خبرگزاری کار ایران

مدیرکل اموراقتصادی و دارایی خراسان رضوی

پیش بینی۶ هزار میلیارد تومان درآمد استان در سال جاری/ ۵۰۰ میلیاردتومان فرار مالیاتی غیر رسمی داریم

asdasd
کد خبر : ۹۵۶۵۰۳

سالانه ۵۰۰میلیارد تومان فرار مالیاتی از محل اقتصاد غیر رسمی در خراسان رضوی وجود دارد.

به گزارش ایلنا از مشهد ، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت  : مجموع اسناد خزانه اسلامی  استان در سال گذشته ۶۶۵میلیاردتومان بوده است که در قالب ۱۶نمادی که در بورس فعالیت دارند با سررسیدهای سال ۱۳۹۹و تا سال ۱۴۰۱ اعتبارو این اسناد تا پایان شهریور ماه امسال قابل جذب هستند.

  وی افزود : تا امروز ۳۸۲میلیارد تومان آن جذب شده و قرار دادها و اسناد آن صادرشده است که ۵۸درصد این اسناد را در برمی گیرد،  اگرچه تجربه نشان داده است جذب این اسناد از سوی دستگاه ها و سازمان ها در ماه آخر شدت و رونق می گیرد امیدواریم تا این جذب سرمایه در راستای رونق و توسعه استان صورت گیرد .

وی با بیان اینکه سالانه ۵۰۰میلیارد تومان فرار مالیاتی از محل اقتصاد غیر رسمی در خراسان رضوی وجود دارد، گفت : در سال ۹۸ مبلغ ۴هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان پیش بینی وصول درآمد استان بوده که ۹۵/۵% آن بالغ بر ۴هزار و ۳۳۶میلیارد تومان  محقق و وصول گردید.

وی افزود :  مابقی درامد سال ۹۸ بدلیل شرایط خاص اقتصادی وشیوع بیماری کرونا محقق نگردید و میزان درآمد پیش بینی شده سال ۹۹ بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان از محل مالکیت ، فروش کالا ،جرائم و سایر منابع درامدی است.

وی با اشاره ایجاد سامانه سادا افزود: سامانه اموال دولتی ایران به نام  سادا تشکیل شده است تا هر ملک و اموال متعلق به دولت در آن ثبت شود که تاکنون ۲۱۵۲۱پلاک ثبتی متعلق به خراسان رضوی در این سامانه ثبت اولیه و از این تعداد حدود ۱۷۳۶۳مورد ثبت نهایی شده است که در این زمینه جزو استان های میانی کشور هستیم .

وی تصریح کرد : اما از آنجا که خراسان رضوی بعد از تهران بیشترین اموال دولتی بویژه در زمینه شرکت های دولتی علی الخصوص به دلیل وجودحرم شریف امام هشتم  در قالب مهمانسرا و مراکز اقامتی دولتی و نیمه دولتی  می باشد به دنبال شناسایی ها آنها هستیم که برآورد ۹۰هزار پلاک ثبتی دیگر در این زمینه می شود.

امیررحیمی ادامه داد: تبصره ۱۲قانون بودجه سال ۹۹برای اموراقتصاد و دارایی استان ها تکلیفی را در کارگروهی که متشکل از استاندار، مدیر سازمان برنامه ریزی  ، اقتصاد و دارایی استان به همراه دستگاهی که پلاک ثبتی آن تعیین تکلیف خواهد شد مشخص کرده است  .

وی تصریح کرد: در این کارگروه دو رویه پیگیری خواهد شد  اگر دستگاه ها اموال و املاک مازادی را معرفی کنند که تاکنون ۳۲پرونده به ارزش ۱۱۰میلیارد تومان در این خصوص  بر اساس مصوبات کارگروه در زمینه فروش یا مولد سازی آنها تصمیم گیری خواهد شد و  اما اگر دستگاه ها این اموال مازاد را شناسایی و معرفی نکنند بر اساس سامانه سادا ، این کارگروه اموال دولتی که دستگاه ها اعلام نکرده اند را شناسایی و به صورت مستقیم در کارگروه مطرح و درباره آن تصمیم گیری می کند.

وی تاکید کرد: امسال تکلیف شده است که حدود ۱۸۰۰میلیارد تومان از محل فروش اموال دولتی در استان درآمد ایجاد شود .

وی تصریح کرد: تا پایان سال گذشته، ۳۰طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۱۴۲میلیون دلار در استان به تصویب رسید که در زمینه کمی رتبه اول و در زمینه ارزش رتبه چهارم را در اختیار داریم و برای سال  ۹۹تا کنون ۱۹طرح بررسی شده است که علی رغم مشکلات موجود نسبت به سال گذشته از حیث کمی و ارزشی عملکرد بهتری را دارا می باشیم .

امیررحیمی افزود : از بین این ۱۹طرح تاکنون ۸مورد ان با ارزش ۲۲میلیون دلار  به تصویب رسیده است و ۱۱طرح با ارزش ۴۱میلیون دلار  هم به هیئت سرمایه گذاری کشور ارسال شده است.

وی با بیان اینکه به دنبال جذب سرمایه گذاری خرد و همچنین ظرفیت ایرانیان خارج از کشور  نیز هستیم،  ادامه داد: از جمله این سرمایه گذاری های  خارجی می توان به ساخت یک واحد اقامتی با اسم مینا در مشهد توسط سرمایه گذاران هندی  و همچنین سرمایه گذاری هایی از کشورهای افغانستان، عراق و امارات بوده ایم.

وی افزود: در سرمایه گذاری داخلی نیز حدود ۱۲۰۰طرح که در سطح استان در قالب مثلث توسعه اقتصادی در حال جریان است  دسته بندی آنها بر اساس بالای ۵۰میلیارد تومان سرمایه گذاری یا بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال در اولویت قرار گرفت که تعداد آنها ۳۲۸طرح می باشد که حدود ۱۸۹هزار اشتغال را ایجاد خواهند کرد که برای اجرای آنها یک کمیته تامین منابع مالی ملی مختص خراسان رضوی  که متشکل از معاون پولی و بانکی وزارت اقتصاد، مدیران عامل بانک های مرتبط با این پروژه ها ، معاون اقتصادی استانداری و مدیرکل امور اقتصادی استانداری  ایجاد شد و چگونگی تخصیص تسهیلات به این طرح ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت که در دوجلسه این کمیته تاکنون  ۲۸پروژه بزرگ تامین مالی و ۴۲۸۷میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت به تصویب رسیده است.

امیررحیمی ادامه داد: در طول یک سالی که در این مسئولیت قرار دارم تشکیل بورس مستقل برای خراسان رضوی به عنوان یک دغدغه جدی مورد پیگیری قرار گرفت که با همکاری آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد، اتاق ایران، سازمان صمت و سایر نهاد های اقتصادی استان ارزش بنگاه های بورسی و غیر بورسی استان محاسبه شد.

وی بابیان اینکه خراسان رضوی توانایی ایجاد اولین بورس منطقه ای در کشور را دارا می باشد،  افزود: تاکنون ۳۶بنگاه خراسان رضوی در بورس فعالیت دارند که تا تاریخ ۲۰مرداد ماه سال جاری فقط ۱.۷درصد کل ارزش بورس تهران را به خود اختصاص داده اند این در حالی است که در هیچ فعالیت اقتصادی در استان زیر ۲درصد نیستیم . از طرفی در پایان سال گذشته ، ارزش بنگاه های استان در بورس۱.۹درصد بود که علی رغم رشد بورس ، ارزش شرکت های استان ۲درصد کاهش پیدا کرده یا به عبارتی در مقایسه با سایر شرکت ها رشد کمی داشته اند.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان رضوی افزود:  دربررسی های انجام شده ارزش شرکت های غیر بورسی خراسان به مراتب بیشتر ارزش شرکت های بورسی است و وجود نهاد های اقتصادی قدرتمند در استان نظیر آستان قدس رضوی و از لحاظ فناوری و تکنولوژی شرکت هایی نظیر پدیده که از بسیاری از شرکت های کشور مجهز تر و پیشرفته تر است و پایه های ایجاد بورس مستقل برای استان منطقی به نظر می رسد.

وی در مورد فرآیند زمانی لازم برای ثبت شرکت ها در استان نیز گفت: بسته به نوع شرکت زمان ثبت ان تفاوت دارد به طوری که مثلا برخی از شرکت ها در کمتر از نیم روز ثبت می شوند و حتی موردی بوده که در کمتر از ۱۷ دقیقه ثبت شده است  اما برخی شرکت ها تا ۳روز نیز فرآیند ثبت آنها زمان برخواهد بود.

امیررحیمی در مورد ایجاد برخی مشکلات و موانع برای احداث یک شهرک مخصوص آجیل و خشکبار در منطقه میامی مشهد نیز گفت: از ظرفیت استانداری و ستاد تسهیل برای رفع این مسائل استفاده خواهد شد و توضیحات جهادکشاورزی درباره کاربری غیرمجاز این شهرک نیز خواسته خواهد شد، و در سامانه اموال دولتی ، زمین این شهرک مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا مشخص شود که متعلق به جهادکشاورزی است یا منابع طبیعی و سپس بر اساس قانون مسائل آن مورد پیگیری قرار بگیرد.

وی درخصوص مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا بر اقتصاد استان نیز گفت :طبق برآوردی که صورت گرفت تا پایان فروردین ماه سال جاری ،  بحران کرونا ۵۰۰میلیارد تومان به اقتصاد استان خسارت وارد کرد که برآورد می شود این مبلغ تاکنون به ۲هزار میلیارد تومان رسیده باشد .

وی افزود:  در راستای جبران خسارات ناشی از کرونا مبلغ  ۲۸۰۰میلیارد تومان تسهیلات کرونایی برای استان در نظرگرفته شده است که طبق گزارش ها تاکنون فقط ۲۵درصد آن جذب شده است و انتظار می رود با هماهنگی که در بین دستگاه های استان برای پرداخت این تسهیلات شکل گرفته و تمدید پرداخت آن تا پایان شهریور ماه ، فعالان اقتصادی برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز