منطقه آزاد اروند؛ ایستادگی در دل بحران

سخنان مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد اروند از نقش کلیدی و حیاتی این منطقه در بحران دوازده روزه اخیر و همچنین پایداری و استمرار این مجموعه در حرکت رو به جلو حکایت دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منطقه آزاد اروند یکی از مناطق آزاد کشور است که در جنوب غربی خوزستان و در محل پیوند رودخانههای کارون و اروند قرار دارد. این منطقه که در سال ۱۳۸۲ تاسیس شده از لحاظ موقعیت جغرافایی در مجاورت آبادان، خرمشهر و کشورهای عراق و کویت قرار گرفته و موقعیت استراتژیک مهمی به آن داده است. این منطقه که مساحت کلیاش حدود ۳۷۴۰۰ هکتار است، به سه بخش اصلی شهرکهای صنعتی آبادان و خرمشهر، شلمچه و مینوشهر تقسیم میشود.
در اروند، ۸۶۰۰ هکتار به فعالیتهای صنعتی، ۴۸۰۰ هکتار به امور بازرگانی، گردشگری و اداری و ۳۸۰۰ هکتار به ترانزیت، بندر و انبارداری اختصاص داده شده. حضور منابع آبی چون اروند، کارون و بهمنشیر، کنار زیرساختهایی مثل پالایشگاه نفت و کارخانه پتروشیمی، به این منطقه اهمیتی ویژه در اقتصاد کشور بخشیده است.
اروند، سد دفاعی همیشگی مقابل تجاوز دشمن
منطقه آزاد اروند، همانطور که در دوران جنگ تحمیلی نقشی کلیدی در دفاع از خاک کشور ایفاء کرد، در بحران امنیتی اخیر نیز کارنامهای موفق از خود به جا گذاشت. در شرایطی که برخی مناطق مرزی با اختلالات اجرایی مواجه بودند، اروند با حفظ آرامش، ساختار اجرایی خود را بدون وقفه ادامه داد.
کیوان لطفی، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه، پیش از این در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفته بود؛ اجرای دقیق برنامههای پدافند غیرعامل، سازماندهی منسجم واحدها و تقسیم وظایف باعث شد نه تنها فعالیتها متوقف نشود، بلکه پروژههای عمرانی با همان جدیت پیشین دنبال شوند. حضور ۵۰ درصدی کارکنان بر اساس دستور استانداری و استمرار فعالیت مدیران حتی در روزهای تعطیل، نمونهای از تعهد سازمانی در این منطقه بود.
پدافند فعال، پروژهها در جریان
در حالی که اکثر مناطق تحت تأثیر بحران، دچار رکود یا اختلال در فرآیند خدماترسانی شدند، اروند با فعالسازی پدافند غیرعامل، گروهبندی واحدها و تقسیم وظایف، نهتنها پروژههای عمرانی را متوقف نکرد، بلکه با رویهای جهادی ادامه داد.
وقتی تولید از مرحله شعار فراتر میرود
لطفی یکی از رهآوردهای جنگ را توجه دوباره به مفهوم واقعی تولید دانست. او میگوید: جنگ به ما یاد داد که تولید، فقط شعار روی بنرها نیست بلکه به معنای نان سفرهی مردم، یعنی استقلال واقعی است.»
گفتنی است؛ منطقه آزاد اروند همزمان با بحران، از تولید عقب ننشسته و حتی با جدیت بیشتری جلو رفته است.
همکاری با عراق
در همین چارچوب، منطقه آزاد اروند برنامههایی در حوزه تولید، واردات و همکاری مرزی با کشور عراق از مسیر شلمچه را دنبال میکند تا با توسعه تجاری، ضربان اقتصادی خوزستان را تقویت کند.
تجارت با عراق میتواند دوباره رونق روزهای طلایی خرمشهر و آبادان را زنده کند. فقط کافیست همکاری طرف عراقی هم مثل ما جدی باشد. در این صورت، رسوب کالا کاهش پیدا میکند و دوباره چرخهای بازار منطقه با سرعت بیشتری خواهد چرخید.
بازار اروند در تابستان داغ است
تابستان ۱۴۰۴ برای منطقه آزاد اروند، فصل آغاز پروژههای عمرانی و گردشگری و تقویت واردات از مرز شلمچه است. تفاهمنامههایی در حوزه انرژی و زیرساختهای زیربنایی آماده اجراست و تمرکز بر توسعه واردات مرزی، یکی از محورهای کلیدی برای تحرکبخشی به اقتصاد منطقه خواهد بود.
مدیریت بحران در اروند
در شرایط بحرانی اخیر، اروند توانست بدون وقفه خدمات اساسی مانند تأمین امنیت غذایی و راهاندازی مراکز درمانی را ارائه دهد. همچنین در مسیر خودکفایی، پروژههایی در حوزه انرژی خورشیدی و برق در حال اجراست که گامی جدی برای دستیابی به استقلال زیرساختی منطقه به شمار میرود.
همه مسافر یک کشتی هستیم
مدیر روابط عمومی منطقه، در پایان گفتگو با اشاره به روحیه همکاری جمعی گفت: ما همه اعضای یک کشتی هستیم و این جمله، نماد دیدگاهی است که توسعه و پیشرفت منافع ملی را وابسته به مشارکت و اعتماد متقابل، خصوصاً در مواقع بحرانی میداند.