وزیربهداشت درپاسخ به ایلنا:
مصرف یک سال واکسن آنفولانزا را به کشور وارد کردیم

واکسن آنفولانزا را هفته گذشته وارد کردیم و اکنون درحال توزیع است/واکسن آنفولانزا هر شش ماه یک بار باید وارد شود اما اکنون شش ماه دوم را هم وارد کردیم.
ایلنا: وزیربهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: واکسن آنفولانزا را هفته گذشته وارد کردیم و اکنون درحال توزیع است از همین رو دیگر هیچ مشکلی در مورد کمبود این واکسن درکشور وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه وحید دستجردی در حاشیه مراسم جایزه علمی بنیاد جهانی پروفسور یلدا و اهدای جایزه به برگزیدگان بنیاد علمی جهانی پرفسور یلدا در مورد نبود واکسن آنفولانزا و هپاتیت در کشور گفت: مصرف یک سال واکسن آنفولانزا را به کشور وارد کردیم این در حالی است که واکسن آنفولانزا هر شش ماه یک بار باید وارد شود و این بدان معنی است که اکنون شش ماه دوم را هم وارد کردیم.
وی همچنین در مورد کمبود واکسن هپاتیت در داروخانهها گفت: خوشبختانه واکسن هپاتیت در داخل تولید میشود و ذخایر را در انبارها داریم.
دستجردی همچنین درمورد تولید واکسن آنفولانزا در کشور گفت: برخی از مراکز همانند انسیتو پاستور و مرکز رازی به عهده گرفتند اما همان موقع که جدول زمان بندی شده بود یک فرصت ۴ تا ۵ ساله را برای این کار قرار داده بودند.
وزیربهداشت، درمان وآموزش پزشکی تصریح کرد: شاید در حال حاضر برنامه آنها این باشد که به کمک برخی شرکتهای خارجی بتوانند این کار را انجام دهند.
وی همچنین درپاسخ به سوالی درمورد کمبود تجهیزات پزشکی و افزایش قیمت آن گفت: تجهیزات پزشکی با توجه به اینکه با ارز آزاد تهیه و همچنین به فروش میرسد کمبودی ندارند اما قیمت آن خیلی گران است به همین خاطر دسترسی به آنها کمتر است.
دستجردی تصریح کرد: علت این است که اولویتهای ۱ و ۲ برای تجهیزات پزشکی به آن معنا اختصاص داده نشده است بعضی از ملزومات جز اولویت ۲ بودند اما اکثریت بسیار زیادی، بیش از ۹۰ درصدآنها جزء اولویتهای ۲ و ۳ به بعد هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی از تجهیزات پزشکی نیز اولویتهای ۸ را داشتند، افزود: با توجه به این موضوع نامهای به آقای دکترغضنفری که مسئول اولویت گذاری هستند نوشتم و این درخواست را کردم که نظریه وزارت بهداشت را لحاظ کنند که تجهیزات و ملزومات یا اولویت ۲ یا حداکثر اولویت ۳ باشند تا آنهایی که ضرورت قطعی از نظر وزارت بهداشت دارند بتوانند ارز با قیمت مرجع بگیرند و آنهایی که ضرورت قطعی ندارند اولویت ۳ باشند که بتوانند ارز را با نرخ مبادلهای بگیرند.
وزیربهداشت، درمان وآموزش پزشکی درپاسخ به این سوال که آیا با پیشنهاد شما موافقت شده است، افزود: ایشان تلویحا موافقت کردند البته امیدواریم در عمل هم اجرا شود.