خبرگزاری کار ایران

لایروبی بیش از 200 هزار مترمکعب رسوبات رودخانه‌ای سیل چالوس

asdasd
کد خبر : ۱۳۷۱۷۲۲

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز گفت: طی یک هفته تلاش، بالغ بر 200 هزار مترمکعب رسوبات ایجاد شده حاصل از سیل جاده چالوس، لایروبی و پاکسازی شد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "داود نجفیان" در نشست خبری که در محل کارگاه شرکت آب منطقه‌ای استان البرز در منطقه سیل زده جاده چالوس برگزار شد، ضمن تشریح سیل روز 18 خردادماه سال جاری با اشاره به شکل گیری دو واریزه در دو نقطه متفاوت از جاده، اظهار کرد: واریزه اول روبروی تونل شماره 2 با بارش و رانش روز حادثه از بالای جاده کرج_چالوس شروع شد و به سمت پایین حرکت کرد که روبروی خروج آب از سد کرج را گرفت. بدین ترتیب آبی وارد رودخانه نمی‌شد که از تصفیه‌خانه شماره یک و تصفیه‌خانه تهران برداشت شود.

وی با اشاره به اینکه تصفیه‌خانه شماره 6 تهران نیز از مدار خارج شده بود، گفت: با وجود اینکه مدیریت سد کرج متعلق به تهران است اما در ساعات نخست حادثه، اولین تیم عملیاتی که در سد حاضر شد از استان البرز بود.

نجفیان با اشاره به حضور به موقع معاون وزیر نیرو که تا بازگشایی سد، حضور داشت، اظهار کرد: با توجه به حساسیت تامین آب کرج و غرب تهران که دچار قطعی و کاهش فشار بود، رفع مشکل ضرورت داشت لذا با هماهنگی ایجاد شده، مجموعه هوا فضا، قرارگاه سپاه و ارتش، امکانات خود را در حداقل زمان حاضر کرده و تیم های فنی و عملیاتی، شبانه روز در رفع مشکلات سد، تلاش شد.

وی با اشاره به عمق فاجعه و برآورد اولیه خسارات وارده، اظهار کرد: مجموع رسوبات درشت دانه و ریزدانه از محل تلاقی سد و محل تخریب جاده شروع شد، بالغ بر 200 هزار مترمکعب رسوبات بود که بخشی در رودخانه و بخشی در بالادست رودخانه تشکیل شد.

نجفیان گفت: در گام نخست عملیات ساماندهی رودخانه کرج، خالی کردن تنه اصلی رودخانه، حائز اهمیت بود و انتقال ماشین آلات در پیرامون رودخانه باتلاقی نیز مسئله مشابهی بود که در سد کرج مطرح شده بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز با اشاره به ضرورت بکارگیری حدود 50 دستگاه ماشین آلات سنگین در عملیات یاد شده، توضیح داد: بعد از طراحی مسیرهای دسترسی به رودخانه، 8 دستگاه بیل مکانیکی، 4 دستگاه لودر، 2 دستگاه بلدوزر، 22 تا 25 دستگاه کامیون در عملیات لایروبی شرکت کردند که اغلب این تجهیزات از طرف شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های استان در اختیار شرکت آب منطقه‌ای البرز قرار گرفت.

وی به زمان فلاشینگ رودخانه و هدایت آب در مسیر اصلی رودخانه اشاره کرد ‌و گفت: بعد از رها سازی رودخانه، حدود 6 ساعت، کدورت آب بالا می‌رود و امکان برداشت در تصفیه‌خانه وجود ندارد بنابراین باید حداکثر منابع مخازن تا رفع کدورت آب و انتقال به تصفیه خانه های تهران و کرج، تامین شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز از اهالی منطقه که در انحراف رودخانه و اجرای عملیات لایروبی، بخشی از ملک و باغ خود را در اختیار آب منطقه ای قرار دادند، قدردانی کرد.

نجفیان به خالی شدن کل رسوبات بالا دست و پیرامون رودخانه تاکید کرد و گفت: مجموع این پروژه ملی بوده و انتظار می رود برای پایداری مطلوب، منابع مالی نیز تامین شود.

وی در ادامه به اشتباهات کوچکی که منجربه فاجعه می‌شود، اشاره کرد و گفت: بارش 18 خرداد در نوع خود خاص بود ‌و شدت و مدت بارش، حادثه ساز شد اما دخل و تصرفاتی که در طبیعت اتفاق افتاده بود، پایداری مسیر را دچار مشکل کرد.

تعرض به رودخانه‌ها و ریختن نخاله‌های ساختمانی در مسیر آب، موضوع مهم دیگری بود که نجفیان به رعایت حریم، تاکید کرد و گفت: این موارد به تنهایی هزینه زیادی ندارد، اما حوادث ناشی از عدم رعایت آن، ممکن است هزار برابر هزینه ایجاد کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز