خبرگزاری کار ایران

سفیر ایران در عراق مطرح کرد؛

نشست‌های استانی کلید توسعه روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه‌ای است

نشست‌های استانی کلید توسعه روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه‌ای است

سفیر ایران در عراق، به اهمیت نشست‌های استانی و همکاری‌های دوجانبه در توسعه روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه‌ای پرداخت و از تلاش‌های مسئولین و نمایندگان استان فارس در این‌زمینه قدردانی کرد.

به گزارش ایلنا، محمد کاظم آل صادق در دومین روز از نشست‌منطقه ای به میزبانی استان فارس با اشاره به حضور گسترده بخش دولتی و مراکز مطالعاتی در نشست و کمبود نمایندگان بخش خصوصی، بر لزوم افزایش مشارکت بخش خصوصی تاکید کرد. 

سفیر ایران در عراق ظرفیت‌های استان خوزستان را به عنوان نمونه‌ای از فرصت‌های سرمایه‌گذاری معرفی کرد و خواستار توجه به حوزه‌های هتل‌سازی، زیرساخت‌های تفریحی، پتروشیمی، پالایش، پرورش و فرآوری خرما شد. همچنین تبدیل جزیره مینو به منطقه گردشگری و تعاملات استان خوزستان با استان‌های بصره و اقلیم کردستان در زمینه گردشگری سلامت و صنعت از دیگر موارد مهم مطرح شده بود.

آل صادق به سخنان سفیر ایران در امارات اشاره کرد که اقتصاد امارات دومین اقتصاد منطقه پس از عربستان است و گفت: با وجود عزم مبادلات اقتصادی به میزان ۳۰ میلیارد دلار، به دلیل نوسانات ارزی و موانع سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری قابل توجهی صورت نگرفته است. 

وی بر اهمیت اطلاع‌رسانی نمایندگی‌ها از پروژه‌های استانی و توسعه تجارت دیجیتال تاکید کرد و گفت: حجم مبادلات ایران و عراق حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده است که این رقم می‌تواند تا ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد. همچنین بیش از ۳ هزار کالای ایرانی به عراق صادر می‌شود اما ناترازی در مبادلات وجود دارد که باید با تولید مشترک، خدمات فنی و مهندسی و ایجاد شهرک‌های صنعتی و مناطق آزاد رفع شود. مشکلات قانونی موجود در این زمینه نیازمند پیگیری است.

سفیر ایران در عراق به تسهیلات ویژه عراق برای سرمایه‌گذاران از جمله نحوه ثبت شرکت، اقامت، معافیت مالیاتی ۱۰ ساله و تعرفه صفر برای صدور کالای تولید مشترک به کشورهای اتحادیه عرب اشاره کرد و گفت: نیاز عراق به ۸ میلیون واحد مسکونی برای بازسازی و ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه ضروری است.

وی مزیت‌های رقابتی ایران در منطقه شامل وجود گذرگاه‌ها، هزینه‌های پایین حمل و نقل، کیفیت و قیمت رقابتی کالاهای ایرانی را برشمرد و مشکلاتی در گذرگاه‌ها را یادآور شد که فعلاً از بیان جزئیات آن خودداری کرد.

آل صادق به ضعف تبادل اطلاعات بخش خصوصی اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد: این نشست‌ها بتوانند این خلأ را جبران کنند. وی همچنین بر اهمیت برنامه هفتم توسعه و ظرفیت‌های آن تاکید کرد.

 سفیر ایران در عراق بر ضرورت پیگیری پروژه‌ها و برنامه‌ها توسط سفارتخانه و وزارت خارجه، و معرفی آن‌ها به استان‌ها تاکید کرد. 

وی ادامه داد: فرصت‌های ویژه استان‌های مرزی زمینی و دریایی، ایجاد بازارچه‌های مرزی، مناطق آزاد و شهرک‌های صنعتی در دستور کار قرار گرفتند. همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های علمی و فناوری کشورهای منطقه و رفع مشکلات بروکراسی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های ایرانیان مقیم تاکید شد.

آل صادق خواستار پرهیز از رقابت‌های استانی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای شد و پیشنهاد تشکیل کلینیکی برای حل مشکلات سرمایه‌گذاری را مطرح کرد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز