خبرگزاری کار ایران

در همایش بزرگداشت حسین عظیمی عنوان شد:

دولت و مجلس بدون پول نفت نمی توانند کاری بکنند

دولت و مجلس بدون پول نفت نمی توانند کاری بکنند
کد خبر : ۱۶۳۷۲۲۱

محمد بحرینیان در همایش مرزهای دانش اقتصاد توسعه گفت: ما ۱۲۰ سال است نفت استخراج می کنیم و دولت و مجلس ما هنوز به دنبال پول نفت هستند و بدون پول نفت نمی توانند کار را کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دوازدهمین همایش سالانه مرزهای دانش اقتصاد توسعه در بزرگداشت دکتر حسین عظیمی برگزار شد. محمد بحرینیان در این همایش گفت: دکتر عظیمی در کتاب ایران امروز در آینه توسعه بر راه حلی تاکید کرده بود که توسط هارواردی ها به ایران گفته شده بود اما زعمای کشور به صحبت های نخبگان توجه نکرده بودند و توجه نمی کنند.

وی افزود: نه ساختمان این کشور را نجات می دهند نه معدن پس نچسبیم به اینکه معدن پیشران توسعه است.

بحرینیان ادامه داد: در صفحه ۶۶ کتاب عظیمی گفته کار برنامه ریزی در ایران کارمندی شده و از تجربه نهادی به درستی استفاده نمی شود، مطالعات توسعه نشان می دهد دولت های فشل و پارلمان های ناکارآمد نمی توانند برای توسعه تصمیم بگیرند.

این کارشناس گفت: دموکراسی های ظاهری به فساد منتهی می شوند و همه کشورهای توسعه یافته امثال ما دچار این قضیه هستند. به گفته دکتر عظیمی با زیرساخت و این جور چیزها توسعه حاصل نمی شود. به گفته ایشان در کتاب یادشده خطر امنیتی از جنوب خلیج فارس به شمال خلیج فارس منتقل می شود. کشور را دارند امنیتی می کنند و این امنیتی شدن جلوی توسعه را خواهد گرفت.

وی اظهار کرد: پارسال آمار صادرات و واردات دانش بنیان ها نشان داد که ارزش صادرات آنها ۶۵۰ دلار در تن بود ‌و ارزش واردات آنها ۶۵۰۰ دلار در تن بود در حالی که اینها از دولت تسهیلات دریافت می کنند.

بحرینیان گفت: در تمام ۱۲۰ سال گذشته طیفی در رده میانی دیوان‌سالاری دولتی داشتیم که اینها توانمند بودند و تلاش های گمنامی کردند ذخیره دانایی را در این کشور شکل دادند که می توانند به حل مشکلات کمک کنند. ما جوان های بسیار خوبی داریم. این جوانان توانستند تحول عظیمی به وجود آوردند.

وی تصریح کرد: استقلال و دموکراسی و تمدن و پیشرفت در کوله پشتی سرباز خارجی به کشور نمی آید.

خسرو نورمحمدی در این رویداد از تاکید دکتر عظیمی بر تولید فناورانه گفت و توضیح داد:  به باور دکتر عظیمی توسعه واقعی زمانی محقق می شود که تولید با فناوری بومی تلفیق شود وگرنه وابستگی به واردات را در پی خواهد داشت.

وی افزود: دکتر عظیمی می گویند وقتی سراغ علم اقتصاد می‌رویم باید از واقعیت های بیرونی شروع کنیم، ایشان حدود ۱۲۰ تعریف از توسعه دارد اما می گوید در نهایت توسعه باید کمک کند ایران کالایی فناورانه تولید کنند وگرنه تولید مواد خام تولید محسوب نمی شود.

نور محمدی خاطرنشان کرد: عظیمی می‌گوید دولت باید ثبات ساختاری، نوگرایی اجتماعی، شایستگی اجرایی، نقش‌پذیری علمی، پاسخگویی و تناسب بین المللی داشته باشد.

حسین رجب پور اظهار کرد: مرحوم دکتر عظیمی ما را به مدارهای توسعه نیافتگی آشنا کرد. به تعبیر مرحوم رضاقلی ما اقتصاد باز نیستیم اقتصاد بی دری  است که نمی تواند محیط ملی خود را مدیریت کند. اگر قرار باشد اقتصاد ایران برون رفتی از شرایط کنونی داشته باشد، آن مدیریت واردات است چیزی که در قالب درآمدهای نفتی نادیده گرفته شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز