رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی:
چالش آب یک ابرچالش جهانی و ملی است / تغییرات حوزه آبریز مبنای فرایندهای علمی را بهم ریخت و منجر به تصمیمات سیاسی شد

توازن مدیریت تأمین و مصرف آب در تمامی بخشها ضرورت دارد
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم شهرستانهای اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، با بیان اینکه چالش آب یک ابرچالش جهانی و ملی است، گفت: تغییر اقلیم جهانی و خشکسالیهای 5 سال اخیر باعث شده است میزان، محل و نوع بارشها در کشور و استان به تبع آن در استان مرکزی نیز تغییر کند. به طوری که اگر در گذشته سالیانه بیش از 250 میلیمتر بارش در استان داشتیم، در حال حاضر این بارشها به حدود 200 میلیمتر رسیده است.
نادرقلی ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، به موضوع تغییر حوضههای آبریز از تقسیمبندیهای کشوری به تقسیمبندیهای استانی توسط مجلس و نتایج حاصل از آن اشاره داشته و در این خصوص افزود: متأسفانه مجلس در سال 1386 حوضههای آبریز کشور را به حوضههای استانی تغییر داد و از 10 حوضه آبریز به 31 حوضه استانی رساند که این تغییر، مبنای فرایندهای علمی را بهم ریخت و منجر به اتخاذ تصمیمات سیاسی در بهرهبرداری از آب شده است.
وی ادامه داد: در بازه زمانی سالهای گذشته حقابه استان مرکزی توسط استانهای مجاور گرفته شده است. حقابه این استان باید پس داده شود یا از سرشاخههای جدید حقابه استان را اختصاص دهند. انتقال آب از حوضه به حوضه برای آب شرب، قانونی است و ما این موضوع را مطرح کردیم تا محقق شود. حقابه حدود 100 میلیون مترمکعبی استان مرکزی باید به صورت کامل توسط وزارت نیرو و از استانهای مجاور ادا شود. این موضوع در جلسات با وزیر نیرو تأکید و درخواست شده است.
توازن مدیریت تأمین و مصرف آب در تمامی بخشها ضرورت دارد
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم شهرستانهای اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، اظهار داشت: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، واحدهای تولیدی و صنعتی بایستی به صورت انفرادی یا با ایجاد کنسرسیوم، آب مورد نیاز خود را از طریق آبهای برگشتی تأمین کرده یا آن را با انتقال آب از دریا تأمین کنند. به عنوان کارشناس آب و نماینده مردم پیگیر هستم تا حتماً این موضوع محقق شود. در استان باید با همت بیشتری به کار گرفته شود تا به این نتیجه دست پیدا کنیم.
ابراهیمی تصریح کرد: در شرایط فعلی، توازن مدیریت تأمین و مصرف آب در تمامی بخشها ضرورت دارد. مصرف آب در ایران روی حساب نیست و 2 برابر مصرف دنیا است. در صنعت از آب تازه استفاده میکنیم و در کشاورزی از روش غرقابی بهره میبریم که این روشها باید تغییر کند. این موضوع، تکلیف قانونی برنامه هفتم توسعه است و باید تراز مدیریت تأمین و مصرف ایجاد شود. دولت باید جرائم قانونی برای مازاد الگوی مصرف را اجرایی کرده و از کنتورهای هوشمند در تمامی بخشها استفاده کند.
وی بیان داشت: 6 استان کشور در تنش آبی هستند و در استان مرکزی نیز 2 شهرستان اراک و ساوه و بسیاری از روستاهای استان دچار تنش آبی هستند. سد کمال صالح اراک که 95 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد و در حال حاضر 20 میلیون مترمکعب حجم آب قابل استحصال دارد. در این راستا از وزیر نیرو 4100 میلیارد ریال اعتبار اضطراری برای حفر یا در اختیار گرفتن 30 حلقه چاه در شهرستان اراک اتخاذ شد، که تعدادی از چاهها تاکنون حفر شده است.