خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان:

تغییر ۷۰ مدیر شرکت‌ها که عملکرد خوبی نداشتند/تسهیلات اعتباری برای سفر فرهنگیان

asdasd
کد خبر : ۵۸۹۱۷۵

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: برخی ها به صورت عمد و با آگاهی درصدد هستند اختلاس در بانک سرمایه را منتسب به صندوق ذخیره فرهنگیان، آموزش و پرورش و دولت روحانی کنند و متاسفانه سیاست را به عرصه اقتصاد کشانده اند و با این کار به سرمایه های معلمان آسیب زده اند و باعث کاهش ارزش سهام برخی از شرکت های صندوق شده اند.

به گزارش ایلنا، در ادامه سلسله نشست های برنامه پاسخگویی دراستودیو الفبا، مهدی نیکدل، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان حضور یافت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در ابتدای نشست گفت: اولین برنامه‌ام در ابتدای ورود، به صندوق ذخیره، شفافیت و پاسخگویی بوده است و اعتقاد داریم اگر دنبال شفافیت و پاسخ‌گویی باشیم بسیاری از شبهه ها از بین می رود و شایعات و اتهامات نمی تواند مورد قبول افکار عمومی قرار گیرد. در همین راستا برنامه‌هایی برای افزایش شفافیت را مد نظر قرار دادیم که از جمله آن‌ ها: ورود شرکت های تحت مدیریت صندوق به بورس بوده است، این ورود باعث می شود تا هر کاری را  هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ها نتوانند انجام دهند و مجبور به پذیرش و اجرای قوانین بورس باشند. همچنین علاوه بر نظارت صندوق بر این شرکت ها، نظارت مضاعفی از طرف بورس بر این شرکت ها اعمال خواهد شد. در این راستا شرکت پترو فرهنگ جزو آخرین شرکت هایی است که در بورس پذیرفته شده است.

نیکدل افزود:  از برنامه های دیگر ما این بوده که تأخیر در پرداخت سهم الشرکه ملعلمان بازنشسته  نداشته باشیم و در دوره یکساله از مهر۹۵ تا مهر ۹۶، ۶۲۰ میلیارد تومان به معلمان بازنشسته بابت سهم الشرکه پرداخت کرده ایم. از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون ۲۱۳۵ میلیارد تومان به معلمان سهم الشرکه پرداخت کرده ایم که از این مبلغ ۶۰ درصد آن بابت سودی است که در صندوق سرمایه گذاری کرده اند و ۴۰ درصد دیگر، اصل سرمایه شان است.

وی در مورد سرمایه گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان در بانک سرمایه گفت: حداکثر سرمایه گذاری در این بانک ۲۱۸ میلیارد تومان هست و این پول هایی بزرگی که به فرهنگیان و جامعه اعلام می‌کنند رقم های درستی نیست.  از طرفی شرکت های اقماری صندوق ذخیره فرهنگیان از بانک سرمایه وام گرفته اند و به آن بدهی دارند و در بدترین حالت اگر بانک سرمایه نتواند مبلغ سرمایه گذاری صندوق را پرداخت کند، قادر هستیم از طریق تهاتر بدهی این شرکت ها، این سرمایه گذاری را برگردانیم.

نیکدل درباره اینکه آیا در صندوق ذخیره فرهنگیان اختلاس شده یا نه، گفت: شرکت های صندوق در دوره ای وارد مشارکت با بخش خصوصی شدند  و این افراد پول مشارکتی یا مضاربه ای گرفتند و نتوانستند پرداخت کنند. در ۹۰ درصد مواردی که افراد با صندوق وارد مشارکت شدند باعث ضرر صندوق شد. به همین علت قرار شده است که این مشارکت ها با بخش خصوصی انجام نگیرد. کل رقم این مشارکت ها به افراد و بخش خصوصی حداکثر ۳۰۰ میلیارد تومان می شود.

وی گفت کل مشکلات صندوق از مدیریت منابع داخل صندوق ذخیره فرهنگیان نبوده بلکه مربوط به یکی از سرمایه گذاری هایی که انجام دادیم، یعنی بانک سرمایه بوده است. اکثر بانک ها در طول این سال ها متضرر شده اند و دلیل  ضررها این بوده که عده ای از بانک وام گرفته اند و سرمایه گذاری در  ملک یا ساخت و ساز کرده اند، حالا که ارزش ملک پایین آمده یا ساخت وسازهای آن با فروش مواجه نشده و با رکود برخورده اند، نتوانسته اند اموال خود را نقد کنند و این اتفاقات باعث شده تا بانک ها متضرر شوند و نتوانند مطالبات خود را وصول کنند،  بانک سرمایه هم مانند همه بانک ها چنین مشکلی دارد. اما هر اتفاقی افتاده و هرکسی پولی برده، پولی خورده یا به اصطلاح اختلاس کرده، در بانک سرمایه بوده است و  اتفاق اینچنینی در صندوق رخ نداده است.

کل سرمایه گذاری صندوق در بانک سرمایه کمتر از ۹/۴ ارزش دارایی های صندوق ذخیره فرهنگیان است. ما سهامدار بانک سرمایه هستیم و بانک سرمایه تحت قوانین بانک مرکزی اداره می شود. در این زمینه بانک مرکزی طبیعتا نسبت به اتفاقات بانک سرمایه پاسخگو باشد. با اینکه ما سهامدار و سرمایه گذار بانک سرمایه هستیم، بعداز ۵/۱ ماه نامه نگاری با بانک مرکزی هنوز نتوانسته ایم تاییدیه دو عضو هیأت مدیره برای این بانک را از بانک مرکزی بگیریم، و در صورت چنین نظارت های سختگیرانه ای از طرف بانک مرکزی، پاسخگویی به افکار عمومی هم  در حیطه اختیارات آن است. صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سهامدار بانک سرمایه است و اگر هر اتفاقی برای بانک سرمایه بیافتد ما به اندازه ۲۱۸ میلیارد تومان سرمایه مان مسئول هستیم که این سرمایه را به صورت تهاتر وام های شرکت هایمان  با بانک سرمایه قادر به وصل هستیم.

متاسفانه افرادی به کمک برخی نمایندگان در مجلس نام تخلف در بانک سرمایه را از تیتر خبرها برداشته اند و اعلام می کنند که در صندوق ذخیره فرهنگیان اختلاس شده است. اگر این شیوه درستی است چرا در سایر بانک ها که اختلاس رخ می دهد آن را به آن نهاد و سازمان منتسب نمی‌کنند و نمی‌گویند اختلاس در فلان نهاد یا سازمان یا دستگاه سهامدار اتفاق افتاده؟

نیکدل در ادامه افزود: برخی ها به صورت عمد و با آگاهی درصدد هستند اختلاس در بانک سرمایه را منتسب به صندوق ذخیره فرهنگیان، آموزش و پرورش و دولت روحانی کنند و متاسفانه سیاست را به عرصه اقتصاد کشانده اند و با این کار به سرمایه های معلمان آسیب زده اند و باعث کاهش ارزش سهام برخی از شرکت های صندوق شده اند.

تسهیلات سفر برای فرهنگیان

وی درباره تسهیلات جدید این صندوق به فرهنگیان گفت:  تسهیلات اعتباری برای سفر فرهنگیان در نظر گرفته ایم و برای زیارت عتبات، به هر نفر تا سقف ۵/۱ میلیون تومان و به هر خانواده تا ۹ میلیون تومان وام بدون هیچ بهره ای و فقط با ۵/۱ درصد کارمزد ارایه  و برای سایر سفرها، تسهیلاتی با کارمزد ۷ درصد  در اختیار فرهنگیان قرار می دهیم.

وی  در مورد امکان حضور فرهنگیان بازنشسته در صندوق گفت:چون کمک دولت به صندوق شامل بازنشستگان نمی شود، به همین علت معمولا آن‌ها تمایل ندارند که در صندوق بمانند.

 مهدی نیکدل درباره تفاوت سرمایه گذاری فرهنگیان در صندوق ذخیره یا بیمه های عمر گفت: نرخ سود بیمه های عمر بر اساس قوانین مشخص شده است و حداکثر سود آنها ۱۰ درصد هست و این سود حاشیه ای است که در محاسبات بدست می آورند، اما در ۲۲ سال گذشته بطور میانگین در صندوق ذخیره سود سالیانه ۱۷ درصد اتفاق افتاده و این نشان می دهد که سرمایه گذاری در صندوق ۷ درصد به صرفه تر است.

رییس صندوق ذخیره فرهنگیان درباره برنامه هایی که در صندوق ذخیره فرهنگیان انجام شده است، گفت، ما به دنبال تجدید ساختار در صندوق بوده ایم، افراد متخصص در حوزه های مختلف را وارد صندوق کرده ایم و در این مدت ۷۰ مدیر شرکت های صندوق را که عملکرد مناسبی نداشتند تغییر داده ایم و مدیران جدید را با معیار پاکدستی، سلامت، تخصص و تجربه در رشته تخصصی آن شرکت انتخاب کرده‌ایم، کسری آیین نامه های صندوق را تکمیل کرده ایم و در مواردی مانند پاداش ها این آیین نامه ها را تکمیل کرده ایم، کمیته های حسابرسی و ریسک را در تمامی شرکت های صندوق ایجاد کردیم تا سرمایه گذاری های آن ها‌ بدون تحلیل و بررسی نباشد.

وی درباره سهمی که از حقوق ماهیانه، فرهنگیان به صندوق پرداخت می‌کنند، گفت: در حال حاضر ۱۲/۱ درصد حق شغل و شاغل فرهنگیان عضو به صندوق پرداخت می‌شود که پیشنهاد داده‌ایم این پرداخت ها تا سقف ۵  درصد به انتخاب فرهنگیان افزایش یابد و در اینصورت سهم دولت مطابق قانون افزایش یابد  و در دراز مدت میزان سرمایه گذاری و سود فرهنگیان بیشتر می شود و به نفع آنان خواهد بود.

وی درباره چابک سازی شرکت های صندوق ذخیره گفت: در ساختار صندوق، هلدینگ های تخصصی ایجاد کرده ایم و شرکت هایی که دلیلی ندارد در آن حضور داشته باشیم از آن خارج شده‌ایم. استراتژی اصلی ما به سمت مدیریت سرمایه است و به دنبال مدیریت بنگاه نیستیم. در این حالت چابکی و انعطاف پذیری ما افزایش می یابد و قابلیت نقد شوندگی سرمایه‌هایمان را در مواقعی مانند پرداخت حق الشرکه به فرهنگیان در زمان بازنشستگی داریم.

مهدی نیکدل درباره انتخابات نمایندگان فرهنگیان در صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: یکی از مزیت های این طرح آن است که صندوق خیلی وابسته به وزیر آموزش وپرورش نخواهد بود و حضور این دو نماینده در هیات مدیره و یک نفر بازرس افتخاری، یکی از مهمترین اثرهای آن تمرین دموکراسی است و باعث شفافیت و اطلاع رسانی در صندوق می شوند و تاثیر خوبی در بین افکار عمومی و جامعه فرهنگیان خواهد داشت.

وی درباره اینکه درگذشته برخی مدیران صندوق بطور سفارشی برای افرادی از بانک سرمایه وام گرفتند، گفت: ما گزارش چنین اتفاق هایی را نداریم اما اگر چنین اتفاقی افتاده باشد، تخلف بانک است. البته تاآنجایی که اطلاع دارم افرادی که وام های مشکوک الوصول گرفته اند قدرت خیلی بالاتر و سفارش های قوی تر داشته اند و با این تلفن هایی که اشاره می کنید، آن اختلاس ها بوجود نیامده است.

مدیرعامل صندوق ذخیره درباره سرمایه گذاری های انجام شده توسط صندوق گفت: ۷۰۰ میلیارد تومان  در شرکت ‌های پتروشیمی سرمایه گذاری کرده ایم و در حال حاضر  این دارایی ۳۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد. سرمایه گذاری های صندوق در بخش مسکن با وجود رکود در این بخش سودده بوده اما این سوددهی به نسبت کمتری نسبت به سایر سرمایه گذاری ها اتفاق افتاده است.    

 مهدی نیکدل گفت: در سال ۹۲ به دلیل تفاوت نرخ ارز،  ۱۱۹۲ میلیارد تومان سود داشته ایم و از سال ۹۲ روند سود کاهشی بوده اما در تمامی ۲۲ سال عمر صندوق همیشه سودده بوده و میانگین ۱۷ درصد سود را داشته است. البته برخی از سودهای ما در حساب ها پنهان هست و  به صورت ذخیره هستند و حسابرس در برخی موارد تا همه حساب ها کامل نشود، اجازه نمی دهد سودها برداشته شود و اگر این را نیز بعنوان سود عنوان کنیم میزان سود صندوق بالاتر خواهد رفت.

وی درباره اظهار نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره اینکه  اطلاعات صندوق از سال ۹۲ به قبل به آن‌ها داده نشده است و به همین علت هیات تحقیق و تفحص گزارشی از قبل از این تاریخ آماده نکرده است، گفت: ما همه اطلاعات صندوق را از سال ۷۴ تا سال ۹۶ به هیأت تحقیق و تفحص داده‌ایم واین اطلاعات حدود ۲۰ هزار برگ آغاز شده است و همه آن ها را اسکن کرده ایم و در اختیار این هیات قرار داده ایم. هیات تحقیق و تفحص از سال ۹۲ به بعد مدارک صندوق را بررسی کرده در حالیکه به نظر ما بسیاری از اتفاق ها، مربوط به تهاترهای  سال ۹۰ است.

وی درباره گزارش تحقیق و تفحص غیر رسمی که قبلا توسط یکی از خبرگزاری منتشر شده،  گفت: طبق آن گزارش نشان می دهد نمایندگان مجلس به دلیل عدم آشنایی با پروژه های پتروشیمی، عنوان پروژه های سنگین نیمه تمام را آورده اند. پروژه های پتروشیمی سرمایه گذاری زیادی را می طلبد و زمان بر است و در حال حاضر در پروژه فارس خاورمیانه ۶۵ درصد پیشرفت داشته ایم و امیدواریم این پروژه در سال آینده به بهره برداری برسد.

مهدی نیکدل درباره آورده دولت در طول برنامه پنجم گفت: دولت در این برنامه تکلیف نداشته که سهمی در صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت کند، اما در طول برنامه، ۱۲۳ میلیارد تومان پرداخت کرده است و ما به استناد مبلغ پرداخت شده به دادگاه مراجعه کرده ایم تا بتوانیم دولت را مکلف کنیم تا۷۰۰ میلیارد تومان، بابت برنامه پنجم به عنوان آورده دولت به  صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز