به میزبانی مرکز آموزش علمیکاربردی خانه کارگر اصفهان در بهاران؛
برگزاری رویداد استارتاپی ایمنی، محیطزیست و احیای کار برای کارگران در اصفهان

رویداد استارتاپی ایمنی، محیطزیست و احیای کار برای کارگران با حضور مسئولان و دانشجویان در مرکز آموزش علمیکاربردی خانه کارگر اصفهان واقع در بهاران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، دکتر افتخاری، نماینده دانشگاه علمیکاربردی خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران در افتتاحیه رویداد استارتاپی ایمنی، محیطزیست و احیای کار برای کارگر در مرکز آموزش علمیکاربردی خانه کارگر اصفهان در ابتدای سخن، پیام علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر را به حضار ابلاغ نمود.
وی هدف خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران از ورود به مباحث استارتاپی و فعالیتهای نو پا و برگزاری رویدادهای اینچنین را شرح داد و گفت: سازمان ملل متحد هر سال فهرستی از چالشها و مسائل مبتلا به جامعه بشری را ارائه میدهد و از هیئتها و کمیتههای زیر مجموعه میخواهد که نسبت به رفع این چالشها راهکارهای مؤثر خود را ارائه نمایند.
افتخاری در ادامه افزود: در همین راستا شورای پژوهش خانه کارگر جمهوری اسلامی بهعنوان یکی از اعضای فعال ILO و آقای محجوب بهعنوان نایبرئیس این هیئت تصمیم به برگزاری این رویداد گرفت که همزمان با رویداد استارتاپی در اصفهان چندین مرکز خانه کارگر در استانهای دیگر درگیر برگزاری این رویداد هستند.
وی گفت: یکی از دغدغههای اصلی خانه کارگر استفاده از ظرفیتهای نخبگان و دانشجویان است که در این رویداد تحقق خواهد یافت، برای رسیدن به این اهداف خانه کارگر ساختاری تعریف کرد که شورای پژوهش در این مسیر با ارائه طرحها و برنامههای متعدد نقش مؤثری ایفا میکند که یکی از آنها برگزاری استارتآپ ویکند است که در سهفاز تعریف شده است.
افتخاری افزود: فاز اول انتخاب یک تیم اجرایی با استانداردهای جهانی است، فاز دوم شرکت مسئولین مراکز علمیکاربردی و مدیران گروه در چنین رویدادی برای آشنایی بیشتر با این فضا و انتخاب یک موضوع از ده چالش اصلی جهانی برای این رویداد با موضوع ایمنی، محیطزیست و احیای کار برای کارگر و در فاز آخر حضور برگزیدگان این رویداد در مشهد مقدس در فصل پاییز و رقابت نهایی است.
وی افزود: لازم به ذکر است تمام ایدههای ارائه شده توسط شورای پژوهش مرکز جمعآوری و نسبت به برندسازی و جذب اسپانسر اقدام خواهد شد.
احمد مالکی، رئیس مرکز علمیکاربردی خانه کارگر اصفهان نیز در افتتاحیه رویداد استارتاپی ایمنی، محیطزیست و احیای کار برای کارگر در مرکز آموزش علمیکاربردی خانه کارگر اصفهان اظهار کرد: دانشگاه علمیکاربردی نسل چهارم دانشگاههاست که بهمنظور توانمندسازی و مهارتآموزی جهت بهرهوری بیشتر ایجاد شده است.
وی ادامه داد: دانشگاه علمیکاربردی خانه کارگر در سال ۱۳۸۱ افتتاح شد حدود ۱۷ رشته دارد که بیشترین تمرکز ما بر رشتههای فنی است، حدود ۷۰۰ نفر دانشجو داریم که در حال آموزش هستند. خلاقیت، نوآوری و نیازسنجی برای رشد بسیار ضروری است و آنکه چطور آن نیاز را برطرف کنیم نیز اهمیت دارد.
رئیس مرکز علمیکاربردی خانه کارگر اصفهان تصریح کرد: ایمنی و سلامت کارکنان یکی از مهمترین مواردی است که باید توجه داشت؛ زیرا سالانه بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در دنیا جان خود را بهخاطر عدم رعایت نکات ایمنی از دست میدهند، زیرا سازمان جهانی کار بر آن شد تا سال ۲۰۲۵ را به نام جامعه ایمن و سلامت نامگذاری کند.
وی افزود: رهبری نیز در دیدار خود با کارگران بر حفظ سلامت کارگران تأکید ویژه داشتند، بر همین اساس خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران به دانشگاههای خود این مأموریت را داد که استارتاپی را در خصوص ایمنی، محیطزیست و سلامت کارگران با بهرهگیری از هوش مصنوعی داشته باشند.
مالکی بیان کرد: در این رویداد ارائه ایدهها و تشکیل تیم ها را داریم، سپس کارگاهها تخصصی برگزار میشود، تلاش داریم دانشجویان بتوانند مسائل و مشکلات محیط کار را شناسایی و با کمک هوش مصنوعی در راستای رفع آنها قدم بردارد، ایدهها در حضور داوران ارائه خواهد شد و سه تیم به رقابتهای کشوری معرفی میشوند، ایدههای برتر به ادارات و شرکتها و مؤسسات مختلف ارائه میشوند.
حجتالاسلامی امینی، معاون سیاسی و امنیتی فرماندار فلاورجان هم عنوان کرد: در انجام امور باید تدبیر کرد، برنامهریزی داشت و هدف تعریف کرد، تا به نتیجه برسیم، اما در این مسیر باید خودمراقبتی داشت و صادقانه صحبت کرد.
وی افزود: امروز اگر به آموزههای اسلامی توجه کنیم و گناه نکنیم مشکلات کاهش مییابد، امروز کشور با مشکلاتی همچون کمآبی روبرو است که باید برنامهریزی شود. از کارگرانی که به دانشگاه آمدند تا مهارت بیاموزند و در جامعه بیشازپیش مفید عمل کنند و بهعنوان متخصص در حوزه کاری خود مطرح باشند تقدیر میکنم و امیدواریم در این مسیر موفق باشند.
حبیبالله فرهمند، مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان فلاورجان نیز عنوان کرد: دانشگاه علمی و کاربردی بهاران درحالرشد است که جای خوشحالی دارد و از خانه کارگر بابت حمایتها تشکر میکنم، دانشگاه با محوریت تولید چهکار زیبایی انجام داده که یکی از نیازهای محیط کار که ایمنی و محیطزیست است را بهصورت استارتاپی مورد بررسی قرار داده و ایده جمعآوری میکند.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری برای تولید علاوه بر منابع مالی، در منابع نیروی انسانی نیز هست، الان در سطح شهرستان فلاورجان با کمبود نیروی کار روبرو هستیم، لذا باید محیط را برای نیروی کار جذاب کرد و نیروها را حفظ و رشد داد، نگاه ما ارزشمحور است و برگزاری این موضوع کار بسیار ارزشمندی است.
مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان فلاورجان گفت: باید از حوادث کار جلوگیری شود؛ چون جان کارگران عزیز نباید در خطر باشد؛ چون هزینه ازدسترفتن نیروی کار بسیار زیاد است و به رشد کشور نیز صدمه میزند، امیدواریم این نوع برنامهها بیشتر برگزار شود، تا چند سال آینده همه واحدهای صنعتی و تولیدی لازم است که در بخش ایمنی و محیطزیست و بهداشت کار بهصورت جدی وارد شوند؛ زیرا نیروی کار نیز به اینگونه واحدها وارد خواهند شد.