در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
عدم آگاهی درباره بهداشت قاعدگی بار روانی و رفتارهای نامطلوب را افزایش میدهد/ ضرورت توجه به نیازهای جسمی و روانی

کارشناس مامایی معاونت بهداشت علوم پزشکی قزوین گفت: عدم آگاهی در حوزه بهداشت قاعدگی به اختلالات روانی بیشتر، کاهش اعتماد به نفس و رفتارهای نامطلوب بویژه در نوجوانان منجر میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، 28 می / 7 خرداد/ با عنوان روز جهانی بهداشت قاعدگی نامگذاری شده که این امر، اهمیت این حوزه و ضرورت ارتقای دانش و آگاهی را نشان میدهد.
ساختار فیزیکی بانوان بهنوعی است که به طور معمول هر ماه روند قاعدگی را طی میکنند و این صرفا یک سیکل عادی نیست؛ بلکه در ابعاد جسمی و روحی آنان و همچنین روابط آنان با اطرافیان تاثیرگذار است.
عدم آگاهی درباره این روند، چالشهای زیادی را به همراه خواهد داشت که نتیجه آن صرفا برای بانوان نیست و بر مجموع خانواده و جامعه تاثیرگذار است؛ پیش از این این موضوع، بهعنوان یک "تابو" بود و آموزشها هم آنطور که باید و شاید صورت نمیگرفت.
در چند سال اخیر در سطح مدارس و همچنین جامعه شاهد آموزشهایی هستیم که ادامه همین روند میتواند به بهبود شرایط کمک قابل توجهی کند.
بدخلقی تمام بانوان در دوران قاعدگی یک باور غلط است
صدیقه ناصری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین درباره آسیبهای عدم آگاهی بانوان نسبت به بهداشت قاعدگی گفت: عدم آگاهی در این حوزه اختلالات روانی بیشتر، کاهش اعتماد به نفس، رفتارهای نامطلوب، کاهش عملکرد تحصیلی و شغلی و حتی در مواردی به رفتارهای خطرناک منجر میشود.
وی ادامه داد: باتوجه به اهمیت موضوع، در سطح استان، نوجوانان، جوانان و بانوان آموزش ها و مراقبتهای مورد نیاز را توسط پزشک یا ماما دریافت میکنند.
کارشناس مامایی معاونت بهداشت علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: توجه به مسائل روانشناختی نوجوانان به والدین کمک میکند تا نگرش و فهم بهتری نسبت به دنیای فرزندانشان پیدا کنند؛ این ارتباط نهتنها اعتماد فرزندان را به والدین افزایش میدهد بلکه میتواند بهبود وضعیت روانی آنها را نیز تسریع بخشد.
وی ادامه داد: در سنین بالاتر هم به مراقبتهای روانی و جسمی، (مراقبت تغذیهای، فعالیت بدنی مناسب، استراحت کافی و رعایت بهداشت فردی) تاکید میشود.
ناصری اظهار کرد: اینکه تمام بانوان در هنگام پریودی بداخلاق و عصبی میشوند یک باور غلط است؛ ارتباط جنسی در این دوران باعث بارداری نمیشود؛ ورزش کردن در هنگام پریود باعث آسیب به رحم میشود و استحمام روزانه در دوران قاعدگی، عفونت رحم را به دنبال خواهد داشت، باورهای غلطی هستند که در این حوزه وجود دارد.
انجام کارهای کوچک توسط مردان کمک بزرگی به بانوان میکند
به گفته این کارشناس، در زمان پریود، مردان با انجام کارهای کوچک و بزرگ میتوانند به طرز قابل توجهی به بهبود حال همسرشان کمک کنند، بهعنوان مثال میتوانند انجام بخشی از کارهای منزل را به عهده بگیرید؛ در صورت نیاز داروی مسکن برای او تهیه کرده و شخصاً برایش ببرند؛ شنونده بهتری باشند؛ بدخلق و کمحوصله نباشند.
وی ادامه داد: نباید طوری به این مسئله واکنش نشان دهند که انگار موضوع چندشآوری است؛ یک لیوان نوشیدنی یا یک بشقاب میان وعده میتواند نشانهای قوی، از حمایت باشد؛ ابراز محبت کلامی و نوازش و ماساژ نواحی دردناک میتواند در بهبود حال او مؤثر باشد.
ناصری افزود: در صورت امکان میهمانی رفتن و یا پذیرایی از میهمان در روزهای قبل از شروع پریودی و روزهای اول پریودی توصیه نمیشود، همچنین به مردان توصیه میشود که در برابر بدخلقیهای احتمالی همسرشان صبور باشند و نگهداری از فرزندان و رفع نیازهای آنان را به عهده بگیرند.
وی درباره اطلاعرسانی و آگاهی بخشی در این حوزه اظهار کرد: متاسفانه اطلاعرسانی برای حضور دانشآموزان در سن بلوغ به مراکز خدمات جامع سلامت و دریافت مشاوره جسمی و روانی ضعیف است؛ اما همه نوجوانان و سایر گروههای سنی برای کسب اطلاعات درباره قاعدگی میتوانند به به والدین، مربیان بهداشت مدارس، مراکز خدمات جامع سلامت معلمان، پزشکان، کتابها، مقالات و وبسایتهای معتبر پزشکی مراجعه کنند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: این منابع میتوانند اطلاعات دقیقی در مورد روند قاعدگی، تغییرات هورمونی، علائم آن و نحوه مراقبت از خود در دوران قاعدگی ارائه دهند.