشیدی کیلوواتی 4 هزار تومان و کوچک مقیاس‌ها هزار تومان برای هر کیلو وات خواهد بود.

صادق‌زاده با بیان اینکه بیش از 95 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مناطق روستایی و محروم احداث شده‌اند افزود:‌ 2هزار نیروگاه کوچک‌مقیاس، 2 هزار اشتغال ایجاد کرده و امیدواریم این تعداد به 4 هزار مگاوات برای سال آینده افزایش یابد.

وی درباره احداث نیروگاه‌های زیست توده نیز گفت: در حال حاضر 7 نیروگاه زیست توده در کشور داریم که مجموع تولید برق آنها 13 مگاوات است و یک نیروگاه چهار مگاواتی نیز در مازندران در حال احداث است که تا چند ماه آینده وارد مدار می‌شود.

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز