خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

حمایت دولت از تولیدکنندگان مقطعی نباشد/ تسهیل‌گری اقتصادی در زمینه‌های گمرکی و مالیاتی به یک رویه تبدیل شود

حمایت دولت از تولیدکنندگان مقطعی نباشد/ تسهیل‌گری اقتصادی در زمینه‌های گمرکی و مالیاتی به یک رویه تبدیل شود

رئیس اتاق ایران با اشاره به بسته حمایتی دولت از صنایع، گفت: حمایت دولت از تولید در کشور مقطعی نباشد و تسهیل‌گری اقتصادی برای تولید یک رویه شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران امروز یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ در بیست و چهارمین جلسه هیات نمایندگان دوره دهم اتاق ایران، گفت: جنگ تحمیلی اخیر با راهبری رهبر انقلاب و تدابیر رئیس‌جمهور و قوای سه‌گانه در سایه همدلی و انسجام ملی، جلوه‌هایی ماندگار از مقاومت ملی را نشان داد.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی ایران در کنار اتاق‌های تعاون و اصناف با مشارکت فعالان اقتصادی از ساعات ابتدایی جنگ با رویکردی هم‌افزا، نقش خود را در تأمین نیازهای کشور و حفظ تولید و صیانت از تجارت خارجی ایفا کرد.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: به نظر می‌رسد فرصت‌سازی بعد از جنگ نیازمند بازنگری در تصمیماتی است که به تشدید تمرکززدایی در کشور انجامیده و نقش بخش خصوصی را کمتر کرده است.

حسن‌زاده افزود: برداشت ما کارآفرینان و تولیدکنندگان از مردمی‌سازی اقتصاد در شرایط کنونی، گسترش نقش بخش خصوصی در کشور است. در همین راستا، اتاق بازرگانی ایران در سطح بین‌المللی می‌تواند درهایی برای مذاکره اقتصادی بگشاید و پیشانی مذاکرات منطقه‌ای و بین‌المللی شود.

وی با بیان اینکه نامه‌هایی با همین مضمون به صورت جداگانه به رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور تهیه و پیشنهاداتی در این زمینه تنظیم و ارسال شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توان و مقاومت بخش خصوصی در برابر تحریم و جنگ، گفت: بخش خصوصی می‌تواند ضمن گشودن مسیر مذاکره، امکان کاهش سطح تنش میان ایران و سایر کشورها را فراهم کند.

حسن‌زاده با اشاره به آمادگی بخش خصوصی برای مذاکره منطقی با طرف‌های منطقه‌ای، گفت: گشودن مسیر مستقل برای تولید و تجارت ازسوی بخش خصوصی می‌تواند به ارتقای تاب‌آوری اقتصادی کمک کند. بنابراین ضمن تقدیر از تیم مذاکره‌کننده توصیه می‌شود علاوه بر تمرکز بر موضوعات امنیتی و سیاسی، شکل‌گیری منافع اقتصادی به عنوان امکان مشارکت بخش خصوصی فراهم شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم تمرکززدایی منجر به خصوصی‌سازی واقعی شود و امکان حضور بخش خصوصی در پروژه‌های بزرگ فراهم شود، گفت: پیشنهاد ما این است که ستاد تدابیر ویژه اقتصادی با محوریت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی شکل بگیرد و تهدید اقتصادی به فرصت اقتصادی تبدیل شود.

رئیس اتاق ایران با اشاره به بسته حمایتی دولت از صنایع، گفت: محتوای بسته نشان می‌دهد که امکان ایجاد گشایش و حذف موانع خاص در کمترین زمان وجود دارد. انتظار داریم دولت این تسهیل‌گری را در زمینه‌های مختلف مثل گمرکی، بیمه‌ای، مالیاتی و... به یک رویه تبدیل کند و حمایت مقطعی در شرایط ویژه نداشته باشد.  

یکی از مسائل، تسهیل در واردات و صادرات و تسهیل سیاست‌های ارزی است. چراکه در غیر این صورت روند تبدیل دارایی‌های غیر منقول به دارایی‌های منقول شدت می‌گیرد و با خروج ارز از کشور، جریان تولید و اشتغال را نقض می‌کند.

وی، تامین مالی را از دغدغه‌های مهم واحدهای تولیدی نام برد و گفت: معتقدیم که تامین مالی واحدهای تولیدی در شرایط اضطرار، نیازمند نوآوری و تنوع‌بخشی در مکانیسم‌های تامین مالی و اتخاذ تدبیری فراتر از روش‌های موجود نظام بانکی کشور برای این موضوع است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز