معاون استاندار:
همدان در رتبه دوم سرمایه گذاری خارجی کشور قرار گرفت

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: براساس اعلام مرکز آمار ایران، این استان با صدور مجوز ۲۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی پس از خراسان رضوی در رتبه دوم کشور ایستاد.
به گزارش ایلنا از همدان، سید مجتبی حسینی روز دوشنبه در آیین معارفه مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان همدان افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، همدان رتبه دوم سرمایهگذاری خارجی کشور را دارد و در مدت سه سال گذشته ۲۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان به ثمر نشست در حالی که کل سرمایهگذاری خارجی استان در تاریخ ۳۴۰ میلیون دلار است.
وی با اشاره به اینکه استان همدان در سرمایهگذاری صنعتی از رتبه ۲۸ به رتبه ۱۵ کشور ارتقا یافته است، اظهار کرد: بر اساس اعلام آمار ایران، استان همدان در تورم نیز، رتبه ۲۷ کشور را دارد که جایگاه بسیار خوبی در حوزه تورم است و در حوزه اشتعال نیز رتبه خوبی نسبت به میانگین کشوری دارد.
حسینی با اشاره به اینکه مردم باید بدانند که خادمان آنها شبانهروز در حال تلاش برای توسعه استان هستند، خاطرنشان کرد: با وجود ناترازیهای مصارف به منابع، تحولات منطقه و نوسانات ارز و در کنار آن ناترازیهای انرژی، اقدامات ارزشمندی در حوزه رونق تولید استان شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه اقتصاد یکی از ارکان علوم اجتماعی است و با توجه به پیچیدگی که دارد پیشبینی آینده آن دشوار است گفت: ادارات کل صمت استانها، بازوان اجرایی و تصمیمات تحولی حوزه اقتصاد هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان بیان کرد: مدیرکل سابق در طول تصدی این پست زحمات زیادی را برای ارتقای جایگاه صنعت، معدن و تجارت استان همدان کشید.
حسینی اظهار کرد: بخش خصوصی نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد و در این جنگ اقتصادی همراهی و حمایت خوبی از تولید در استان دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان افزود: توسعه نیروگاههای خورشیدی به خوبی در استان رقم خورده است و استان رتبههای خوبی در این حوزه دارد.
وی تصریح کرد: اداره کل صمت استان میتواند با ارتقای تعاملات با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور، استان را به سمت توسعه اقتصادی پیش ببرد.
حسینی با بیان اینکه در حوزه کیفیت بخشی نظارت بر بازار کمی ضعف داریم که این حوزه باید تقویت شود، گفت: توسعه متوازن و همه جانبه اقتصادی یکی از مهمترین اولویتهای صمت استان باشد.
مدیرکل جدید صنعت معدن و تجارت استان همدان نیز گفت: این اداره کل حوزههای مهمی در بخش صنعت، بازار، تولید و به ویژه معدن دارد که زمینههای رونق اقتصادی استان را فراهم میکند.
محمدعلی محمدی افزود: وضعیت اقتصادی جامعه طوری شده است که قیمت ارز ارزش همه چیز را تعیین میکند و در این شرایط باید همه در کنار یکدیگر باشیم و با گفتمان دولت چهاردهم با عنوان وفاق ملی مسائل را حل کنیم.
وی تاکید کرد: استان همدان برنامه تحولی و توسعهای زیادی دارد و باید همه پای کار بیایند تا برنامهها را اجرایی کنند.
محمدی افزود: برنامه توسعه، تحول و پیشرفت استان همدان نیز تدوین شده است و با توجه به این نقشهها باید کارهای صنعت، معدن و تجارت استان را پیش برد.
مدیرکل صمت استان همدان با بیان اینکه کارخانه ها و واحدهای تولیدی استان مشکلات زیادی دارند که پای صحبتهای آنان مینشینیم اظهار کرد: توسعه متوازن و پایدار باید در استان شکل بگیرد و بر اساس این قاعده سیاستهای تولیدی استان را رقم خواهیم زد.
محمدی عنوان کرد: واحدهای تولیدی فرزندان من هستند و همه توان را برای رشد و پیشرفت آن به کار میگیریم.
وی با بیان اینکه همدان زیستگاه بزرگی برای صنایع تبدیلی و خام فروشی معضل بزرگی برای آن افزود: تولید ناخالص ملی استان همدان در بخش معدن قابل دفاع نیست و با وجود ۳۳ ماده معدنی و سنگ قیمتی، میتوان آینده اقتصادی استان را درخشان کرد.
وی ادامه داد: فعالسازی تشکلهای بخش معدن یکی دیگر از برنامهها است و به عنوان بدنه کارشناسی از طرفیت آنها استفاده خواهد شد.
محمدی با تاکید بر اینکه ظرفیت ارزشمند بازار همدان در غرب کشور منحصر به فرد است و با وجود ۱۴۷ اتحادیه، ۱۰ اتاق اصناف و بیش از ۸۰ هزار واحد صنفی ارزش بالایی دارد افزود: مسوولیت پذیری رویکرد اصلی ما در صنعت، معدن و تجارت است و شورای گفت و گوی دولت و اتاقهای اصناف راهاندازی میشود.
مدیرکل صمت استان همدان گفت: فرش همدان در کشور برند بود اما حالا شرایط خوبی ندارد و پیش از این، فرش همدان را با فرش ازندریان و کبودرآهنگ و سایر نقاط میشناختند که باید این حوزه دوباره تقویت شود.