خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

همکاری نفتی با روسیه؛ از تجارت گاز تا سوآپ فرآورده

همکاری نفتی با روسیه؛ از تجارت گاز تا سوآپ فرآورده
کد خبر : ۱۶۳۱۳۳۵

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: توسعه همکاری‌ها در حوزه بالادستی نفت و گاز، ایجاد هاب گازی در ایران، تجارت گاز، همکاری در زنجیره ارزش پتروشیمی و سوآپ فرآورده‌های نفتی ازجمله مواردی است که می‌توان در همکاری با روسیه دنبال کرد.

محمود خاقانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره همکاری نفتی ایران و روسیه اظهار داشت: ما باید این واقعیت را در بازار نفت بپذیریم، به دلیل پیش‌بینی‌های که برای اقتصاد امریکا و چین و به طور کلی جهان می‌شود؛ رشد اقتصادی خیلی پایین‌تری را باید انتظار داشته باشیم. در نتیجه این باعث می‌شود در بازارهای فعلی نفت و گاز آنچه که به بازار آتی شهرت دارد قیمت نفت پایین می‌آید و به تبع آن نوع سرمایه‌گذاری‌ها و قراردادهای نفتی نیز دچار دگرگونی و تحول خواهد شد.

وی افزود: اکنون قیمت نفت غرب تگزاس و برنت و همچنین گاز روند نزولی را طی می‌کند و در عین حال شاهدیم که نفت شیل امریکا به دستور ترامپ روند رو به رشد توسعه را طی می‌کند. علاوه بر این گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد چین هم در آب‌های دریای نزدیک در فلات قاره منابع جدیدی کشف کرده و توانسته به یک رکورد در تولید نفت و گاز دست پیدا کند، از دیگر سو بعد از عملیات نظامی روسیه در اوکراین به میزان قابل توجهی صادرات نفت و گاز روسیه به اروپا کاهش پیدا کرده و از سوی دیگر نیز شاهدیم که اروپا به انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورده است و این تماما بازار نفت و سرمایه‌گذاری در این حوزه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه گفت: اکنون سینوپک و آرامکو قرارداد ۴ میلیارد دلاری امضا کردند که ممکن است رقم آن افزایش پیدا کند. همه اینها نشان می‌دهد در دنیایی به سر می‌بریم که ثبات وجود ندارد، و در این اوضاع قطعا بسیاری کشورها نه تنها از توافق ایران در مذاکرات نگرانند بلکه ضعیف شدن ایران را پیگیرند.

وی با بیان اینکه ما علیرغم لزوم جذب سرمایه و تکنولوژی از کشورهای صاحب‌نام باید سیاست مستقل از دیگر کشورها از جمله امریکا، روسیه و چین و اروپا را تعریف کنیم،  گفت: ما از خلیج فارس تا خزر موقعیت استثنایی و ویژه‌ای داریم که باید قدر آن را بدانیم، اکنون امریکا در جنگ تعرفه ای با چین است روسیه همچنان در گیرودار جنگ با اوکراین و  عدم امکان صادرات نفت و گاز است. ما باید از این فرصت استفاده کرده و در صورتی که توافق حاصل شود نسبت به توسعه هرچه سریع‌تر نفت و گاز و ورود به بازار نفت اقدام کنیمو مسیر را برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی هموار کنیم.

خاقانی گفت: پیش‌تر تفاهم‌نامه‌ای برای واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه به ایران امضا شده بود، که می‌تواند اوضاع گاز کشور را بهبود ببخشد و طبق آنچه اعلام شده هماهنگی‌های لازم میان روسیه و آذربایجان در حال انجام است.

وی یادآور شد: توسعه همکاری‌ها در حوزه بالادستی نفت و گاز، ایجاد هاب گازی در ایران، تجارت گاز، همکاری در زنجیره ارزش پتروشیمی و سوآپ فرآورده‌های نفتی ازجمله مواردی است که می‌توان در همکاری با روسیه دنبال کرد. همچنین می‌توانیم حجم سرمایه‌گذاری روسیه در پروژه‌های نفتی را که اکنون حدود ۴ میلیارد دلار است افزایش داده و استفاده بهینه داشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز