خبرگزاری کار ایران

آخرین خبرها از شیوع بیماری کرونا در ایران؛

۷۳۳۰۳ مبتلا، ۴۵۸۵ فوتی، ۴۵۹۸۳ بهبودیافته/۱۰ هزار معتاد متجاهر در خیابان‌های تهران/ پلیس منتظر دستور ستاد ملی مقابله با کرونا/ روزانه حدود ۱۵۰ نفر در اصفهان مبتلا می‌شوند/ استفاده از ماسک در حمل ونقل عمومی باید اجباری شود

asdasd
کد خبر : ۸۹۸۲۲۳

براساس اعلام وزارت بهداشت پس از گذشت ۵۴ روز از شیوع کرونا در کشور، ۷۳۳۰۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۵۸۵ نفر فوت شده و ۴۵۹۸۳ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اعلام وزارت بهداشت پس از گذشت ۵۴ روز از شیوع کرونا در کشور، ۷۳۳۰۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۵۸۵ نفر فوت شده و ۴۵۹۸۳ نفر بهبود یافته‌اند. با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، فاز سوم فاصله‌گذاری اجتماعی یا فاصله‌گذاری هوشمند از روز شنبه ۲۳ فروردین، در سراسر کشور، به جز تهران آغاز شد و قرار است، تهرانی‌ها نیز از ۳۰ فروردین ماه به این طرح بپیوندند. بر اساس طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند، مشاغل به دو دسته کم‌ریسک و پرریسک تقسیم شده‌اند و صنوف مختلف بر اساس ریسکی که در روند انتقال بیماری دارند، می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. بنابراین ابتدا مشاغل و صنوف کم ریسک با التزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت، می‌توانند کسب و کارشان را آغاز کنند. بامداد جمعه، ۲۸ فروردین ماه آخرین مهلت ثبت نام الزامی تمام مشاغل در سامانه وزارت بهداشت در راستای مقابله با بحران کروناست. البته مشاغل پرریسک بعد از ثبت‌نام باید منتظر اعلام نظر ستاد ملی مقابله با کرونا درباره زمان بازگشایی کسب و کارشان بمانند.

روزانه ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر در استان اصفهان به کرونا مبتلا می‌شوند

 هنوز به شرایط کنترل بیماری نرسیده‌ایم

«آرش نجیمی» سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در استان اصفهان توضیح داد:‌ در استان اصفهان روزانه بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر به آمار کل بیماران اضافه می‌شود. متاسفانه ما هنوز در شرایط کنترل بیماری نیستیم و روند به شکل افزایشی ثابت است.

سخنگوی ستاد دانشگاهی کرونا در استان اصفهان ادامه داد: با همیاری و همکاری مردم شاید بتوانیم شرایط را به سمت کاهش و کنترل رشد بیماری برسانیم.

نجیمی با بیان اینکه ما نسبت به گذشته افزایش ابتلا نداشته‌ایم، گفت: اما با یک نرخ ثابت از مبتلایان مواجه هستیم. به هر حال با توجه به ترددهایی که مردم دارند و جابه‌جایی که صورت می‌گیرد، موجب شیوع و افزایش تعداد ناقلین در شهر شده است. همین روند باعث می‌شود که ما هر ۲۴ ساعت آن تعداد مورد اشاره را به عنوان بستری داشته باشیم.

وی درباره وضعیت بیمارستان‌های استان اصفهان توضیح داد: در حال حاضر بیمارستان‌های ما به وضعیت پایدار رسیده‌اند، اما از نظر مواد مورد نیاز و تجهیزات محدودیت‌هایی وجود داشته که همچنان نیز مطرح است، اما به طور کل نیازها برآورده شده و فعالیت در بیمارستان‌ها ادامه دارد، گرچه که آنها با حداقل‌ها کار می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: روند آمار فوتی‌های کرونا در استان اصفهان شبیه به الگوی جهانی است و خیلی با آن متفاوت نیست و ما نیز تقریبا از همان الگو برخوردار هستیم.

نجیمی در واکنش به این که با توجه به طرح فاصله گذاری اجتماعی برخی مشاغل شروع به کار کرده‌اند، با این شرایط استان اصفهان به چه وضعیتی رسیده است؟ گفت: ما به شدت پیگیر بحث آموزش‌ها،‌ هشدارها و وضعیت صنوف و صنایع طبق پروتکل‌های ارائه شده هستیم و همچنین تاکید داریم که صنوف طبق همان پروتکل‌ها و ضوابطی که گفته شده، اقدام به بازگشایی و فعالیت کنند.

سخنگوی ستاد دانشگاهی کرونا در استان اصفهان خاطرنشان کرد: ما هچنین این پیگیری را مد نظر داریم که مردم نسبت به مطالبات خود دقت داشته باشند و از تمام اصناف و صنایع بخواهند که با رعایت تمام موازین بهداشتی نسبت به کار خود اقدام کنند. بخش بهداشت محیط کار نیز در استان اصفهان به شکل جدی دنبال این است که با صنوفی که در سامانه ثبت نکرده‌اند یا پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، برخورد کند و به آنها تذکر بدهد زیرا قطعا سلامتی مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: مابقی کارها به مشارکت مردم برمی‌گردد و امیدواریم با توجه به هشدارها و آموزش‌هایی که ارائه می‌شود، مردم این را بدانند که هنوز مسئله کرونا تمام نشده و اگر موازین بهداشتی رعایت نشود، خدای نکرده امکان دارد ما موج دومی در استان اصفهان داشته باشیم.

سخنگوی ستاد دانشگاهی کرونا در استان اصفهان درباره میزان ترددها در استان اصفهان گفت: درباره تردد مسافران اطلاعی ندارم، اما متاسفانه تردد در سطح شهر افزایش یافته است. هیچ پیش بینی نمی‌توان کرد و فقط امیدواریم که با مشارکت مردم به شراط بهتری دست یابیم.

تهیه پروتکل‌هایی با ضمانت اجرائی برای مسافران ناوگان حمل ونقل عمومی

«محمد  علیخانی» رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند در ناوگان حمل ونقل عمومی گفت: فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند احتمالا به این معنی است که مردم خودشان هوشمند باشند و فاصله‌ها را رعایت کنند، چرا که اقدام هوشمند دیگری در این مدت در این حوزه ندیده‌ایم.  

او با اشاره به اینکه در حوزه حمل ونقل در دو قسمت فاصله گذاری به مرحله اجرایی می رسد، اظهار داشت: بخش اول مربوط به حمل و نقل عمومی از جمله مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی است که اقداماتی از جمله ضدعفونی و رعایت دستورالعمل ها توسط پرسنل به خوبی انجام شده و بر روی آنها نظارت می شود. بخش دوم مردم هستند که برخی از آنها واقعا اقدامات بهداشتی و حفظ فاصله را رعایت می کنند، اما برخی از آنها به این موارد توجه ندارند.  

علیخانی با اشاره به خلائی که در اجرای دستورالعمل ها در حمل و نقل عمومی وجود دارد، گفت: در اینجا یک خلاء وجود دارد و آن هم نبود ضمانت اجرائی است و تصمیمات حالت توصیه ای دارد. هرچقدر که در مترو و اتوبوس خط کشی شود و صندلی ها علامتگذاری شوند بی فایده است، چرا که عده ای رعایت نمی کنند. برخی به رغم وجود اتوبوس خالی، باز هم برای سریعتر رسیدن به مقصد سوار اتوبوس های پر می شوند و نداشتن یک مصوبه قانونی با ضمانت اجرا خلاء واضحی در این قسمت است.  

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه پروتکلی بدین منظور برای بخش حمل و نقل عمومی و مسافران آماده شده است که باید در ستاد مبارزه با کرونا مصوب شود و در آن ضمانت اجرائی دیده شود، ادامه داد: باید در آن مشخص شود اگر کسی به فاصله ها توجه نکرد، برای افراد چه ضمانت اجرائی و جریمه ای باید در نظر گرفته شود. اگر فاصله گذاری اجتماعی با ضمانت اجرائی همراه نباشد اجرای آن در مترو و اتوبوس مقدور نیست.  

استفاده از ماسک در حمل ونقل عمومی باید اجباری شود

او همچنین به استفاده از ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم که استفاده از ماسک در حمل ونقل عمومی باید اجباری شود، در کشورهایی که ماسک را اجباری کردند، از این اقدام نتیجه گرفتند و حالا که نمی شود حمل ونقل عمومی را تعطیل کرد، استفاده از ماسک اجباری شود.  

علیخانی در خصوص چگونگی تامین ماسک در صورت اجباری شدن آن در ناوگان حمل ونقل عمومی گفت: این وظیفه دولت است. این حداقل کاری است که می‌توان انجام داد و به مردم کمک کرد تا ویروس شیوع پیدا نکند. این امکان باید توسط دولت فراهم شود و شهرداری و مترو این آمادگی را دارند تا ایستگاه‌ها را به جایگاه‌هایی برای توزیع ماسک در نظر بگیرند.  

او با اشاره به اینکه اجرای طرح ترافیک نیز به افزایش استفاده از مترو و اتوبوس دامن می زند، ادامه داد: اجرایی شدن و یا نشدن طرح ترافیک هر کدام تبعاتی به همراه خواهد داشت. عدم اجرای طرح ترافیک درامدهای شهرداری را کاهش می دهد و ممکن است به ترافیک دامن بزند، اما باید ببینیم ضرر کدامیک کمتر است. به نظرم اگر طرح ترافیک اجرا نشود ضرر کمتری به لحاظ سلامتی شهروندان در پی دارد. 

انتقاد از عملکرد شهرداری در شورای ترافیک

علیخانی با بیان اینکه عدم اجرای موقت طرح ترافیک ضررش کمتر است، گفت: باید این کار تا رسیدن به یک شرایط پایدار ادامه یابد. اینکه در یک ساعت ورود و خروج را تعیین کنیم، تاثیر چندانی در عمل ندارد و باید چاره جویی اساسی شود.  

او ضمن انتقاد از عملکرد شهرداری در شورای ترافیک گفت: از شهرداری تهران که در شورای ترافیک این تصمیمات را می گیرد انتقاد دارم. شهردای عضو شورای ترافیک است و از چند رای و نه یک رای برخوردار است و می تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد. شهردار و سرپرست معاونت حمل ونقل حداقل باید قبل از تصویب برخی موارد با شورای شهر و کمیسیون تخصصی مشورت داشته باشند و اگر مطالعاتی در این زمینه وجود دارد شورا را مطلع کنند.  

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درخصوص چندگانگی تصمیمات مدیریت شهری گفت: البته شهرداری در خصوص کرونا بسیاری از وظایف خود را درست انجام داده است و قابل تقدیر هم هست ولی در زمینه حمل و نقل مشورتی با شورا نکرده است. 

انتقاد از عملکرد حناچی در جلسات ستاد مبارزه با کرونا

او ضمن انتقاد از نبود عضوی از شورای شهر در جلسات ستاد مبارزه با کرونا، به اقدامات شهردار تهران در این ستاد نیز انتقاد کرد و گفت: شهردار که در این ستاد حضور دارد باید قبل از جلسات ستاد پیشنهادات خود را با اعضای شورای شهر و کمیسیون های تخصصی مطرح کند تا تصمیمات زیر سوال نرود، متاسفانه آقای شهردار در برخی موارد مشورت نکرده است.

علیخانی در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی، رایزنی شهرداری برای ورود اتوبوس های جدید که دولت وعده آن را داده بود باید شدت بگیرد، گفت: ما سه هزار دستگاه اتوبوس کم داریم و در دو سال گذشته و در شرایط عادی تنها تعداد محدودی تحقق پیدا کرده است و نمی توان انتظار داشت در شرایط فعلی و کوتاه مدت بتوانند اتوبوس یا واگن جدیدی برای مترو خریداری کنند.معاون عمرانی وزارت کشور نیز اعلام کرده‌اند که می شود از اتوبوس های بین شهری در شهر استفاده کرد.  

او ادامه داد: اگرچه که ایده خوبی است، اما با این شرایط و قیمت هایی که در نظر گرفته شده، به نظر نمی رسد اتوبوس های بین شهری برای جابجایی مسافران درون شهری تمایلی نشان دهند، چرا که برای مسافران برون شهری قیمت های بالاتری اخذ می کنند و با این کرایه های ارزان داخل شهر بعید است استقبالی صورت بگیرد. 

علیخانی با بیان اینکه اضافه شدن اتوبوس جدید در این شرایط خیلی خوب است به مشکل آماده نبودن اتوبوس های جدید اشاره کرد و گفت: اگر اتوبوس جدیدی موجود باشد، به هر طریقی که ممکن است تامین اعتبار می کنیم و از شهرداری می خواستیم تعدادی خریداری کند، اما اتوبوس و واگن های آماده ای وجود ندارد و تولید و ورود آنها به ناوگان حمل و نقل یک فرایند حداقل یک ساله را در پیش دارد. آن زمانی که فریاد می زدیم دولت به تعهدات خود عمل کند اگر انجام می شد، امروز این مشکلات را نداشتیم. وقتی کاری در زمان خود انجام نمی شود، با گذشت زمان مشکلاتش چندین برابر می شود. 

تصمیمات متزلزل و سردرگم مدیران شهری در حوزه حمل ونقل

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درخصوص عملکرد مدیریت شهری در این مدت که دچار چندگانگی به ویژه در حوزه حمل و نقل عمومی بوده، گفت: شهرداری تمام تلاش خود را می کند و ضمن انتقاد به برخی کارها، اما نمی شود واقعیت را کتمان کرد که شهرداری بیش از توانش در انجام برخی خدمات ظاهر شده است. اما اشکال را در این می بینیم که یکسری تصمیمات نباید متزلزل و حالت سردرگمی داشته باشند، امروز یک تصمیم گرفته شود و فردا یک تصمیم دیگر. 

علیخانی افزود: تصمیمات اگر پخته شوند و مشورت بگیرند و کارشناسی شده باشد به نفع همه است. شورای شهر تعطیل نیست، اعضا همیشه در دسترس هستند، اما متاسفانه نمی دانم مدیران شهرداری چه فکری می کنند که بدون مشورت تصمیم گیری می کنند و باعث مورد انتقاد قرار گرفتن از سوی اعضای شورا و کارشناسان می شوند. اکنون بسیاری از اعضای شورا به این رویه انتقاد دارند و این خوب نیست، چرا که ما یک مجموعه هستیم.

حضور ۱۰ هزار معتاد متجاهر در سطح شهر تهران

مقدمات جمع‌آوری معتادان توسط پلیس فراهم شده است

منتظر ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم

طرح جمع آوری نوروزی معتادان متجاهر که قرار بود از ابتدای اسفندماه تا پایان فروردین ماه اجرا شود به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور در همان روزهای آغاز شیوع این بیماری لغو و به زمان دیگری موکول شد. بر اساس این طرح قرار بود، ۵ هزار معتاد متجاهر از سطح شهر تهران جمع‌آوری شوند که به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مراکز تجمعی نگهداری معتادان متجاهر ملغی شد. 

در روزهای ابتدایی سال نو «سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با انتشار عکس هایی از محله های شوش و هرندی از حضور معتادان متجاهری در این منطقه  خبر داد  که برای خرید و فروش و مصرف مواد در ساعات پایانی شب تجمع کرده بودند پس از آن در یک جلسه اضطراری استاندار تهران دستور جمع آوری معتادان متجاهر را اعلام کرد، اما این اقدام پس از گذشت بیش از یک هفته همچنان انجام نشده است. 

«سرهنگ عبدالوهاب حسنوند» رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار درباره آمادگی پلیس برای جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر تهران گفت: باید آمادگی پلیس برای جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر تهران مد نظر قرار گیرد و برای همین منظور نیز با توجه به اینکه ممکن است این معتادان بیمار بوده یا ناقل بیماری کرونا باشند، تجهیزاتی که برای نیروهای پلیس حاضر در طرح جمع آوری لازم است از جمله گان، شیلد، ماسک، دستکش و ... تهیه شده است تا در هنگام جمع آوری این معتادان هیچ مشکلی برای ماموران پلیس پیش نیاید و بیماری آنها را تهدید نکند. 

وی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از الزامات ما برای جمع آوری معتادان متجاهر و انتقال آنها به مراکز ماده ۱۶ خودروهای ون و اتوبوس هایی است که بعد از استفاده کاملا ضدعفونی شوند و ما این موضوع را در پروتکل هایی مشخص کرده ایم و این خودروها را درخواست کردیم که قرار است تهیه شده و در اختیار پلیس قرار داده شود، چراکه نمی خواهیم از هر خودرویی برای جمع آوری معتادان متجاهر استفاده کنیم. 

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با بیان اینکه پلیس آمادگی لازم برای جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر تهران را دارد، گفت: ما آماده و منتظر ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم تا معتادان متجاهر را در اسرع وقت جمع آوری کنیم. 

سرهنگ حسنوند درباره جمعیت معتادان متجاهر رها شده در سطح شهر تهران تصریح کرد: برآورد ما این است که در حال حاضر ۱۰ هزار معتاد در سطح شهر تهران حضور دارند. ۵ هزار معتاد در سطح شهر تهران قبل از شیوع بیماری کرونا بود و ما قصد داشتیم در طرح نوروزی این معتادان را جمع آوری کنیم که متاسفانه به دلیل شیوع بیماری کرونا متوقف شد، ۵ هزار معتاد هم زمان حضورشان در کمپ ها به پایان رسیده و براساس قانون ترخیص شدند، بنابراین در مجموع در حال حاضر ۱۰ هزار معتاد متجاهر در تهران حضور دارند. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا این معتادان به مرکز مهر سروش منتقل می شوند، ادامه داد: ظرفیت مهر سروش تکمیل است و ما هیچ آزادی در این ایام نداشتیم. این معتادان در صورت جمع آوری به مراکز بهزیستی و فشافویه منتقل می شوند. این را هم بگویم که معتادان در صورت جمع آوری در دو مرحله غربالگری می شوند و همزمان از آنها تست کرونا و تست اعتیاد گرفته می شود، البته تمام این موارد به پروتکل و تصمیمات ستاد مقابله با کرونا بستگی دارد. 

«علیرضا زالی» فرمانده مقابله با کرونای تهران چند روز قبل با اشاره به اینکه معتادان متجاهر بدون سرپناه ضمن عدم رعایت دستورات بهداشتی و پیشگیرانه باعث شیوع و گسترش بیماری می‌شوند، خواستار جمع آوری و بازگشت آنان به مراکز قبلی نگهداری آنان نظیر بازپروری‌ها و ... شده است و در حالی که پلیس آمادگی کامل برای جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر تهران را دارد،  اما نهادهای متولی مانند سازمان بهزیستی و شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران می گویند، باید از سوی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا دستور جمع آوری معتادان متجاهر اعلام شود. 

«امین شاهرخی» مدیرکل بهزیستی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: سازمان بهزیستی تابع مقررات ستاد مبارزه با مواد مخدر است. ستاد مبارزه با مواد مخدر هم قطعا با مدیریت ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا اقدامات لازم را انجام می‌دهد. 

وی ادامه داد: در راستای جمع آوری معتادان متجاهر شهر تهران هفته گذشته جلسه شورای مبارزه با موادمخدر در استانداری تشکیل و در آنجا مقرر شد با تمهیدات لازم برای جلوگیری از شیوع این بیماری در خصوص جمع‌آوری معتادان متجاهر اقدام کنیم. 

مدیرکل بهزیستی استان تهران تصریح کرد: همچنین مقرر شد مصوبات این جلسه توسط استاندار که یکی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا است در آن ستاد اعلام شده و دستور جمع آوری معتادان متجاهر از ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شود. 

شاهرخی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر از سه سازمان بهزیستی، سازمان زندان ها و شهرداری تهران خواست تا برای جمع آوری ۶ هزار معتاد متجاهر از سطح شهر تهران ظرفیت لازم را آماده کنند، خاطرنشان کرد: براساس مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر استان بهزیستی نیز موظف است یک ظرفیت هزار نفری برای جمع آوری معتادان متجاهر آماده کند از همین رو ما نیز در مرکز اخوان حدود ۵۰۰ نفر و همچنین یک ظرفیت ۳۰۰ نفره در ورامین و یک ظرفیت ۲۰۰ نفره در شهر تهران برای جمع آوری این معتادان آماده و به ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کردیم.

وی با تاکید براینکه این مصوبات هنوز به تایید ستاد ملی مقابله با کرونا نرسیده است از همین رو قابل اجرا نیست، تصریح کرد: چنانچه ستاد ملی مقابله با کرونا این مصوبات را تایید کند همه آمادگی ها برای جمع آوری معتادان متجاهر وجود دارد، البته جمع آوری معتادان متجاهر بر عهده سازمان بهزیستی نیست و پلیس باید در این زمینه اقدامات خود را انجام دهد. همچنین آزادی معتادان با نظر بهزیستی نیست بلکه توسط قاضی صادر می شود، ما در بهزیستی فقط از معتادان متجاهر نگهداری می‌کنیم و آمادگی خود را در این زمینه نیز اعلام کرده‌ایم. 

مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: معتادان متجاهر بعد از جمع‌آوری و اخذ تست اعتیاد و کرونا از آنها قطعا ۱۴ روز قرنطینه می شوند و برای این منظور نیز مرکز باهنر در شهرری را در نظر گرفته ایم. 

شاهرخی افزود: اغلب این معتادان متجاهر در شب های گذشته در گرمخانه های شهرداری بوده اند و در هیچکدام از این گرمخانه ها گزارشی از بیماری این افراد ارائه نشده است. همچنین در این مدت نیز موبایل ون ها و تیم های سیار در پاتوق های معتادان آموزش های لازم به همراه بسته های بهداشتی را به معتادان ارائه داده اند و یکی از اقدامات معاونت پیشگیری این است که با حضور در پاتوق ها افراد مشکوک را شناسایی کرده و با هماهنگی به مراکز درمانی اعزام می کنند. تاکنون نیز موارد مشکوکی داشته‌ایم اما هیچ مورد ابتلایی گزارش نشده است. 

«مصطفی هادیزاده» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: ما مصوبات خودمان را اعلام کرده ایم و منتظر هستیم که ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز لازم را در خصوص جمع آوری معتادان متجاهر اعلام کند، البته وزارت بهداشت هم براساس صلاحدید تصمیمات لازم را اتخاذ می کند و قطعا تصمیمات آنها مدبرانه است. در استان تهران زیرساخت ها و مقدمات آماده شده است، اما باید شرایطی که مد نظر وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا است ابلاغ شود و ما منتظر هستیم تا آنها مصوبات مورد نظرشان را ابلاغ کنند.

کسر ایام تعطیلات از مدت قرارداد سرویس مدارس

«نورعلی عباسپور» مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره عودت هزینه سرویس مدارس به والدین گفت: ما روز گذشته یک بخشنامه با عنوان "رویه واحد در مورد قردادهای حمل و نقل دانش آموزی" را به استان‌ها ابلاغ کردیم که این ابلاغیه بر اساس تبصره ذیل  بند ۱۰ و تبصره ۲ بند ۱۲ قرار داد ابلاغی به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها بوده است.

عباسپور در ادامه توضیح داد: این بخشنامه مربوط به سال ۱۳۹۳ است و در آن تاکید شده در تعطیلات نوروزی، تعطیلات رسمی کشور و تعطیلات اضطرای برابر تصمیم اداره  آموزش و پرروش استان هر چند روز که باشد از مدت قرارداد کسر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: باید بر اساس قردادی که مدرسه با پیمانکار دارد عمل شود. در قرارداد ذکر شده که روزهای تعطیل برای اخذ هزینه سرویس مدارس محاسبه نخواهد شد. البته خیلی از مدارس هم هزینه کامل سرویس مدارس را اخذ نکرده‌اند.

مدیر کل دفتر اولیا و مربیان آموزش و پرورش اظهار داشت: مبنای تصمیم گیری درباره پرداخت هزینه حمل ونقل بر اساس قراردادی است که میان مدرسه و پیمانکار بسته شده است. ما اعلام کردیم که کارگروه ماده ۱۸ هر شهرستان به استناد قرارداد فی مابین مدرسه و مفادی که در آن قید شده است، اقدام کنند.

ابتلای ۳ بیمار هموفیلی به کووید ۱۹

تست کرونای نوزاد ۱۶ روزه هموفیلی مثبت شد

«احمد قویدل» رئیس انجمن هموفیلی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با وضعیت بیماران هموفیلی در پی شیوع ویروس کرونا، گفت: انجمن هموفیلی، تا الان ۳ مورد بیمار کرونا را در جمعیت ۱۲۰۰ نفری هدف خود داشته است. همچنین چند مورد ابتلای خویشاوند نزدیک بیماران هموفیلی به کووید ۱۹ نیز گزارش شده است.

وی افزود: متاسفانه تست کرونای کودک ۱۶ روزه هموفیلی آذربایجان غربی که بعلت خونریزی معده در بیمارستان مطهری بستری بود مثبت گزارش شده است. یک بیمار مبتلا به کرونا در دزفول مشاهده شد که ترخیص و در قرنطینه خانگی بسر می‌برد. در تهران یک مورد گزارش مثبت کووید ۱۹ داشتیم که در خانه قرنطینه است.دو مورد مشکوک به ابتلای کرونا، در خراسان رضوی مشاهده شده است که حال عمومی آن‌ها خوب است. همچنین در همین شهر، یک مادر سالمندِ دارای فرزندِ هموفیلی به علت کرونا فوت کرد و همچنین همسر یک بیمار هموفیلی در خانه قرنطینه است.

رئیس انجمن هموفیلی ایران با تاکید بر بیمارستان‌های دارای بیمار کرونا برای بیماران هموفیلی محیط پرخطر محسوب می‌شوند، گفت: جزو اولین درخواست‌‌های ما از وزارت بهداشت این بود که مراکز خدمات درمانی بیماران هموفیلی از مراکز درمان کرونا جدا باشد. وقتی یک مرکز درمانی، هم به بیمار کرونائی خدمت‌رسانی کند و هم به بیمار هموفیلی، امکان آلودگی بیماران ما بالا می‌رود.

وی افزود: اما، در حال حاضر در نصف استان‌های کشور، همان بیمارستانی‌ به بیماران کرونائی خدمت می‌دهد که به بیماران هموفیلی نیز خدمت می‌دهد. ما تقاضا کرده بودیم که این مراکز را جدا کنند که متاسفانه امکانات آن تامین نشد. استان‌های ایلام، مازندران، آذربایجان غربی، گیلان، همدان، کرمانشاه، البرز، یزد، دزفول، چهارمحال و بختیاری، تهران و کرمان از استان‌هایی هستند که مراکز درمان بیماران هموفیلی و بیماران کرونای مشترک دارند.

قویدل گفت: همچنین، مراکز درمانی هموفیلی در برخی از استان‌ها تعطیل است که در صورت نیاز باید به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کنند. این استان‌ها عبارت از یزد، اصفهان، گلستان، کهگیلویه و بویر احمد، آذربایجان غربی، لرستان، آذربایجان شرقی، همدان، دزفول، گیلان و لرستان هستند.

وی اظهار کرد: بطور مشخص استان‌هایی که کمبود فاکتورهای خونی بیشتری دارند، به این ترتیب است؛  اصفهان pcc، سیرجان فاکتور ۹، لرستان فاکتور ۸، کرمانشاه فاکتور ۱۳، همدان فاکتورهای ۷ و ۱۳، گیلان فایبا و البرز فاکتور ۱ را کمبود دارند. همچنین لیست مشخصی از نیازها و کمبود‌های بیمه‌ای و خونی بیماران هموفیلی در کشور، توسط کانون هموفیلی تهیه شده است.

شناسایی ۱۶۱۷ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور

 کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا در کشور گفت: از دیروز تا امروز ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۶۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷۳۳۰۳ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند. تا امروز ۴۵۸۵ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.

جهانپور خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۵۹۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. همچنین ۳۸۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی ادامه داد: همچنین تاکنون ۲۷۵ هزار و ۴۲۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز