خبرگزاری کار ایران

اسلام‌پناه خبر داد:

سمپوزیوم قنات بلده فردوس برگزار می‌شود

asdasd
کد خبر : ۷۶۹۷۵۹

رئیس سمپوزیوم قنات بلده فردوس از برگزاری جشن ثبت جهانی قنات بلده فردوس در ۲۲ و ۲۳ خردادماه در شهرستان فردوس خبر داد.

به گزارش ایلنا، مهدی اسلام‌پناه در نشست‌خبری قنات بلده فردوس با اشاره به ضرورت توجه به فناوری‌های نوین اظهار داشت: برای فعالیت در حوزه فناوری‌های های‌تک و فناورانه طرح‌ها و ایده‌های جدیدی داریم و رویدادهای استارتاپی، باشگاه فناوران و نخبگان طراحی شده تا اکوسیستم نوآوری مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه از اصلی‌ترین هاب‎ها، هاب‎آب است، بیان کرد: قنات بلده فردوس در ۱۴ ژوئن ۲۰۱۶ در یونسکو ثبت جهانی شد تا خط مقدم محرومیت‎زدایی در این منطقه باشد؛ از این‌رو با پیشنهاد هاب‌ث تخصصی و همکاری دانشگاه بیرجند درصدد شدیم این سمپوزیوم را برگزار کنیم تا ضمن برخورداری از جنبه علمی جهت ارائه طرح و ایده، در زمینه بکارگیری روش‌های مدرن نیز فعال باشد.

رئیس سمپوزیوم قنات بلده فردوس ادامه داد: توجه به حفر قنات‌ها، آبخیزداری، حفظ میراث کهن با توجه به اینکه قنات‌ها در سالیان خشکسالی همیشه آب داشتند اهمیت بسیاری دارد، ضمن اینکه کشت زعفران، پسته و انار همواره در این منطقه با این آب بوده که به کشورهای اروپایی نیز صادرات می‌شده است.

اسلام‌پناه با اشاره به ضرورت اصلاح مصرف آب در کشور گفت: مفهوم حقابه، نوع برداشت از آب در حوضه‌های آبریز، الگو روابط انسان و آب و غیره نیاز به اصلاح جدی دارد که با توجه به اینکه قرن آینده، قرن آب خواهد بود موضوع اصلاحات آبی از سوی انجمن‌ها و سمن‌ها برای احیای اراضی مستعد کشور دنبال می‌شود.

وی تأکید کرد: سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی این آمادگی را دارند که در این حوزه ورود پیدا کنند و این موضوع با توجه به اینکه مدیریت منابع آبی و سدسازی در اختیار بخش خصوصی نیست و از این جهت اصل ۴۴ ناقص اجرا می‌شود باید در این زمینه تغییراتی ایجاد شود؛ چراکه اکوسیستم مهار بحران، یکی از مباحث جدید در رفاه اقتصادی و عدالت آبی است.

تبعیت قنات بلده فردوس از پیشرفته‌ترین و تخصصی‌ترین قوانین توزیع آب

در ادامه حسین ابراهیمی دبیر سمپوزیوم قنات بلده فردوس با بیان اینکه قنات بلده فردوس ۲۷ رشته قنات دارد که ۱۱ رشته آن خشک شده و ۱۶ رشته فعال است، گفت: میزان آبدهی این قنات‌ها ۸۰ تا ۲۶۰ لیتر بر ثانیه گزارش شده که بخش عمده اراضی منطقه را نیز پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه در گذشته بخش عمده آب این شهرستان از این قنات تأمین می‌شد، بیان کرد: این قنات از پیشرفته‌ترین و تخصصی‌ترین قوانین توزیع آب که ۵۰۰ سال پیش اجرا می‌شده تبعیت می‌کند که به سبب همین قوانین این قنات ثبت جهانی شده است.

دبیر سمپوزیوم قنات فردوس سپس با اشاره به محورهای این سمپوزیوم افزود: ارائه مقاله در حوزه گردشگری پایدار، ترویج فرهنگ بهره‌برداری صحیح از قنات، آینده‌پژوهی قنات، تغییر اقلیم و الگوی مصرف آب در آینده که ۴۵ مقاله در این محورها پذیرفته شده، همچنین در بخش دوم ارائه طرح و ایده‌ها برای بهینه‌سازی مصرف آب، اقتصاد آب و گردشگری آب مورد توجه قرار گرفته که ۸ طرح داوری و تصویب شده است.

ابراهیمی با بیان اینکه این سمپوزیوم ۲۲ و ۲۳ خردادماه در فردوس برگزار می‌شود، تأکید کرد: طرح آبخیز تا جالیز که هم تأمین آبخیزداری و همچنین تأمین منابع آب را دنبال می‌کنند نیز در این سمپوزیوم پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: از نتایج موردانتظار این سمپوزیوم این است که قنات به عنوان منبع سنتی پایدار برای منطقه تعریف شود، همچنین مجموعه دانشگاه‌های منطقه در حوزه قنات طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی ارائه دهند و با شناخت حریم قنات، نسبت به حفاظت و احیا آن اقدام شود.

دبیر سمپوزیوم قنات بلده فردوس در پایان خاطرنشان کرد: به روزرسانی قوانین توزیع آب، بهینه‌سازی مصرف آب جهت ارتقا کارایی مصرف آب به‌ویژه در مناطق گرم و خشک و ارتقاء کیفیت مصرف آب از دیگر نتایج قابل پیش‌بینی برای این سمپوزیوم است، ضمن اینکه دبیرخانه دائمی برای پیگیری‌های بعدی نیز ایجاد شده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز