خبرگزاری کار ایران

قاچاق سوخت جذاب است/ در مواقع رشد تقاضا سواپ می کنیم

asdasd
کد خبر : ۱۳۵۸۹۵۵

معاون وزیر نفت گفت که با بهینه‌سازی مصرف و کاهش قاچاق به میزان روزانه ۳۰ میلیون لیتر و با احتساب قیمت ۸۰ سنت در هر لیتر، سالیانه ۸.۷ میلیارد دلار صرفه جویی در کشور اتفاق خواهد افتاد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، جلیل سالاری در نشست حاشیه ای بیست و هفتمین نمایشگاه نفت با بیلن اینکه می توان از سوخت‌محوری به سود محوری حرکت کنیم و هم دانش بنیانی را جلو ببریم و هم ارزش افزوده ایجاد کنیم، اظهار داشت:  شدت مصرف انرژی در کشور چهار برابر میانگین جهانی است، به دلیل وجود صنایع انرژی بر در کشور، مصرف انرژی توسط صنایع بیش از ۳۵ درصد متوسط جهانی است.

وی افزود: در حوزه حمل و نقل از سال ۸۶ که ساماندهی مصرف سوخت انجام شد، کل ناوگان سبک ۹.۷ میلیون دستگاه خودرو بود. با توجه به اینکه سالیانه یک میلیون خودرو اضافه شده، اکنون ۲۳ میلیون خودرو در کشور وجود دارد.

مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی با اشاره به اینکه ۲۲ درصد خودروهای سبک کشور سن بالای ۲۰ سال دارند، گفت: پارسال ۴.۹ میلیون کارت سوخت در کشور تولید شد که از این میزان ۱.۱ میلیون کارت سوخت برای خودروهای نوشماره بود، اما از تبصره ۱۳ برای اسقاط خودروهای فرسوده غفلت شد.

وی ادامه‌داد: سالیانه ۱.۱ میلیون خودرو به کشور اضافه می‌شود، اما این خودروها به‌طور متوسط به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش بیش از ۱۰ لیتر بنزین مصرف می کنند.

معاون وزیر نفت به مصرف بالای ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز اشاره کرد و افزود: با ۲۰ درصد کاهش مصرف، ۲۰ میلیون لیتر بنزین صرفه جویی می شود.

وی با بیان اینکه روند مصرف بنزین شتابان است، گفت: فقط در سال ۹۹ رشد مصرف بنزین منفی شد که آن هم به دلیل کرونا بود.

وی با اشاره به اینکه اکنون مصرف روزانه ۱۱۲ میلیون لیتری بنزین را تجربه می کنیم، گفت: با توجه به قیمت پایین انواع سوخت در کشور و با احتساب هزینه انتقال و توزیع، اکنون قیمت تمام شده از قیمت عرضه بیشتر است.

سالاری با بیان اینکه با توجه به تفاوت قیمت با کشورهای همسایه و اختلاف ۲۵ تا ۳۰ هزار تومانی قیمت، قاچاق جذاب است، ادامه داد: باید با سیاست های غیر قیمتی و با استفاده از فناوری‌های جدید جلوی قاچاق را گرفت.

وی تاکید کرد: در خودروهای سنگین یک میلیون ناوگان دیزلی در کشور موجود است که سن ۶۸ درصد آنها بیش از ۲۰ سال است؛ این در حالی است که استانداردهای جهانی هشت تا ۱۰ سال است و فرسودگی مصرف سوخت را افزایش می دهد.

وی، مصرف گازوییل در بخش حمل و نقل را ۶۰ میلیون لیتر عنوان و خاطرنشان‌کرد: اگر مدیریت مصرف انجام شود، بین هفت تا ۱۲ میلیون لیتر صرفه جویی اتفاق می افتد.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: باید استانداردهای مصرف سوخت در بخش حمل و نقل را ارتقا داد و با این اقدام تا ۱۶ میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف اتفاق می افتد.

وی بیان‌داشت: در مصارف نیروگاهی وقتی ناترازی اتفاق می افتد توجه به مصرف سوخت مایع است که از ۱۱ میلیارد لیتر به ۱۸ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه ها رسیده است. با افزایش یک درصد بازده نیروگاه ها عدد بزرگی ایجاد می شود، به‌طوری که با هر یک درصد افزایش بازده نیروگاهی ۸ میلیون بشکه صرفه جویی در مصرف نفت خام اتفاق می افتد.

وی  از رشد ۱۰ درصدی مصرف سوخت مایع در بخش نیروگاهی خبر داد و گفت: اگر در سال های آینده به بهینه سازی توجه نشود این رشد تداوم خواهد داشت.

وی گفت: معادل۱۹۰ میلیون لیتر سوخت نیروگاه ها از گاز بوده و از بقیه سوخت مایع تامین می‌شود.

سالاری با بیان اینکه در ایجاد تنوع در سبد سوخت، یکی از موارد سی ان جی است، تاکید کرد: در زمستان ۱۰ تا ۱۲ درصد مصرف سی ان جی به دلیل ناترازی گاز کم و این کاهش مصرف از طریق بنزین جایگزین شد.

وی با بیان اینکه برای آنکه بتوانیم تثبیت قیمت ایجاد کرده و مدیریت مصرف داشته باشیم، ساماندهی کارت های سوخت را در دستور کار قرار دادیم، افزود: فعلا ناترازی بنزین نداریم و در برخی فصول که مصرف افزایش پیدا می کند از مسیر سوآپ ناهمنام فرآورده استفاده می کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز