سردار عابد خبر داد:
برای ورود به میدان آرش اعلام آمادگی کردیم/ کمک گرفتن کویت از یک کشور همسایه

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا گفت: برای ورود به میدان آرش اعلام آمادگی کردیم و موضوع با وزارت امور خارجه موضوع مطرح شده تا با دیپلماسی وارد مذاکره شوند و پیگیریها به وزارت نفت ابلاغ شود. جلسات مرتبط با این موضوع برگزار شده و این مطالبه را مورد پیگیری قرار میدهیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سردار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا اظهار داشت: میدان آرش از میادین و پروژههای مهم و حیاتی است با وزارت نفت در این باره مذاکراتی داشتیم. البته ایران با کشورهای کویت و عربستان، منهای بحرین میادین مشترک نفت و گاز دارد.
وی ادامه داد: برای ورود به میدان آرش اعلام آمادگی کردیم و موضوع با وزارت امور خارجه موضوع مطرح شده تا با دیپلماسی وارد مذاکره شوند و پیگیریها به وزارت نفت ابلاغ شود. جلسات مرتبط با این موضوع برگزار شده و این مطالبه را مورد پیگیری قرار میدهیم.
سردار عابد درباره سهم ۴٠ درصدی ایران در میدان آرش تاکید کرد: سهم ایران یا بیشتر یا کمتر از ۴٠ درصد در میدان آرش باید پیگیری شود و این میدان مشترک است و ایران سهم دارد و درباره سهم کشورها توافقات صورت میگیرد تا در مرحله اجرا برداشت انجام شود.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر شروع به کار کویتها در میدان آرش افزود: اخباری وجود دارد که هم کار را شروع کردند و هم نکردند اما کویت برای این اقدام مصصم است و شنیدیم از یکی از شرکتهای کشور همسایه کمک میگیرند تا کار را شروع کنند اما از جزییات آن هنوز اطلاعات کافی را نداریم.
وی افزود: همانطور که میدانید سال گذشته در میدان مشترک پارس جنوبی تا حدودی دچار ناترازی و افت فشار بودیم داشتیم. با توجه به این که قرارگاه تجربه خوبی در این حوزه دارد برای ورود به این پروژه اعلام آمادگی کردیم و بخش مهندسی ما هم دو گزینه نصب سکو در بخش خشکی و بخش دریا را مطرح کرده که در وزارت نفت تصمیم گرفته شد در موقعیت دریایی این سکوها نصب شوند.
سردار عابد ادامه داد: در این باره پیشنهاداتی به وزارت نفت دادهایم و قرارگاه برای حضور در هاب٣ و ۶ توافقنامهها را امضا کرد. باید هر چه سریع تر پروژه را شروع کنیم و این پروژه به نفع منافع ملی است و نباید زمان را از دست داد و زمان خریدنی نیست.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا همچنین درباره ساخت کشتی در شرکت صدرا گفت: خوشبختانه در بخش دریایی شرکت صدرا توانمندی بالایی دارد و قراردادی با کشور ونزوئلا برای ساخت و تحویل ۴ فروند کشتی با ظرفیت ١١٣ هزار تن را داریم که ٢ فروند کشتی را تحویل دادیم و ٢ فروند دیگر باقیمانده است و این دو فروند هم پیگیری میشود اما این پیگیری بایداز سمت آنها پیگیری شود. به هر حال تمام مواد و متریال برای ساخت دو فروند کشتی را هم آماده کردیم اما آنها نکاتی دارند که میتوان انجام داد یا نداد بنابراین منتظر جواب آنها هستیم .
سردار عابد به اشاره به پروژه فشار افزایی در پارس جنوبی گفت: با وجود تحریمها، ملت ایران با اتکا به توان داخلی و متخصصان فنی، توانسته دستاوردهای چشمگیری در حوزه فناوری و مهندسی داشته باشد بطوریکه دشمنان این قدرت را تحسین میکنند. با اتکا به توان فنی نباید فرصت میدان مشترک گازی پارس را از دست بدهیم و باید هرچه سریعتر وارد فشارافزایی شویم. وزارت نفت و ریاست جمهوری هم درباره این پروژه موافقت خود را اعلام کردهاند.