خبرگزاری کار ایران

نعیمی جورشری:

توانمندی اقتصادی مهمترین دغدغه دولت روحانی خواهد بود

asdasd
کد خبر : ۴۸۷۱۱۳

نعیمی جورشری با مقایسه دولت یازدهم با دولت هاشمی گفت: مهم ترین دغدغه دولت دوازدهم به ریاست دکتر روحانی توانمندی اقتصادی خواهد بود.

به گزارش ایلنا از رشت، عباس نعیمی جورشری در دومین جلسه کمیته دانشگاهیان ستاد حسن روحانی در رشت اظهار کرد: ما نمی‌توانیم درباره دولت یازدهم و دوازدهم حرف بزنیم پیش از آنکه سخنی در مورد ماهیت دولت در ایران بحث کنیم.

این جامعه شناس، نظام سیاسی را با دولت سیاسی متفاوت دانست و گفت: نظام سیاسی به مجموعه کاملی از نهادها، گروه‌ها ذی نفع از جمله احزاب سیاسی، اتحادیه‌های تجاری، گروه‌های رای دهی و ارتباطات میان آن ها اطلاق می شود.

وی با بیان اینکه نظام سیاسی نظامی است که ضرورتا دارای دو مشخصه است، افزود: در این نظام مجموعه ای از اجزای مستقل که دارای مرزهایی با یکدیگر هستند و هر یک در محیطی که ایجاد شده به فعالیت می پردازند و دوم اینکه بیشتر آنان در عین یکپارچگی و نظم به سیاست گذاری و سازمان دهی تشکیلات خود مشغولند.

نعیمی ادامه داد: نظامی است که به امور سیاسی و دولت می‌پردازد، این نظام اغلب با نظام حقوقی، نظام اقتصادی، نظام فرهنگی و دیگر نظام‌های اجتماعی مورد مقایسه قرار می‌گیرد. البته این دیدگاه بسیار ساده‌ای از یک نظام بسیار پیچیده‌تر است که به مقوله‌هایی از این قبیل می‌پردازد که چه کسی باید در مصدر قدرت باشد، مسائل و امور مذهبی چگونه باید مدیریت شوند و دولت باید چه تأثیری بر مردم و اقتصاد داشته باشد.

این تحلیلگر مسائل اجتماعی با اشاره به دوران ریاست جمهوری مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان داشت: دوران سازندگی به دو دوره ریاست جمهوری علی اکبر هاشمی رفسنجانی اطلاق می شود که مشتمل بر دولت های پنجم و ششم نظام جمهوری اسلامی ایران است که آغاز فعالیت آن از ۱۲ مرداد ۶۸ و پایان آن ۱۲ مرداد ۷۶ بوده است.

وی خاطر نشان کرد: اجرای اولین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی بعد از انقلاب در این دولت انجام گرفت. سیاست باز اقتصادی و وضع قوانین ضد انحصار از جمله اقدامات مؤثر وی بوده است.

نعینی جوشری فساد را نوعی سرطان قلمداد کرد که وارد بافت اجتماعی و فرهنگی و خصوصا اقتصادی و سیاسی جامعه ما شد و اختلال شدید در کارکردها به وجود آورد.

این کنش گر سیاسی فساد اقتصادی را یکی از چالش های بسیار با اهمیت دنیای امروز دانست و افزود: در نظام‌های سیاسی دموکراتیک، نیمه دموکراتیک و غیر دموکراتیک با اندازه متفاوت و در سطوح مختلف دیده می شود.

وی گفت: مهم ترین دغدغه دولت پنجم و ششم، بازسازی کشور پس از جنگ هشت ساله ایران و عراق بود و مهم ترین دغدغه دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست دکتر روحانی توانمندی اقتصادی خواهد بود.

نعیمی با اشاره به استفاده مرحوم هاشمی رفسنجانی از وزیرانی با گرایش تکنوکراتی اظهار داشت: رئیس جمهور آن وقت تصمیم گرفت سهم بودجه پروژه های عمرانی را به میزان قابل توجهی بیشتر کند حالا هم باید به روحانی اجازه دهیم تا برنامه های خود را پیاده کند.

وی کاربرد اصلاحات را زمانی لازم دانست که افراد سیاسی یک جامعه از نظر اقتصادی و اجتماعی و سیاسی بر مبنای خودخواهی و فزون طلبی کار کنند. در چنین وضعی انسان هایی از دل مردم که درست و منطقی می اندیشند مشکلات را بررسی و ریشه باقی می کنند و پس از شناسایی نارسایی ها با طرح و برنامه مشخصی به درمان آن مبادرت می ورزند.

نعیمی تداوم دولت تدبیر و امید را مناسب تر برای رشد همه جانبه کشور دانست و گفت: مشکلی که ما در ایران داریم این است که دولت ها برگرفته از احزاب با مفهوم کلاسیک مانند دیگر کشورها نیستند به همین دلیل مردم نمی دانند دولت بعدی چه رویکردی خواهد داشت.اما در دولت آقای دکتر روحانی چنین نیست و به همین دلیل است که می بینید مردم جنب و جوش دارند و خود را برای انتخابات آماده می‌کنند.

وی افزود: دکتر روحانی دولت گذشته را با کلکسیونی از تورم بیکاری و فضای آشفته کسب و کار تحویل گرفت و از روزهای ابتدایی استراتژی خود را در جهت مهار تورم موجود بنا کرد و یک متخصص در حوزه تورم را انتخاب کرد(طیب نیا)

وی گفت با تمام نوسانات اقتصادی و اجتماعی آقای روحانی یک چهره کاریزماتیک برای مردم است و اکثرا افرادی که متعلق هستند او را برای ریاست جمهوری دوره دوازدهم برگزیده آمد.

نعیمی اذعان داشت: در دوره دوم آقای روحانی آماده تر از گذشته است و می تواند از زیرساخت های دوره قبل برای اقسام مختلف پیشرفت استفاده نماید.

کارشناس علوم اجتماعی و فعال سیاسی گفت: حقیقت امر آن است که باید به فکر درست و اندیشه نیک و گفتمان رای بدهیم.

وی گفت: حضور یک دولت مقتدر مهمترین عامل پیشبرد این گذار و آغاز تحولات فرهنگی اقتصادی و اجتماعی است.

نعیمی تصریح کرد: برخی به ایدئولوژی‌های مهندسی اجتماعی و تجدد سازماندهی شده معتقد هستند، برخی نسبت به استبداد سیاسی واکنشی نشان نمی دهند و برخی .... در هر صورت این مردم هستند که در پایان نتیجه را مشخص خواهند کرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز