رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی:
کاهش روازنه 10 هزار تن آلاینده کربن با بهرهبرداری از فاز نخست کنارگذر شمالی اراک / استان مرکزی در آغاز پروژه بزرگ پروژه «دریا به دریا» است

ضرورت تسریع در احداث پروژه قطار سریعالسیر اراک - قم
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، گفت: با بهرهبرداری از فاز نخست کنارگذر شمالی اراک، 15 هزار وسیله نقلیه سبک و سنگین از اراک عبور نخواهند کرد و روزانه کاهش 10 هزار تن آلاینده کربن را به همراه دارد. بهرهبرداری از این پروژه موجب صرفهجویی 8 تا 10 میلیون لیتر سوخت بنزین میشود. از دیگر مزایای این پروژه، صرفهجویی 18 تا 20 میلیون لیتر سوخت گازوئیل و کاهش حوادث جادهای است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نادرقلی ابراهیمی در مراسم بهرهبرداری از 24 کیلومتر از قطعه اول آزادراه کنارگذر شمالی اراک که به صورت متمرکز با حضور برخط رئیسجمهور برگزار شد، افزود: این پروژه از سال 1399 در استان مرکزی کلید خورده و در دولت چهاردهم به بهرهبرداری رسید. همچنین منابع اعتبارات لازم برای تکمیل فاز نخست این پروژه در دولت سیزدهم نیز تأمین شده است. سرمایهگذار برای ساخت فاز دوم پروژه، اعلام آمادگی کرده است و امیدواریم فاز دوم پروژه سریعتر تکمیل شود.
وی ادامه داد: استان مرکزی در آغاز پروژه بزرگ پروژه «دریا به دریا» است که شامل بزرگراه دریای مازندران تا خلیج فارس میشود. در این پروژه با پیگیری استانداری مرکزی و نمایندگان مجلس، کریدور شرق به غرب برای ۶ شهر به هم متصل میشود که موجب تسهیل تردد و کاهش هزینهها میشود. این پروژه شامل تکمیل قطعه دوم آزادراه مسیر سلفچگان، ساوه، تفرش، آشتیان، فرمهین، اراک و شازند تا تقاطع بروجرد است که منجر به کاهش مصرف سوخت میشود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، بر ضرورت تسریع در احداث پروژه قطار سریعالسیر اراک - قم تأکید کرده و اظهار داشت: کلیات این پروژه مصوب شده و لازم است اجرای آن تسریع شود. این امکان وجود دارد که راهآهن سریعالسیر اراک به قم که شامل 6 رام است، 3 رام آن برای این استان در نظر گرفته شود. با انجام این پروژه، بار ترافیکی جادههای استان و هزینههای رفتوآمد و انرژی کاهش خواهد یافت.
ابراهیمی تصریح کرد: ضرورت دارد هرچه سریعتر از طریق شرکت هواپیمایی استان، خطوط هوایی از فرودگاه اراک به نقاط مختلف دنیا به ویژه عتبات عالیات و مکه و مدینه برقرار شود. این پروژه با حضور سرمایهگذاران انجام میشود تا فرصت جدیدی در راستای کسبوکار و اقتصاد فراهم شود و از ظرفیت این خطوط در حوزه کشاورزی نیز بهرهبرداری گردد. با راهاندازی این خطوط هوایی، شهرهای خوانسار، ملایر و بروجرد نیز از این مسیر استفاده خواهند کرد.
به گزارش ایلنا، پروژه کنار گذر شمالی اراک 46 کیلومتر است که یک قطعه آن به طول 24 کیلومتر با 10 هزار میلیارد ریال اعتبار به بهرهبرداری رسید. ارزش کنونی این پروژه 25 هزار میلیارد ریال است. برای احداث این قطعه به میزان یک میلیون مترمکعب خاکبرداری، 770 هزار مترمکعب خاکریزی، 220 هزار مترمکعب زیراساس، 160 هزار تن آسفالت، 25 هزار مترمکعب بتنریزی، 4000 قطعه نیوجرسی استفاده شده است.