خبرگزاری کار ایران

ستاری مطرح کرد؛

نقش هویت‌ساز اقتصاد دانش بنیان در صنعت و بازرگانی

asdasd
کد خبر : ۳۱۸۵۱۸

معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری گفت: امروزه شرکت‏های بزرگ نفتی و گازی جای خود را به شرکت‏های مبتنی برفناوری داده‌‏اند و ما نیز نیازمند تغییر رویکرد جدی به سمت ایجاد چنین شرکت‌هایی هستیم.

به گزارش ایلنا، سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری در نشست مشترک صبح امروز با محسن جلال‏پور، رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران واعضای اتاق با اشاره به اهمیت ویژه و نقش هویت ساز اقتصاد دانش بنیان در صنعت و بازرگانی کشور و حرکت دادن کشور به سوی پیشرفت و توسعه، گسترش این اقتصاد را در گرو گفتمان و فرهنگ سازی و اصلاح رویکردهای پیشین دانست و افزود: فرهنگ نفتی که بیش از 105 سال به عرصه‏های گوناگون کشورمان از جمله اقتصاد حکم فرما بوده است به غلط به ما آموخته که ارزش و دارایی را نه در مغرها، بلکه در جیب ها جست و جو کنیم. لذا براساس همین فرهنگ نادرست این تصور را داشته‏ایم که با دسترسی به منابع زیرزمینی می توانیم همه خواسته ها مانند دانش خلاقیت و نوآوری را نیز خریداری کنیم.

 رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان افزود: این در حالی است که امروزه این فرهنگ جایی دراقتصاد کشورها نداشته و دارایی‏های محدود مثل نفت و گاز سرمایه تلقی نمی‏شود. مصداق تغییر این رویکردآن است که امروزه شرکت های بزرگ نفتی و گازی جای خود را به شرکت های مبتنی برفناوری داده‏اند و ما نیز نیازمند تغییر رویکرد جدی و حرکت به سمت ایجاد چنین شرکت‏هایی هستیم.

توانمندی خارق العاده کشور با سرمایه انسانی تحصیل کرده

رئیس بنیاد ملی نخبگان بایادآوری اندوخته ارزشمند نیروی انسانی تحصیل کرده کشورمان گفت: این دارایی ارزشمند سرمایه ای است که تاکنون از نگاه ما مغفول مانده است اما کشورهایی در آن سوی مرز ها به این دارایی ارزنده کشورمان نگاهی جدی دارند. مثلا هشتاد درصد از دانشجویان ایرانی ساکن در آمریکا دررشته های مهندسی تحصیل می کنند و تعداد دانشجویان مهندسی در ایران معادل کشور آمریکاست . در عین حال ایران پنجمین تربیت کننده مهندس در سطح جهانی است و تعداد فارغ التحصیلان مهندسی زن کشورمان فراتر از کشوری همچون امریکاست که این موضوع نشان دهنده توانمندی خارق العاده کشور ایران در تولید و تربیت نیروی انسانی تحصیل کرده و کارآمد است .

رئیس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران  ظرفیت پارک ها و شهرک های فناوری در توسعه کشور و حل مشکلات شهری رادرخور توجه دانست و با اشاره  به پی‏گیری تصویب معافیت‏های مالیاتی شهرک‏ها و پارک های فناوری توسط مجلس شورای اسلامی، افزود: پارک های فناوری نه تنها به عنوان محلی برای توسعه فناوری هستند بلکه به عنوان یک فرهنگ می توانند زمینه ساز حل مشکلات شهری باشند. لذا آینده کلان شهرها که با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند در دستان فناوری و نوآوری برآمده  از دل همین پارک های فناوری و مراکز نوآوری است. در حال حاضر اضافه کردن کارخانه ها مراکز صنعتی که تنها آلوده سازی محیط زیست را به دنبال دارند راه حل اشتغال نیست بلکه فرهنگسازی میدان دادن به نوآوری و خلاقیت سرمایه انسانی برمبنای فناوری های نوین راهکار حل مشکلات  وایجاد اشتغال پایدار است.

نقش متحول کننده فناور های همگرا

ستاری فناوری های همگرا  را زمینه ساز تحول و انقلاب آینده جهان دانست و گفت : در حالی که فناوری اطلاعات بستری برای توسعه فناوری و خلق نوآوری به شمار می‏آید انقلاب آینده جهان در فناوری اطلاعات خلاصه نمی شود و آینده جهان در دستان شرکت های بزرگ در دیگر حوزه های فناوری های همگرا (nbics)  مانند بیوفناوری، نانو فناوری وعلوم شناختی و... خواهد بود.

دانشگاه ها بخش مهمی از اقتصاد دانش بنیان هستند

معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری با اشاره به نقش انکار ناپذیر و راهبردی دانشگاه ها در بروز نوآوری نیروی انسانی برمبنای اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: ما نمی توانیم از فارغ التحصیلان دانشگاهی انتطار نوآوری و حل مشکلات جامعه را داشته باشیم در حالی که آنان را در محیطی کاملا جدا و بدون ارتباط با جامعه پیرامونی تربیت می کنیم وپس از فارغ التحصیلی نسبت به آنان مسوولیتی نداریم دانشگاه ها در عین حال که بخش مهمی از مبلمان شهری هستند باید نسبت فارغ التحصیلان خود با حرکت دادنشان به سوی کارآفرینی وایجاد شرکت های دانش‏بنیان مسوول باشند و دانشگاه ها تا زمانی که بخش مهمی از درامد خود را از محل فروش فناوری و ارتباط با صنعت کسب نکنند نمی توانند در حل مشکلات جامعه ، توسعه و پیشرفت کشور نقش آفرین باشند.

نایب رئیس هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: صنعت قابل خریداری نیست و صنعتی که از دل دانشگاه خارج نمی شود نیازمند نوآوری و خلاقیت نیست چرا که صنعت در دل خود طراحی ساخت و بهینه سازی داشته و صنعت خریدنی در بهترین حالت کارخانه است  و نیازی به دانشگاه نخواهد داشت

معاون علمی رئیس جمهور ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با اتاق بازگانی ایران در قالب کمیته مشترک همکاری به منظور گسترش اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد: معاونت علمی و فناوری به طور کامل در زمینه تحقق اقتصاد دانش بنیان آماده همکاری با اتاق بازرگانی ایران است و امیدواریم در قالب این همکاری حمایت از شرکت های دانش بنیان به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد.

وی در پایان با اشاره به ضرورت حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در عرصه اقتصاد دانش بنیان گفت: امیدواریم سرمایه گزاران آینده به جای سرمایه گزاری روی کارخانه و صنایعی که مشکلات زیادی برای جامعه ایجاد کرده اند،  به توجه و سرمایه گزاری روی  دانش نوآوری و خلاقیت جوانان کشور روی بیاورند تجربه نشان داده است که شرکت های دانش بنیان زمینه بسیار خوبی برای اشتغال وثروت آفرینی هستند و نمونه های موفق این شرکت ها که در شرایط بد اقتصادی رونق دوچندان داشته اند در اطرافمان کم نیستند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز