از سوی مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران صورت گرفت؛
دعوت از سرمایهگذاران بخش خصوصی و نهادهای مالی برای اجرای طرحهای توسعهای

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در نشست تخصصی "رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران" که در سالن اجلاس سران برگزاری شد توضیحاتی پیرامون معرفی فرصتهای سرمایهگذاری صنعت پالایش و پتروپالایش ارائه داد.
به گزارش ایلنا، عباس محسنی نیکو گفتار با اشاره بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله) و نام گذاری سال جاری تحت عنوان "سرمایه گذاری برای تولید" در خصوص ارکان استوار سرمایه گذاری در صنعت پالایش بیان داشت: تحقق یک سرمایه گذاری مؤثر در صنعت پالایش نیازمند فراهم بودن چهار پیش نیاز اساسی است. نخست تأمین منابع مالی که میتواند از بازار سرمایه، بازار پول، فاینانس یا صندوق توسعه ملی باشد. دوم، تأمین فناوری که باید بر اساس شرایط پروژه از داخل کشور یا شرکت های معتبر بین المللی تأمین شود. سوم، تعریف دقیق بازار هدف که نیازمند نگاه راهبردی به آینده صنعت پالایش داخلی و جهانی است و در نهایت اخذ مجوزهای قانونی شامل مجوزهای محیط زیستی و مجوزهای مربوط به پدافند غیرعامل که خوشبختانه با همکاری نهادهای ذیربط، از جمله سازمان محیط زیست، این مسیر تسهیل شده است.
وی با اشاره به پروژه کیفی سازی نفت کوره به عنوان گامی موثر برای سودآوری و سلامت محیط زیست تصریح کرد: شرکت پالایش نفت تهران به منظور ارتقای کیفیت محصولات پروژهای در دو فاز برای کیفی سازی نفت کوره تعریف کرده است. هدف این طرح کاهش میزان گوگرد نفت کوره به کمتر از نیم درصد و تولید فرآورده هایی با ارزش افزوده بالاتر مانند نفت گاز یورو ۵ و بنزین استاندارد یورو ۵ است. این پروژه با سرمایه گذاری تقریبی ۱.۸ میلیارد یورو طی مدت ۵۸ ماه اجرا می شود و شامل احداث واحدهای جدید مانند SDA، RCD، هیدروژن سازی، واحد GHDS و یوتیلیتی است. این طرح از نظر زیست محیطی، مانع از انتشار روزانه ۲۶۰ تن آلاینده گوگردی در کشور خواهد شد.
وی افزود: با اجرای این طرح، محصولات با ارزش تری تولید می کنیم که باعث افزایش حاشیه سود تا ۳.۹ دلار به ازای هر بشکه خواهد شد. نرخ بازگشت داخلی (IRR) طرح حدود 13درصد و ارزش خالص فعلی (NPV) آن بیش از ۴۴۲ میلیون دلار است. همچنین زمان بازگشت سرمایه حدود ۷ سال پیش بینی شده است. از سوی دیگر، با توجه به مقررات بین المللی سازمان IMOمبنی بر کاهش گوگرد نفت کوره، این پروژه ما را قادر می سازد استانداردهای صادراتی را رعایت کنیم. تأمین مالی این طرح از ترکیب منابع داخلی و خارجی خواهد بودکه حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان از محل ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم توسعه (اختصاص ۴۰ درصد سود خالص سالانه شرکت ها به پروژه های توسعه ای)، ۱۰ هزار میلیارد تومان از بودجه های عمرانی داخلی و ۵۲ هزار میلیارد تومان از محل بند ب ماده ۴۴ قانون برنامه تأمین خواهد شد. مابقی سرمایه، نزدیک به ۹۹ هزار میلیارد تومان نیز از طریق بازار پول، سرمایه و فاینانس تأمین می شود. از تمامی سرمایه گذاران بخش خصوصی و نهادهای مالی دعوت می کنیم که در این طرح مشارکت کنند.
محسنی به احداث نیروگاه خورشیدی توسط شرکت پالایش نفت تهران در راستای سرمایه گذاری برای آینده پاک اشاره کرد و گفت: پروژه نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در قالب چهار سایت اجرا می شود. سه سایت در اطراف تهران (عزیزآباد، ملارد و پرند) و یک سایت در یزد خواهد بود. این پروژه با همکاری شرکت انرژی پایا مهر پارس در مدت ۱۸ ماه و با سرمایه ای معادل ۲۷۵ میلیون دلار اجرا خواهد شد. برق تولیدی طی ۵ سال نخست با نرخ ۷.۳ سنت به ازای هر کیلو وات به صورت تضمینی خریداری می شود. نرخ بازگشت سرمایه این پروژه حدود ۲۳ درصد و ارزش خالص فعلی آن ۲۲ میلیون دلار است. این طرح علاوه بر تأمین انرژی پاک، به کاهش آلودگی، افزایش تاب آوری شبکه برق و تحقق سیاست های کلان کشور در حوزه توسعه انرژی های تجدیدپذیر کمک شایانی خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران بیان داشت که این شرکت با تعریف پروژه های اقتصادی و زیست محیطی، در مسیر تحقق شعار سال و توسعه پایدار کشور گام برداشته و از تمامی سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت می کند تا با مشارکت در این پروژه ها، در رشد اقتصادی کشور و بهبود زیست بوم ملی سهیم باشند.