ایلنا گزارش میدهد،
۷۰ درصد درآمد گلستان از بخش کشاورزی تأمین میشود/تحول در کشاورزی استان یک ضرورت است

گلستان با تولید سالانه پنج میلیون تن انواع محصول کشاورزی، دامی و شیلاتی نقش بسیار مهمی در امنیت غذایی ایران دارد. منابع آبی گلستان طی سالهای اخیر ۳۰ درصد کاهش یافته است و تولید محصولات کاهش پیدا کرده و جهاد کشاورری باید یک الگوی کشتی در استان ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در حال حاضر ۷۰ درصد درآمد استان گلستان از بخش کشاورزی تأمین میشود و سرانه درآمد مردم استان نصف میانگین کشوری است. کشاورزی گلستان هم بیشتر به شکل سنتی انجام میشود و صنایع تبدیلی کافی هم در استان وجود ندارد.
منابع آبی گلستان طی سالهای اخیر ۳۰ درصد کاهش یافته است و باید تحولی در کشاورزی گلستان ایجاد شود. اقتصاد گلستان نیازمند تحول اساسی است و برای رسیدن به رشد پایدار، نباید تنها به کشاورزی سنتی تکیه کرد. بیش از ۲۰۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گلستان وجود دارد.
گلستان ۶۵۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۳۳ هزار هکتار باغ، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی، ۹۷۰ واحد مرغداری، ۸۵ هکتار گلخانه فعال، ۴۵۲هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار عرصه مرتعی دارد . ۹۲ محصول زراعی و باغی در استان تولید میشود و گلستان میتواند دروازه جدید امنیت غذایی کشور از مسیر شمالی باشد ولی تاکنون هیچ توجهی به این موضوع بسیار مهم نشده است.
بخاطر خشک سالیهای اخیر در استان میزان تولید گندم و دیگر محصولات کاهش چشمگیری داشته است و در این شرایط جهاد کشاورزی باید ارقام مختلف گندم و سایر محصولات را به کشاورزان معرفی کند که عملکرد کشاورزی استان افزایش پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: گلستان استانی کشاورزی است که رتبه نخست تولید گندم، سویا و کلزا را در کشور دارد و برنامهریزی برای تحول بنیادین در کشاورزی استان گلستان آغاز شده است.
عبدالعلی کیانمهر افزود: کشت گندم به خودی خود اشتباه نیست، اما در شرایط فعلی، با میزان برداشت پایین در برخی زمینها، این روش نمیتواند پاسخگوی نیاز کشاورزان و اقتصاد استان باشد. نباید امروز هم مانند پنجاه سال گذشته، تنها به امید باران و روشهای سنتی دلخوش باشیم.
وی اظهار داشت: ۷۰ درصد درآمد استان گلستان از بخش کشاورزی تأمین میشود. بنابراین ضروری است با استفاده از فناوریهای نوین، بذرهای اصلاحشده و سیاستهای حمایتی هدفمند، به سوی کشت محصولاتی با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم تا وضعیت اقتصادی مردم نیز بهبود یابد.
وی با اعلام تشکیل جلسات تخصصی در هفتههای آتی با مرکز تحقیقات کشاورزی و مدیران این بخش، گفت: هدف ما یافتن راهکاری اصولی و پایدار برای افزایش بهرهوری زمینهای کشاورزی استان است. با همافزایی کارشناسان و مسئولان، انشاءالله بتوانیم تحولی مثبت در کشاورزی گلستان رقم بزنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان، با تأکید بر ضرورت تقویت واردات کالاهای اساسی از مسیر شمال کشور، گفت: استان گلستان میتواند به عنوان یک محور منطقی و پدافندی برای تأمین نیازهای غذایی کشور، بهویژه در شرایط بحران، نقشآفرینی کند.
وی با اشاره به ظرفیتهای منطقه آزاد اینچهبرون، افزود: وابستگی به بنادر جنوبی باید کاهش یابد و مسیرهای شمالی بهویژه از کشورهای CIS فعالتر شوند. با حمایت استاندار و رایزنی با تهران، تسهیل فرآیندهای گمرکی و تسریع در خروج کالا در دستور کار قرار گرفته و بازدیدهای میدانی نیز انجام شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که گلستان با بهرهگیری از ظرفیتهای منطقه آزاد، به نقطه اتکای تأمین کالاهای اساسی استانهای شمالی و حتی تهران تبدیل شود.