معاون راه آهن :
سهم هر ایرانی از سفرهای ریلی یک بار در سال/نفع ١.٢ میلیارد دلاری قطار برای اقتصاد کشور

معاون راهآهن گفت: دو شاخص uic متعلق به سال ٢٠٢٠ نشان میدهد براساس میزان مسافر جابه جا شده نسبت به جمعیت؛ هر ایرانی سالانه یک بار می تواند از خدمات ریلی و قطار استفاده کند و همچنین براساس همین شاخص شاهد رشد متوازن خطوط ریلی در سطح کشور هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نورالله بیرانوند، معاون راهآهن در مراسم سرمایهگذاری در ناوگان ریلی مسافری با اشاره به وضعیت بخش ریلی کشور با توجه به شاخصهای uic اظهار داشت: دو شاخص uic متعلق به سال ٢٠٢٠ نشان میدهد براساس میزان مسافر جابه جا شده نسبت به جمعیت؛ هر ایرانی سالانه یک بار می تواند از خدمات ریلی و قطار استفاده کند و همچنین براساس همین شاخص شاهد رشد متوازن خطوط ریلی در سطح کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در این حوزه ظرفیت عظیمی برای توسعه شاخصهای بینالمللی وجود دارد، ادامه داد:
برنامه تامین مالی و سرمایهگذاری برای راه آهن تدوین شده است که در بخش مسافری برای تقویت ظرفیتها به ٣.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم که با این سرمایهگذاری میتوان ٢٣٠٠ واگن مسافری و ٨٢٠ واگن قطارهای خودکشش تامین کرد.
بیرانوند با بیان اینکه رویکرد اصلی جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی است و در این زمینه بسته کلان دیده شده، تاکید کرد: محل اصلی تامین منابع مالی در بستههای مشوقی پرداخت یارانه از محل تبصره ١٢ است که وزن آن ٧٠ درصد نسبت به سایر مشوق ها است و با این اقدامات میتوان فضای رقابتی ایجاد کرد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر رشد خالص سرمایه گذاری در بخش ریلی منفی بوده با این اقدامات شاهد رشد و جهش خواهیم بود. امروز شاهد آن هستیم که تعدادی واگن بازسازی شده به واگنهای ۵ ستاره تبدیل شدند که اتفاق بزرگی است و ١۵ درصد افزایش ظرفیت حمل مسافر معادل ٣ میلیارد صندلی کیلومتر در سال به همراه دارد همچنین آمارهای رسمی حاکی از آن است که بخش ریلی سالانه ١.٢ میلیارد دلار منافع اجتماعی و اقتصادی را به طور مستقیم به کشور باز میگرداند.